Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Zanzibar

Rejs til Zanzibar med Rickshaw

 

Zanzibar er synonym med skønne palmestrande, afslappende daseferie og masser af oplevelser. Øgruppen i Det Indiske Ocean, nær Tanzanias kyst, er en selvstændig del af Republikken Tanzania, og en yndet feriedestination. Zanzibar består af koral og granitøer, hvilket gør øgruppen til et af de bedste snorkle- og dykkersteder i verden.

 

Tag et uforglemmeligt dyk i det lune, azurblå hav, tag på sejltur i solnedgangen eller på heldagscruise rundt mellem øerne og på sunset cruise og nyd solnedgangen over Det Indiske Ocean. Oplev de smukke, tropiske sandstrande, de frodige krydderiplantager, de kæmpestore landskildpadder, kolonihistorien i Stone Town og de lokale markeder.

 

Dhow, Zanzibar

Kort

 

Kort over Zanzibar

Zanzibar er en del af Tanzania i Østafrika og ligger 25-30 km ud for Tanzanias kyst. Zanzibar består af den store ø Unguja og en række mindre øer. Zanzibar har et samlet areal på 2.460 km2 med omkring en million indbyggerne, hvoraf 99% er muslimer og 1% er kristne. Befolkningen omfatter både arabere, afrikanere og en blanding. Det officielle sprog er swahili, men mange taler også engelsk.

 

Oplevelser

 

Alsidige oplevelser i Zanzibar Ø-gruppen

 

Rejser til Zanzibar er ensbetydende med et overflødighedshorn af afslappende oplevelser på og omkring de eksotiske øer. Zanzibar er en sand perle med en helt unik charme og atmosfære. Her mærker du straks en særlig afro-orientalsk stemning, der i høj grad stammer fra øens historiske rolle som handelscentrum. Start ferien i den charmerende by Stone Town, som er kendt for sin smukke arkitektur, farverige krydderi- og kunstmarkeder og et fantastisk køkken. Fra Stone Town åbnes Zanzibars mange andre muligheder for dig. Tag på ”spice tour” til øens smukke gamle krydderiplantager, besøg Mnemba Island, hvor de gamle havskildpadder holder til eller tilbring ferien på de skønne tropiske strande, der indbyder til badeferie, snorkling og vandsport.

folk-zanzibar 2
frugt-zanzibar-krydderier
Strand på Zanzibar i Afrika

Historien på Zanzibar

 

Zanzibar har i århundreder været centrum for eksport af krydderier og andre eksotiske varer via sejlruterne i Det Indiske Ocean. Særligt portugisiske og arabiske handelsfarende har efterladt et varigt aftryk.

 

Zanzibar har fået sin særlige charme gennem øernes historiske rolle som handelscentrum, og den deraf kommende indflydelse fra andre kulturer. I kraft af øernes strategiske beliggenhed, nær Østafrikas kyst og vigtige oceaniske handelsruter, blev øerne et vigtigt centrum for handel mellem Østafrika, den Arabiske Halvø og Europa. Mange arabiske og portugisiske handelsmænd gæstede øerne på udkig efter krydderier og andre eksotiske varer, som var i høj kurs på deres hjemmemarked.

 

Øgruppen Zanzibar blev allerede i 1500-tallet koloniseret af portugiserne, da Vasco Da Gama benyttede Zanzibar som stop på sin lange rejse til Indien. I 1729 blev portugiserne imidlertid overløbet af Omanerne fra Arabien, der fortrængte dem fra øerne. Som et resultat af den megen handel bosatte særligt arabiske handelsmænd sig på øerne. De kom under arabisk kontrol og blev regeret af sultanen i Oman, som udpegede en lokal sultan på øerne. Sultanen bevarede magten helt indtil den lokale befolkning orkestrerede en blodig revolution i 1964. Således er Zanzibar i dag en utroligt spændende rejsedestination med en rig historie og nærmest dragende atmosfære.

Oplevelser på øen Zanzibar

 

 

Zanzibars største Ø: Unguja

 

Øgruppens største ø, som i daglig tale kaldes Zanzibar, bærer også det officielle navn Unguja. Øen gæstes af mange turister hvert år, da der er gode fly og færgeforbindelser til Zanzibar Town. Blandt de største trækplastre på Unguja er den gamle by Stone Town eller de smukke sandstrande omkring Nungwi og Kendwa på Ungujas nordlige spids. Disse strande er særligt populære og berømte for afslapning, vandsport og fuldmånefesterne.

