Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Namibia

Rejs med Rickshaw til Namibia

 

Namibia er spækket med alverdens slags naturlige vidundere lige fra Namib Ørkenens himmelhøje sandbanker over de særegne flade, stenede og tørre nationalparker til de kolde sydatlantiske kyster.

 

Oplev Namibias smukke og barske klima, de oprindelige himba-folk, det eksotiske dyreliv, den funklende stjernehimmel og de betagende solopgange og solnedgange. Namibia lokker med helt unikke omgivelser og oplevelser og inviterer til et kør-selv eventyr af den allermest eventyrlige slags. Vi tør godt love dig, at du her får en rejse for livet.

 

Søg inspiration i vores rejseforslag til Afrikas sydlige naturvidunder og kontakt os, så sammensætter vi dit helt eget skræddersyede program efter dine ønsker og dit budget.

Kort

 

Kort over Namibia

 

Namibia er beliggende i den sydligste del af det afrikanske kontinent. Det grænser op til Angola, Zambia, Botswana og Sydafrika. Det dækker et areal på 825.418 km2 og har ca. 2,1 million indbyggere, hvoraf langt størstedelen er sorte og ca. 6% af tysk oprindelse. Namibia har været tysk koloni.

namibia-landkort-sydlige afrika

Oplevelser

 

Oplevelser i Namibia

Namibias natur

 

Rejser til Namibia er lykken for naturelskere. Namibia, som er Sydafrikas vestlige nation, er hjemsted til nogle af de smukkeste ørkensletter og sandbanker. På en rejse til Namibia oplever du dette land af grænseløse landskaber og rigeligt med dyreliv, som er en af Afrikas bedst bevarede hemmeligheder. Der er noget meget specielt over Namibia; landets forskellige stammer, den fantastiske ørken, skeletkysten og de pæne tyske byer. Dette land har virkelig et helt unikt landskab, og er samtidig et af de største afrikanske lande dækkende 824.000 kvadratkilometer. Befolkningstætheden er lav. Det betyder, at du kan rejse flere hundrede kilometer uden at se en eneste sjæl. Mens det dækker en tilsyneladende endeløs mængde plads, vil du ved enhver rejse her til finde dig selv over for et virkeligt storslået syn og robust skønhed.

 

Få lande i Afrika kan matche Namibias rene, naturlige skønhed. Faktisk stammer landets navn fra sin (og verdens) ældste ørken Namib. Få steder på planeten findes der mage til lignende ørkenriger lige fra sandhavet og de perfekte døde træer ved Sossusvlei til sandbankerne, der falder ned til havet ved Sandwich Harbour og Skeletkysten. Indlandet, der strækker sig fra landets hjerte som en rygsøjle af bjerge, kreerer et strålende landskab med rige muligheder for aktiv vandring: Naukluft bjergene, Brandberg, Spitzkoppe, Damaraland og det ekstremt betagende Fish River Canyon. Med floder og vådområder i Caprivi og de endeløse guldfarvede sletter i Kalahari er det svært at tænke på et ikonisk afrikansk landskab, som Namibia ikke besidder.

 

Mange siger, at Namibia er ’Afrika for begyndere’. Hvis dette er tilfældet, er det i hvert fald et fantastisk sted at starte, når rejseplanen indbyder til safarirejser og naturoplevelser.

 

quiver-tree-namibia
Namibia, ørken
namibia-deadvlei-træ
Ørken og rå landskaber

 

Namibia består af månelignende landskaber og røde klitter, der alle har én ting til fælles. De er skabt af sand. Langt størstedelen af Namibia er nemlig dækket af ørken, men af en ørken, der byder på dramatisk natur og storslåede landskaber, som ikke findes andre steder i verden. 

 

I Namibia findes der ikke bare én, men hele to kæmpemæssige ørkenområder. Den ene er Namibørkenen og den anden er Kalahari ørkenen. Ved første øjekast er ørkenen et goldt og barsk område, men ved nærmere inspektion, vil det gå op for dig, at ørkenen er fuld af seværdigheder, aktiviteter og liv.  Hvad med at bestige det storslåede Dune 45, der er en kæmpe sandbanke, der som et slags sandslot, rejser sig 200 meter over det flade landskab? 

 

Eller det spektakulære og verdenskendte Sossusvlei og Deadvlei ved Namibørkenen, der er enhver fotografs vildeste drøm. De flere hundrede meter høje sandbanker kaster kontrastfyldte skygger over de udtørrede, skeletlignende træer, der står tilbage i den skoldende sol. Ved Sossusvlei er jorden en smule mere frodig, og her vil derfor titte levende træer og planter frem. Nogle af de mest hårdføre dyr har sågar gjort området til deres hjem.

 

Namibias flora

 

Til trods for de ugunstige leveforhold, er der alligevel planter, der udvikler særlige mekanismer, så de kan overleve i ørkenen. Af den grund er mange af plantearterne endemiske for Namibia. De særlige træk har altså gjort dem til unikummer, man ikke finder andre steder i verden. Der findes over 4.300 registrerede plantearter, hvoraf ca. 680 af dem er endemiske. Det gør altså det ellers ekstremt tørre og golde Namibia til et lettere overraskende planteparadis. 

 

Væksterne omhandler alt fra akacietræer til kaktusser, blomster, palmer og aloe planter. Det er især sukkulenter og kaktusser, der har gode levebetingelser i den tørre ørken, da de kan lagre vandet i lang tid.

 

En af Namibias mærkeligste planter er det biologiske vidunder welwitschia mirabilis, der kan blive op til 2.000 år gammel. Den er en af de få tilbageværende repræsentanter for den gamle familie af koglebærende planter. Koglerne i dette tilfælde er frugter, der er flittigt besøgt af forskellige tægearter. På planten vokser små blomster, der sidder mellem bladene og stammen. Blomsterne udsender en fæl lugt, der tiltrækker fluer, som sørger for at bestøve planten. Egentlig er welwitschia mirabilis et træ, hvor størstedelen af stammen ligger under jorden. Rødderne kan strække sig over 20 meter i jagten efter vand. Der vokser kun to blade ud fra planten, men grundet vind og vejr bliver bladene så forrevnede, at det ligner, at der stikker flere blade ud fra stammen.

 

En anden særlig vækst er lav arten, xanthomaculina convoluta, der er en slags svamp. De fleste slags lav sidder på sten eller træer, men den namibianske art er anderledes. Den har i stedet udviklet sig, så den blæser rundt med vinden. På den måde får den næring fra de rester af organisk materiale, der flyver rundt i luften. Den fungerer derfor som en slags luftrenser.

namibia-giraffer-landskab
namibia-ørken-sossouvlei
namibia-solopgang-koggertræ

Windhoek og Namibias pæne tyske byer

 

Windhoek

Der er stor tysk indflydelse i Namibia, som kan ses i byerne, og hovedstaden Windhoek, som i øvrigt betyder ’blæsende hjørne’, er ingen undtagelse. Byen, der er omgivet af bjerge, er en travl by med smukke kolonibygninger og tysk stemning. I Windhoek, finder du charmerende fortovscaféer, spændende arkitektur, kirker, katedraler og kunstgallerier. Stemningen minder mest af alt om en pæn, europæisk by, hvilket har sin begrundelse fra den tyske kolonisering, der har sat sine tydelige spor. Mange af gadenavnene har stadig en tysk klang, og flere af byens restauranter serverer fortsat schnitzel og tyske fadøl. Dog har den afrikanske stemning og charme formået at flette sammen med det tyske, og det giver tilsammen en helt unik og hyggelig atmosfære i byen. 

 

Nær Windhoek ved Klein Windhoek Valley ligger den etablerede gangsti Hofmeyer Walk, som er en time lang gåtur. Den starter i det tætte budskads, hvor du kan udforske vegetationen og de mange kaktuslignende planter. Herefter fortsætter ruten gennem de bløde bakker til forskellige udsigtsposter, hvor du får foræret den smukkeste udsigt over byen. Hvis du er typen, der kan lide at vandre de steder, hvor der er rigeligt med frisk luft til lungerne, er Hofmeyer Walk det helt rette walk.

 

Ved Namibias vestkyst ligger flere af de velholdte, tyske byer.

 

Swakopmund

En af dem er Swakopmund, der ligger lige ud til Atlanterhavet og grænser op til Namibørkenen. Her venter eventyrene på en stribe lige fra faldskærmsudspring, bungy jump, quadbiking eller sandboarding. Udover de adrenalinfyldte aktiviteter, byder Swakopmund på charme og skønhed i bylivet. Gaderne er pyntet med palmer, der svajer henover hyggelige caféer beliggende ved byens  livlige havnepromenade. Gå på opdagelse i den opslugende historie fra koloniseringstiden, hvor de tysk inspirerende bygninger står tilbage og byder på flot arkitektur og fine detaljer.