 

Udover strandene på Unguja kan man også udforske den frodige regnskov Jozani Forest i øens indre eller besøge de smukke, eksotiske krydderiplantager, der har gjort Zanzibar populær.

 

 

Besøg Zanzibars gamle bydel Stone Town

 

Zanzibars gamle bydel Stone Town, hvorfra Omanerne regerede, er i dag en helt særlig oplevelse og en af Zanzibars hovedattraktioner. En sand tidslomme og velbevaret by, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. De smalle, labyrintiske gader får hurtigt en til at mærke orientens mystik brede sig. Start en byrundtur i Stone Town på byens farverige og myldrende markeder, hvor de lokale sælger alt fra tropiske frugter, frisk fisk og krydderier til smykker, tøj og lokal kunsthåndværk.

 

Besøg også katedralen ved Mkunazini Road, der repræsenterer Zanzibars kolonitid og mørke fortid, som Østafrikas største slavemarked. Ved katedralens høje alter blev slaver pisket og straffet for offentlig skue. Udenfor står et monument til minde om de tabte liv.

 

Stone Town er hjertet af Zanzibars mørke historie. Besøg sultanens hjem eller de historiske bygninger Tip Tip House, Det Gamle Fort, Peoples Palace, samt House of Wonders og Forodhani Garden.

marked-zanzibar, stone town
streets-stone-town-zanzibar-02
Stone Town Zanzibar

Strande og oplevelser i Det Indiske Ocean

 

Zanzibar er kendt for strandferie og vandaktiviteter. Herunder kan du få et indblik nogle af de mest populære områder blandt turister.

 

 

Nungwi & Kendwa på Unguja

 

På den nordlige spids af Unguja ligger de attraktive feriebyer Nungwi og Kendwa, der byder på hvide sandstrande, et væld af vandaktiviteter og barer. Kontrasten mellem det traditionelle fiskerliv i de gamle dhows, de femstjernede hoteller og det livlige natteliv er slående. Nungwi er desuden et af de få steder, der ikke er påvirket af tidevandet og man kan derfor bade hele dagen. Det samme gælder Kendwa, der ligger 3 km. sydvest for den nordlige spids. Kendwa er blevet et populært sted at nyde Zanzibars kridhvide sandstrande og azurblå hav. Langs kysten ligger der både store resorts og små hoteller, samt et stort udbud af restauranter. Selvom byen Kendwa er populær blandt turister, har området stadig en fredfyldt atmosfære.

 

 

Pemba Island

 

Øen Pemba, der ligger nord for Unguja, er mere kuperet og bakket end de øvrige Zanzibar-øer. Øen tiltrækker færre turister end Unguja, hvilket også gør den er lidt mere afslappet. Befolkningen lever primært af landbrug, og der dyrkes masser af krydderier, bananer, og andre eksotiske frugter, der pryder ethvert morgenmåltid. Blandt turister er øen kendt for nogle fantastiske dykkermuligheder, eksempelvis i Pemba Channel. De stejle koralvægge gør stedet til nogle af Afrikas mest storslåede dykke-lokationer.

 

Derudover er der naturligvis den smukke kystlinje, der til forskel fra Unguja, består af en stor andel mangrove skove, som brydes hist og her af smukke hvide sandstrande. Her kan man finde sin egen tropestrand for en dag, en uge eller en måned og stikke tæerne i det azurblå hav. Mange mener, at Pemba Island overgår Unguja, hvad angår strande.

 

Byder programmet på udflugter, kan du besøge Mkama Ndume og Ras Mkumbu ruinerne, som er nogle af de ældste dokumenterede ruiner på hele kyststrækningen fra Kenya i nord og ned til Sydafrika. Er du til en frisk vandretur bør du besøge Ngezi Forest Reserve, som er et af de sidste områder, som stadig har den oprindelige skov, der dækkede Zanzibar, før landbruget og plantagedriften tog fart.

 

 

Mafia Island

 

Mafiaøen ligger som den sydligste af de større øer i Zanzibar, nær Mozambique. Øen er ideel for de som ønsker en ferie væk fra hverdagens travlhed og jag. Øen har vel nok nogle af Tanzanias smukkeste strande og er langt mindre besøgt af turister end både Pemba og Unguja. Blandt de største attraktioner på øen er et stort marinereservat etableret med hjælp fra Verdensnaturfonden i 1995. Dette er et mekka for dykkere og sportsfiskere. Det unikke marineliv byder på nogle helt fantastiske oplevelser i en verden under havets overflade, som domineres af hvalhajer, rokker, havskildpadder og tusindvis af smukke fisk, som lever på de smukke koralrev.