 

Luderitz

En af Namibias andre hyggelige byer er Luderitz, der ligger isoleret i den sydlige del af kysten. Byen er især kendt for sine pastelfarvede bygninger med fine, tyske detaljer. Den feminine og bløde arkitektur står i bragende kontrast til det dramatiske Atlanterhav, der slår sine skummende bølger indover kysten. Der findes en masse lækre fisk- og skaldyrsrestauranter i byen, hvor du blandt andet kan nyde friskfangede fisk, muslinger, hummer og østers.

 

Kolmanskop

10 km. øst for Luderitz ligger spøgelsesbyen Kolmanskop, der var et tidligere område, der blev brugt til diamantudvinding. Byen var hjemsted for hundredvis af tyske familier, der flokkedes til området for at opsøge muligheden for at tjene formuer fra minearbejdet i det tidlige 1900-tal. 

 

I dag står de efterladte skeletlignende huse og bygninger tilbage i sandbankerne, som var de mennesker, der var blevet levende begravet i jorden. De fleste af bygningerne er opført i europæisk stil, og du finder både private huse, hospitaler, kasinoer og teatre i byen – alle raseret af vind og sand. 

Windhoek_Namibia
Luderitz_Namibia
Namibia_Swakopmund.

Safarioplevelser i Namibia

 

Ørkenlandskaber

Naturen i Namibia er en varierende størrelse, og en af de mange miljøer er den rå og golde ørken. Rejser man mod øst mod grænsen til Botswana, støder man på Kalahari ørkenen. Den sandede savanne dækker et kæmpemæssigt område på ca. 900.000 km2, der strækker sig over Botswana, Sydafrika, Namibia og Zimbabwe.

 

Røde sandbanker og fritstående akacietræer pynter det tørre og flade landskab. Naturen er generel tør og gold, men i Kalahari falder der uregelmæssig nedbør, hvilket gør, at der findes områder med græs, træer og buske. Det giver anledning til et rigt dyreliv i nogle af områderne, blandt andet i Khaudum Nationalpark i den namibiske del af Kalahari.

 

Bevæger man sig i den stikmodsatte retning mod vest, når man til Namibørkenen, der grænser ud til Atlanterhavet. Den siges at være verdens ældste ørken med ca. 80 millioner år på bagen. Modsat Kalahari er Namibørkenen ekstremt tør, og dyrelivet er derfor minimalt. Dog findes der en masse ørkentilpassede krybdyr, som kamæleoner, skorpioner, øgler og slanger, der har formået at tilpasse sig det ugæstfrie miljø. Namibørkenen er især kendt for de berømte, røde sandklitter ved Sossusvlei og Deadvlei.

 

 

Dyreliv og safarioplevelser i Namibias ørkenlandskaber

Damaraland

Selvom Namibias ørkener for nogle kan virke livløse ved første øjekast, skal du ikke lade dig narre. Disse ørkener er fyldt med dyreliv, som turister rejser langt for at opleve. Ved Damaraland øst for Namibørkenen, ligger et dramatisk og utæmmet ørkenlandskab med åbne græssletter, sandbanker og klipper. Her har du mulighed for at opleve de sjældne ørkenelefanter og sorte næsehorn. Du kan desuden se vilde dyr gå frit rundt, såsom giraffer, strudse og springbukke. Dyrene har tilpasset sig de barske leveforhold for at overleve det solfyldte og stegende klima, hvor vand er en stor mangelvare. Elefanterne kan vandre op til 70 km. om dagen i jagten på mad og drikke. Er du heldig, kan du opleve et sort næsehorn, der vandrer igennem det tørre landskab.

 

Khaudum Nationalpark

Et andet fantastisk safariområde er det isolerede naturreservat, Khaudum Nationalpark, der ligger ved Kalahari ørkenen. Her er der færre turister, end der er elefanter, naturen er uberørt, parken er stor og dyrelivet er fantastisk. Hvad mere kan man ønske sig? En stor del af eventyret udspiller sig, når du skal bevæge dig igennem det uspolerede landskab, hvor vejene er ikke eksisterende.

 

I parken er der etableret 12 vandhuller, som skaber en naturlig tiltrækningskraft for dyrene. Khaudum Nationalpark er hjemsted for store flokke af elefanter, de truede afrikanske vildhunde, hundredvis af fuglearter, en masse antilopearter, heriblandt den ekstremt sjældne sabelantilope, og giraffer. Der findes desuden en større population af løver, leoparder, sjakaler og hyæner.

 

I modsætning til mange af de klassiske safaridyr, du finder på de fleste safaridestinationer, skiller Namibia sig ud med et helt særligt, vildt dyr. Nemlig de vilde ørkenheste. Hestene lever i Namib ørkenen omkring Aus. Man ved ikke, hvor hestene stammer fra, men historien lyder, at tyskerne medbragte hestene under koloniseringen. De blev siden hen sluppet løs og har efterfølgende udviklet sig til at blive sky og vilde heste, der lever i den isolerede natur. Hestene er utrolig hårdføre, da de kan overleve det barske miljø, hvor vand og føde er begrænset.

 

 

namibia-kamæleon-ørken
namibia-ørken-sossousvlei
namibia-ørkenelefant-damaraland-skilt-

Oplev Big 5 i Etosha

Ligesom landet har sine helt egne vildheste og slanger, kan Namibia også prale af flere safarireservater, som rejsende kan besøge. Den mest populære og veletablerede er den frodige og grønne Etosha Nationalpark, der står i skarp kontrast til landets vidtstrakte ørken. Vil man på safari i Namibia, er Etosha dét rigtige sted at besøge. I Etosha Nationalpark i den nordvestlige del af landet kan du tage på klassisk safari og opleve det afrikanske dyreliv udspille sig på sletterne. Her er endda også mulighed for at møde de populære ’Big Five’, som man ellers normalt hører om i Kenya, Tanzania eller Sydafrikas nationalparker. Udover de kendte fem kan du også se impalaer, sjakaler, strudse og springbukke som er meget unikke i den sydvestlige del af Afrika.

 

Parken dækker et areal på knap 23.000 km2 og er blandt Afrikas største nationalparker. Stedet er opkaldt efter Etosha Pan, der fylder omkring en fjerdedel af parkens samlede areal. Etosha Pan er en stor, hvid saltslette, der mest af alt minder om et månelandskab. Man skulle tro, at der var langt imellem livstegnene i et sådan område, men utroligt nok er mængden af dyreliv forbløffende stor.

 

En af de særlige ting ved Etosha Nationalpark er muligheden for at opleve flere dyrearter på én gang. Det tørre klima tiltrækker dyr ved parkens få, koncentrerede vandhuller. Her kan du opleve giraffer, zebraer, antiloper og sågar løver i ny og næ. Alle sammen i hinandens selskab.

 

 

etosha-nationalpark-namibia
namibia-zebraflok-etosha
namibia-etosha-elefant-lilla-1

Mange gæster prioriterer at holde ind ved et af vandhullerne i nogle timer for at betragte dyrelivet, der kommer og går i løbet af dagen. Det har en form for terapeutisk effekt på de fleste at slukke motoren og bare nyder naturens forestilling. Parken er især kendt for sin store andel af det sjældne, sorte næsehorn, der desværre er udrydningstruet på grund af udbredt krybskytteri.

 

Udover næsehornene lever der en bred palette af afrikanske antilopearter. Også gnuer, zebraer, elefanter, hyæner, løver, giraffer, hyæner, leoparder og geparder er at finde i parken. Den eneste fra Big 5, der ikke findes, er bøflen. Grundet det tørre landskab og mangel på ferskvandsområder, findes der heller ikke flodheste. Fuglelivet i Etosha er mangfoldigt året rundt med tusindvis af flamingoer, vadefugle og rovfugle.

 

I Etosha Nationalpark kan man enten vælge at indkvartere sig i simple og hyggelige camps eller luksuriøse lodges. En safari i Namibia er et perfekt udgangspunkt for alle, uanset om man ønsker at rejse selv i Afrika eller være ledsaget af en erfaren lokal guide. Ligeledes er nationalparkerne her meget mindre overfyldte end i eksempelvis Sydafrika, men dyrelivet er mindst ligeså godt.