 

 

Chumbe Island

 

Et par kilometer ud for hovedøen Zanzibars (Unguja) sydvestkyst ligger Chumbe Island Coral Park. En lille fredet ø omgivet af et exceptionelt mangfoldigt koralrev, der også tiltrækker mange delfiner og skildpadder. På øen finder du uberørte strande og ikke mindst palmetyven, verdens største landkrabbe, der bliver op til 60 cm. lang og vejer omkring 3 kg. Besøg øen, som dagstur fra Stone Town.

 

 

Mnemba Island

 

Mnemba Island ligger omkring 60 kilometer fra Stone Town, på Ungujas nordlige kyst. Øen er et atol, hvilket betyder det er en ringformet vulkanø, der er omgivet af koralrev. Derfor er det også særligt fantastisk at dykke her og se det smukke koralrev og de store stimer af farvestrålende fisk. Her er cirka 600 forskellige fiskearter. Det føles næsten som at svømme i et akvarium. Øen tiltrækker også de truede havskildpadder og delfiner af forskellige arter. Det er desuden også muligt at se de store hvalhajer eller se pukkelhvaler fra juli til september. Mnemba og de omringende rev er desuden blevet udnævnt til et Marine bevaringsområde.

 

Området tiltrækker mange af de truede, grønne skildpadder og her har været beskyttelsesprojekter siden 1996.

Koralrev på Zanzibar
Oplev delfiner på Zanzibar
Chumbe Island, Zanzibar

Fiskerbyen Fumba

 

På den sydvestlige del af Unguja ligger fiskerbyen Fumba. Et godt sted at starte, hvis du ønsker at udforske Manai Bay. En smuk bugt med små, ubeboede øer og sandbanker. Bugten bliver desuden ofte besøgt af pukkelhvaler og delfiner. Det er derfor en stor oplevelse at se bugten fra vandet i de traditionelle dhows. Herfra er der stor chance for at se delfinerne. Under disse ture gøres der typisk stop på de eksotiske sandbanker med mulighed for at dykke og bade.

 

 

Dhow cruise & sunset cruise

 

Dhow Cruise er en fantastisk oplevelse for turister i alle aldre. Disse ture går typisk til en isoleret ø, med hvide sandstrande og krystalklart vand. Se frem til snorkling, badning og ren afslapning. Fra Forodhani strand er der også mulighed for at gå om bord på en dhow, der sejler dig mod en smuk solnedgang. Ombord serveres kolde drikkevarer og østafrikanske delikatesser fra Swahili køkkenet.

 

 

Restauranten Rock

 

En anden usædvanlig oplevelse på Zanzibar er den finurlige, eksotiske restaurant; The Rock Restaurant. Med sin unikke beliggenhed på den lille ø, er restauranten verdenskendt og ganske eksklusiv. Her serveres en blanding af det lokale swahili og italiensk kogekunst.

 

Det er muligt at gå til restauranten ved lavvande eller med båd ved højvande. Hvis du har lyst til at svømme derover, er det også en mulighed.

Bådtur på Zanzibar
The Rock Restaurant på Zanzibar

Oplevelser på land på Zanzibar

 

Prison Island

Ikke langt fra Stone Town ligger den lille ø, Prison Island. Under kolonitiden blev øen brugt til at anbringe besværlige slaver og senere tiltænkt som fængselsø. Det blev dog aldrig en realitet, men øen er stadig kendt under navnet Prison Island. Prison Island er i dag en fredsommelig lille ø og et rent paradis med udsøgte strande og gode muligheder for snorkling. Derudover er øen hjem for kæmpestore, gamle landskildpadder. Gå også en tur rundt på øen og se de gamle fængselsbygninger.

 

Jozani Forest

I Jozani regnskoven kan du opleve Zanzibars helt oprindelige natur og de mange aber. Hvis du er heldig kan du også se den røde colobus abe. Jozani er en smuk og frodig, tropisk regnskov. Det eneste område på Zanzibar der ikke er påvirket af udviklingen.

 

Krydderiplantager

Zanzibar er kendt for deres krydderier og går derfor under navnet Spice Island. Et navn der naturligvis refererer til den store eksport af krydderier. De tropiske Zanzibar-øer skaber de perfekte omstændigheder for dyrkning af kydderier, frugt og grønt. Besøg bl.a. de store, frodige krydderiplantager på en guidet ’spice-tour’. På disse ture kommer du helt tæt på råvarer, som chili, peber, muskatnød, vanilje og kanel. Duft, rør og smag de eksotiske krydderier, mens guiden fortæller om processerne og hvordan de ender på krydderihylderne i vores supermarkeder.