 

Ønsker man en mere eksklusiv safarioplevelse, ligger der en række private reservater på grænsen til Etosha Nationalpark. Parkerne er en tand dyrere end den offentlige nationalpark, men der er samtidig begrænsning på antallet af turister, der kan besøge parken. Vil du på safari andre steder end ved Etosha Nationalpark, kan du besøge en række private naturreservater ved blandt andet Waterberg, Erindi eller Okonjima. Her finder du et varieret dyreliv i fantastiske omgivelser med bjerge og sandstensklipper omgivet af kilometervis af flade plateauer og savanne.

 

 

namibia-gepard
amibia-etosha-dyr-løvehan-
namibia-sort-næsehorn-etosha

Dyreliv ved Namibias barske kyst

 

Hele den vestlige del af Namibia består af en flere kilometerlang kyststrækning. Kysten er rå og ubarmhjertig med brusende bølger og tåge langs stranden. Sæler og fugle boltrer sig ved den øde kyst, hvor det hører til sjældenhederne, at de bliver forstyrret af en lokal fisker eller en nysgerrig turist. En del af kyststrækningen går under navnet Skeletkysten. Navnet er kommet af to grunde. Den ene er de mange hvalskeletter, der ligger langs bredden fra den store hvalfangstindustri, der i mange år har hersket. Den anden er de mange skibsvrag fra kolonitiden, der for mange år tilbage er gået på grund ud for kysten. Det er et spændende sted at gå på opdagelse i Namibias historie, og du får samtidig en god fornemmelse af det namibiske kystliv, hvor det primært er vind, vand og bølger, der hersker.

 

Ved Skeletkysten kan du opleve de hårdføre ørkenløver, der primært lever af mad fra havet, hvad enten det er sæler, fugle eller krebs. Der findes desuden en række større kolonier af pelsseler, hvor en af de største findes ved det private reservat Cape Cross Seal Reserve. Her hygger omkring 100.000 sæler sig, i hvad der betragtes som sælparadiset over dem alle. Der er livlig aktivitet, når de stærke hansæler kæmper om deres territorie og retten til at parre sig med hunnerne. Af og til kommer der besøg fra ubudne gæster som løver eller hyæner, der er på jagt efter dagens frokost.

 

 

Sæl på Skelton Coast
namibia-cape-cross-seal-reserve-sæler-bølger.
skeleton-coast-namibia

Vandring i Namibias stenformationer og enorme kløfter

 

Fish River Canyon

 

I Namibia finder du Afrikas største kløft, Fish River Canyon. Det spektakulære, geologiske vidunder finder man i den sydlige del af landet. Millioner års erosion fra floden Fish River har formet et unikt krater, der strækker sig 160 km. i længden og 27 km. i bredden. Det dybeste punkt er 550 m. Faktisk siges kløften at have 500 millioner år på bagen. Dog er det de seneste 50 millioner år, der har formet det særlige landskab. Det meste af året er Fish River Canyon udtørret, og kun små bassiner af vand står tilbage. Få måneder om året er der vand, der løber igennem fra floden. Den sparsomme mængde af vand smitter af på dyre- og plantelivet. Kun de mest hårdføre dyr holder til i området, såsom klippespringer antiloper, bavianer og zebraer. Det enestående landskab kan nydes fra en række udsigtspunkter, men det er også muligt at tage på vandreturer i området på de etablerede gangstier.

 

En af de helt unikke trekkingmuligheder i Namibia finder du i Fish River Canyon. Her er etableret en 86 km. lang vandrerute, der snor sig igennem stenkløftens særlige former og faconer. Ruten tager typisk 4-5 dage at gennemføre. For enden af ruten ligger Ai-Ais, hvor du kan bade i varme naturkilder ved det såkaldte Ai-Ais Hot Springs Spa. Det kræver erfaring at gennemføre trekket ved Fish River Canyon, da terrænet er en smule barskt. Uerfarne trekkere bør derfor ikke begive sig ud på turen. Det er muligt at trekke i området fra april til september. Så er du en erfaren trekker, må du ikke snyde dig selv for en storslået oplevelse i de flere millioner år gamle stenformationer ved Fish River Canyon.

 

namibia-fish-river-canyon
fish-river-canyon-namibia
Fish River Canyon, Namibia

Brandberg

I Damaraland i det vestlige Namibia ligger Brandberg, som er Namibias højeste bjerg. Det højeste punkt hedder Königsstein og ligger i 2.600 meters højde. Bjerget har fået sit navn, der på dansk betyder Ildbjerget, grundet dets ildrøde farve, som især skinner under solnedgang og solopgang. Området er kendt for antikke klippemalerier og den utrolige smukke natur. Man finder særegne planter og dyr, som klippespringer antiloper, stenbukke, bavianer og en masse fuglearter. Du kan vandre igennem det smukke og frodige landskab, hvor du samtidig har mulighed for at møde vilde elefanter. Du kan desuden se nogle af de unikke stenmalerier, der er malet på klippevægge og i grotter. Vil du nå toppen af bjerget, kræver det dog en teknisk kunnen og en stor fysisk indsats.

 

Waterberg

Du kan også snørre trekkingskoene og begive dig ud på eventyr ved Waterberg Nationalpark. Det er muligt at tage på dagstrek, men er du glad for at vandre i længere tid, kan du tage på en fire dage lang tur, der strækker sig over 42 km. Er du heldig kan du måske ane skyggen af en leopard eller et af næsehornene, som holder til i området. Der findes ni forskellige stier, du kan følge. Alle stierne går igennem den smukke natur og gennem de tørre flodpassager. Begiver du dig ud på vandreturen, er det vigtigt, at du medbringer egne fornødenheder. Der findes teltcamps med vand undervejs, men generelt er forholdene spartanske under turen.

 

namibia-waterberg-udsigt-1024x685
namibia-brandberg-vandring.
namibia-brandberg-elefantunge

Aktive oplevelser i Nambias ørkener

 

De fleste tænker ørkenen som et forladt, øde og dødt sted. Det er ikke tilfældet i Namibia. Området er spækket med sjove og anderledes oplevelser ligefra de mest adrenalinfyldte aktiviteter til eventyrerne til de mere afslappende aktiviteter, som hele familien kan deltage i.

 

En af de aktiviteter, der er mest populære, er sandboarding på Namibias verdensberømte sandklitter. Konceptet er simpelthen, at man vandrer til toppen af de høje sandklitter, ligger sig på boardet og nyder turen i fuld fart. Har du lyst, kan guiden instruere dig i at lave forskellige tricks på boardet. De fleste ture foregår fra Swakopmund, der grænser op til Namib ørkenen.

 

En anden populær aktivitet er flyvning i luftballon. Det er en fantastisk og uforglemmelig måde at opleve ørkenlandskabet på, og det er som om, at det først virkelig går op for dig, hvor enormt området er, når du ser det fra fugleperspektiv. Ofte starter turen tidlig morgen, så du får mulighed for at opleve den magiske tid ved daggry, hvor solen kaster sin første stråler over de gyldne sandbanker.

 

Du kan også nyde ørkenen fra hesteryg, hvor du kan komme helt tæt på det vilde dyreliv. Langt væk fra hverdagens rutiner midt i den afrikanske natur. Den eneste lyd i miles omkreds, er lyden af hestesko, der trasker afsted. Det er som om, at girafferne, strudsene og gnuerne og meget tættere på, når du oplever dem fra sadlen fremfor bagsædet i en firehjulstrækker.

 

Kribler det i fødderne for at få lov at lege i de store sandbanker, kan du få dækket behovet ved Dune 45. Det er den eneste sandbanke i Namibia, som det er mulig at bestige. Den ligger i Sossusvlei ved Namib ørkenen og er for mange et af højdepunkterne under et besøg til området. Man skal ikke undervurdere fysikken det kræver for at nå toppen af den 170 m. høje sandbanke. Det er tungt og trægt at gå opad i det varme ørkensand, og turen er derfor en god udfordring for de fleste.

 

namibia-luftballon
sandboarding-namibia-01
dune-45-namibia, klatring

Namibias oprindelige befolkningsgrupper

 

Himba-folket

I den nordlige del af Namibia ved området Kaokoland, kan du besøge himbaerne, der er kendte for deres karakteristiske, røde udseende. Farven stammer fra en pasta lavet på fedt, okker og urter, som himbaerne hovedsageligt bruger til kropsudsmykning, men også for at beskytte huden mod insektbid og solens stærke stråler. Himbaerne holder geder, får og kvæg, men kosten består hovedsageligt af majsmelsgrød. Det er kvindernes opgave at passe børn, lave mad, hente vand og bygger boliger. Mændene skal udelukkende tage sig af politiske opgaver. Mændene bruger desuden ikke den okkerfarvede lermiks som udsmykning. Hver dag tænder himbaerne bål, kendt som forfærdrenes bål, der har et helligt formål. Her tilbeder de guden Mukuru gennem den såkaldte hellige ild, Okuruwo.