 

Du kan læse mere om alle oplevelserne og attraktionerne på Zanzibar på Rickshaws rejseblog.

Skildpadder på Prison Island på Zanzibar
Jozani Forest på Zanzibar
frugt-zanzibar-krydderier

Befolkningen på Zanzibar

 

På Zanzibar bliver du straks mødt af venligt og gæstfrit ’Hujambo’, der betyder ’hej’ på swahili. Det emmer af ø-vibe og man mærker tydeligt at folket, ligesom det øvrige Tanzania, er yderst venlige og imødekommende.

 

På Zanzibar er befolkningen en blanding af afrikanere og arabere, hvoraf 99% er muslimer. På trods af den relativt høje vækstrate i Tanzania, er størstedelen af befolkningen på Zanzibar meget fattig. En stor del af indtægtskilden på Zanzibar er turismen, men de fleste lever af landbrug og fiskeri.

Fishermen Zanzibar
Darajani på Zanzibar

Køkkenet på Zanzibar

 

Zanzibars køkken består af et skønt mix af arabiske, indiske og afrikanske traditioner. Disse lokale swahiliretter er lavet på friske råvarer direkte hentet fra de lokale krydderiplantager, marker og Det Indiske Ocean.

 

En stor del af køkkenet består af friskfanget fisk, tun, markrel, hummer og østers sammen med bønner, søde kartofler, madbananer og yams. En populær ret, der kombinerer det bedste fra Zanzibar er retten Biryani. Biryani består af et miks af kanel, ingefær, spidskommen, chili, kardemomme, muskatnød og nelliker sammen med ris, fisk eller oksekød.

 

Læs mere om maden på Zanzibar på vores rejseblog.

Madmarked Zanzibar
darajani_zanzibar

Guide

 

Rickshaws guide til Zanzibar

 

På vores rejseblog finder du en række indlæg, der omhandler Zanzibar. Her kan du gå mere i dybden og finde information og inspiration, der guider dig til dit personlige Zanzibar-eventyr.

BLOG Oplevelser på Zanzibar
BLOG ren madglæde på Zanzibar
BLOG Rejseanbefaling- Jambo! Rejs til Kenya og Zanzibar
BLOG Rejsebrev- Kilimanjaro, Tanzania og Zanzibar i Østafrika

Fakta

 

Praktiske oplysninger om Rickshaws rejser til Zanzibar

 

 

Kombinationsrejse: Kilimanjaro, Safari og Zanzibar

 

En del af vores gæster benytter sig af muligheden for at få skræddersyet en rejse, der kombinerer en bestigning af Kilimanjaro eller en safari i Kenya eller Tanzania med nogle dages skøn afslapning og badeferie på Zanzibar. På vores rejseblog kan du læse en anbefaling af at kombinere safari i Kenya og badeferie på Zanzibar.

Klimaet på Zanzibar

 

Klimaet på Zanzibar er tropisk og øerne ligger tæt på ækvator. Generelt kan øerne besøges året rundt, men vil man gerne undgå regn, er nogle sæsoner bedre end andre.
Zanzibar har 4 forskellige årstider. Sommermånederne fra juni til september er tørre og med gennemsnitstemperaturer på 25 grader. Den korte regnsæson falder fra oktober til december med korte regnskyl, hvorefter solen titter frem. Temperaturerne kommer ofte over 30 grader i denne periode. Vintermånederne i januar og februar er oftest de mest populære blandt turister. Luftfugtigheden er høj, risikoen for nedbør er minimal og temperaturerne når op mod de 30 grader. Den lange regnsæson falder fra marts til maj. Her kan forekomme store, længerevarende regnskyl. Denne sæson er derfor ikke så populær at rejse i.

 

 

Skræddersyede rejser til Zanzibar

 

Alle vores rejseprogrammer til Zanzibar er skræddersyede efter dine ønsker og behov. Hvad end du er til en rejse med en masse aktiviteter eller blot til afslapning på stranden, kan vi sammensætte rejseprogrammet for dig. Afrejsetidspunktet og længden af rejsen er naturligvis fleksibelt efter dine ønsker.

 

Kontakt os på mail eller telefon med dine ønsker for at høre mere om mulighederne. Vi glæder os til at sende dig afsted på en eksotisk ferie på Zanzibar.