 

San-folket

Et andet af Namibias gamle stammefolk er san-folket, der bor i den ugæstfrie og golde Kalahari ørken. De er kendte som et samler- og jægerfolk, der i mange år har levet i et symbiotisk forhold med naturen. Ifølge eksperter er san-folket Afrikas og muligvis verdens ældste stammefolk med flere tusinde år i baggagen. De menes at være de første beboere i det sydlige Afrika. Især healingdansen fylder en stor del af kulturen hos san-folket. Her danser de ældre omkring et bål, indtil de på et tidspunkt når en trancelignende tilstand. Her kan de komme i kontakt med forfædre eller afdøde. San-folket bruger sågar healingen til at helbrede stammens medlemmere fra forskellige sygdomme. Stammen er især kendt for de karakteristiske klik-lyde de laver, når de snakker.

 

Himba turister
namibia-san-mand-
San-folket-namibia

Kør-selv ferie i Namibia

 

Namibia er et af de få lande i Afrika, hvor der er fantastiske muligheder for en spændende kør-selv ferie; gode veje, episk dyreliv og spektakulært landskab. At rejse gennem Namibia i bil er absolut en af de bedste måder at udforske det ekstremt store og smukke land. Dette, plus den frihed, du har til at gøre holdt og tage afsted, som du har lyst til, gør selvkørsel i Namibia virkelig givende. En kør-selv rejse er ideel for rejsende, der ønsker at lære mere om et land, kulturen og befolkningerne, der lever her. Alle vores kør-selv rejser er planlagt af os sammen med vores erfarne afrikanske specialister, og er tilpasset således at de er så stressfri som muligt. Vores fokus ligger i mangfoldighed: spektakulær safari i nationalparker, smukke landskaber og afslapning på solrige strande, hvor det er muligt – eller hvad du nu har lyst til. Hvis du har rejseerfaring, forstår og taler godt engelsk og ynder at tage på udforskning i nyt terræn, så kan vi kun anbefale denne rejseform.

namibia-kør-selv
namibia-kør-selv
Etosha National Park

Guide

 

Læs om Namibia på Rickshaws rejseblog

Blog - Skeleton Coast i Namibia
Blog - etosha-nationalpark-namibia
blog - Mød Himba-folket fra Namibias Kaokoland
blog - 10 bedste oplevelser i Namibia
Blog - Fish River Canyon, Namibia
Namibia_Swakopmund_marked.

Fakta

 

Fakta om Rickshaws rejser til Namibia

 

Klimaet i Namibia

Klimaet i Namibia er tørt og tropisk. Mængden af årlig regn er minimal, og størstedelen falder i hovedstaden Windhoek, hvor der falder 370 mm. årligt. Regnen falder typisk fra oktober til april. Mod kysten falder der stort set ingen regn. Temperaturerne er højest fra september til marts, hvor dagstemperaturerne når op på 28-30 grader. Fra april til august ligger dagstemperaturerne typisk på 20-25 grader. Mod kysten er det en del køligere grundet den kolde Benguelastrøm. Her når dagstemperaturerne ofte ikke over 20 grader og ligger som regel på 15-18 grader året rundt.

 

Skræddersyede rejser til Namibia

Vores rejser til Namibia laves som skræddersyede rejseprogrammer, hvor aktiviteterne er baseret på dine ønsker og behov. Vi mener, at det perfekte rejseprogram sammensættes ud fra dine ønsker og vores ekspertise. Både afrejsetidspunkt og rejsens længde er fleksibel. Vi samarbejder med en lokal agent i Namibia, som har et omfattende kendskab til landets attraktioner og hjælper os med at sammensætte programmet. Du er velkommen til at kontakte os på mail eller telefon, hvis du ønsker at høre mere om muligheden for en skræddersyet rejse.