 

 

Sikkerheden på Rickshaws rejser på Zanzibar

 

Zanzibar er en destination, der er vant til massevis af årlige turister. Øen er en tryg og sikker rejsedestination, men man bør altid være påpasselig. Pas på dine ejendele og tag en taxa om aftenen, hvis du vil bevæge dig udenfor resortet.

 

Den største by, Stone Town, er fyldt med mennesker og livlige markeder. Her bør du være særligt opmærksom på dine ejendele. En god tommelfingerregel er altid at følge guidens anvisninger.

 

 

Indkvartering på Rickshaws rejser på Zanzibar

 

Vi udvælger hoteller og resorts nøje på vores rejser til Zanzibar. Vi prioriterer hoteller, der passer til den rejsetype du har valgt. Det kan være i form af hoteller eller resorts med havudsigt, swimmingpool eller helpension. Det er op til dig og dine ønsker. Mange af hotellerne er simple, men altid pæne og rene. Hotelpersonalet er yderst hjælpsomme og byder jer velkommen med et smil.

 

 

Afslapning og komfort på Rickshaws rejser på Zanzibar

 

Vores rejser til Zanzibar er til dig, der ønsker eksotisk afslapning på en ø, der byder på et væld af aktiviteter og oplevelser.

 

Rejseprogrammet sammensættes uden forudbestilte udflugter. Vi anbefaler ikke at fylde programmet inden rejsen. Det skyldes, at mange fortryder de forudbestilte udflugter og ønsker i stedet at booke deres udflugter fra dag til dag. På den måde er der plads til at slappe af og fordøje de mange oplevelser, som du evt. har fået på en safarirejse forinden.

 

Har du lyst til at booke en udflugt, anbefaler vi, at du henvender dig ved hotellets reception. De er behjælpelige med at arrangere udflugten for dig, hvad end du ønsker en dagstur til Stone Town, en snorkeltur, besøg til krydderiplantager eller noget helt fjerde.

 

For at få en god tur er det vigtigt, at du møder lokalbefolkningen med et åbent sind og nysgerrighed. Mange zanzibarianere lever livet anderledes end os og størstedelen er muslimer. Ved at udvise respekt og nysgerrig, vil du helt sikkert få en helt fantastisk rejse til Zanzibar.

 

Pas & Visum

 

Du skal naturligvis huske dit pas ved indrejse til Tanzania & Zanzibar. Passet skal være gyldigt minimum seks måneder, når du rejser ind. Der er desuden visumpligt. Du kan søge visum ved ankomst til lufthavnen på Zanzibar, men vi anbefaler at søge det online hjemmefra. Et turistvisum er gyldigt optil 90 dage og koster 50 USD. Reglerne kan dog ændre sig med ganske kort varsel, så sørg derfor for at holde dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

 

Vaccination & Malariaforebyggelse

 

Inden afrejse til Tanzania & Zanzibar er de generelle vaccinationsanbefaler, at du vaccineres mod difteri, stivkrampe, hepatitis A, samt tager malariapiller. Afhængig af rejsens varighed kan der være andre anbefalede vacciner. Der er krav om dokumentation om vaccine mod gul feber, hvis du ankommer fra et land med risiko for gul feber smitte.

 

Rickshaw Tours & Travels må som rejsebureau ikke rådgive om vaccinationer og malariapiller. Du bør derfor rådføre dig hos egen læge.

 

 

Valuta & drikkepenge i Uganda

 

Valutaen på Zanzibar hedder, ligesom på fastlandet i Tanzania, tanzanianske shillings (TZS). 1000 TZS svarer til lidt under 3 DKK. Valutaen kan hæves i bankernes hæveautomater i lufthavnen og i Stone Town. Enkelte hoteller og resorts har en hæveautomat tilknyttet.

 

De fleste hoteller og resorts tager imod dollars, ligesom det er muligt at betale med VISA og flere andre korttyper. Er du på udflugt, bør du honorere guiden. Gerne 5-10 dollars pr. person, pr. dag. På restauranter gives 10 % af regningen. Rengøringsdamen og portøren honoreres med ca. 1 dollar.

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål til Zanzibar

 

Er Zanzibar et land?

Zanzibar er ikke et land. Det er en gruppe af øer, der ligger ud for Tanzanias østkyst.

 

Er Zanzibar en ø?

Navnet Zanzibar dækker ikke kun over én, men faktisk flere øer. Hovedøerne består af Unguja, som er den, de fleste rejser til og Pemba Island. Dog findes en masse små omkringliggende øer, blandt andet Mnemba og Mafia Island, som hver især har noget særligt at byde på.

 

Trustpilot