 

Sikkerheden på Rickshaws rejser i Namibia

Namibia er et stabilt og sikkert land at rejse i. Dog anbefaler vi, at du altid tager dine forholdsregler, når du rejser til et fremmed land. Lommetyveri er den mest udbredte kriminalitet, så pas godt på dine ejendele. Lyt altid til guidens anvisninger under rejsen. Undlad at tag dyre smykker på, og pak dit kamera væk, når du ikke bruger det.

 

Indkvartering på Rickshaws rejser i Namibia

Vi udvælger nøje de hoteller, vi samarbejder med, så du er sikret den høje kvalitet under rejsen. Vi prioriterer de lokale hoteller, der har charme og autencitet. Personalet er imødekommende og står altid klar til at hjælpe. Værelserne er som regel simpelt indrettet, men er charmerende, rene og pæne.

 

Eventyrlyst og komfort på Rickshaws rejser i Namibia

Rejserne til Namibia er egnet til dig, der er eventyrlysten og går efter et rejseprogram, der er fyldt med spændende aktiviteter og nye oplevelser. Det er muligt at leje bil og køre selv på en rejse til Namibia. Trafikken i Namibia er af langt mere europæisk karakter, end i mange andre afrikanske lande. Vejene er gode, og der er ikke særlig mange biler på vejen. Vores mål er at strikke et rejseprogram sammen, der inkluderer mest muligt af Namibias dyreliv, natur og kultur. Derfor er det vigtigt, at du er nysgerrig og åben overfor nye oplevelser og møder med både dyr og mennesker. Besøgene foregår på de lokales præmisser med en stor grad af respekt for deres levevis. Samtidig besidder besøgene en høj grad af autencitet. Hvis du går ind til rejsen med et nysgerrigt sind, tør vi godt garantere en helt unik rejseoplevelse i Namibia. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Øko-turisme og bæredygtighed

Bevarelse er nøglen til Namibias fantastiske oplevelser. Bevarelse, der enten er baseret på samfund eller miljø. Traditionelle gårde drives af de indfødte stammer for at opretholde deres livsstil, sådan som de har levet i århundreder. Faktisk var Namibia det første afrikanske land til at indarbejde miljøbeskyttelse i sin forfatning, og regeringen gav folk, der bor i kommunale områder, mulighed for at styrke deres naturressourcer gennem oprettelsen af fælles bevarelsesindsatser. Disse lokale tiltag, såvel som regering, non-profit organisationer og andre enheder, har genoprettet dyreflokke som løver, sorte næsehorn, zebraer og andet dyreliv der tilhører verdens rigeste tørland. Gennem initiativer som økoturisme har restaurering skabt bæredygtig indkomst for lokalsamfundet.

 

Praktiske oplysninger

Pas & Visum

Du kan opholde dig visumfrit i Namibia op til 90 dage. Passet skal være gyldigt minimum seks måneder efter hjemkomsten. Reglerne kan ændre sig med kort varsel, så sørg altid for at holde dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

Vaccination og Malariaforebyggelse

Der er krav om vaccination for gul feber ved indrejse til Namibia, hvis du har rejst igennem lande med gul feber indenfor 6 dage. De generelle vaccinationsanbefalinger lyder på difteri, stivkrampe, hepatitis samt malariapiller. Afhængig af rejsens varighed kan der være andre anbefalede vacciner. Du er altid nødsaget til at rådføre dig hos egen læge, da Rickshaw Tours & Travel ikke må rådgive om vaccinationer og malariaforebyggende medicin.

 

Valuta & drikkepenge i Namibia

Valutaen i Namibia hedder namibianske dollars (NAD) og kan hæves i hæveautomater i lufthavnen og i alle større byer. 1 DKK svarer til ca. 2,15 NAD. Det er desuden muligt at betale med US dollars mange steder i landet. Amerikanske dollars må ikke være ældre end år 2003. Enkelte steder tages der også imod euro, dog anbefaler vi betaling med amerikanske- eller namibianske dollars. Husk at give guiden drikkepenge under turen. Som tommelfingerregel hedder det 5-10 dollars pr. person, pr. dag til guiden. Til restauranten gives som udgangspunkt 10% af regningen. Rengøringsdamen og portøren honoreres med ca. 1 dollar.

 

 

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål om Namibia

 

Hvor ligger Namibia?

Namibia ligger i det sydlige Afrika og grænser op til Botswana, Sydafrika, Zambia og Angola.

 

Er Namibia et land?

Ja, Namibia er et land beliggende i det sydlige Afrika.

 

Trustpilot