Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Botswana

Rejs med Rickshaw til Botswana

 

Botswana er safarientusiasternes uslebne diamant. Her finder du unikke safari-områder som Okavango deltaet, verdens største indlandsdelta, og den vidtstrakte Kalahariørken. Landets uberørte nationalparker er en dramatisk og betagende scene for dit livs største og mest eksklusive oplevelser med dyr i deres barske og ubeskriveligt smukke naturlige element.

 

I Botswana finder du luksuriøs indkvartering, safarioplevelser udover det sædvanlige og naturoplevelser, der er helt i top. Her finder du de klassiske safarioplevelser såvel som de ekstraordinære. Landet er for dig, der ønsker det bedste af det bedste hele vejen rundt.

 

Bliv inspireret af vores rejseforslag herunder og dyk ned i de oplevelser, der venter dig i Botswana. Vi skræddersyr din egen unikke safari i Botswana helt efter dine ønsker og dit budget.

Kort

 

Kort over Botswana

 

Botswana har en befolkning på ca. 2 millioner og dækker et areal på 581.730 km2. Det gør det til et af verdens lavest befolkede lande. Botswana var under britisk styre frem til 1966, hvor det blev uafhængigt. Siden 1966 er velstanden i landet steget og levevilkårene for den almene botswaner forbedret betragteligt.

 

Botswanas landskab er præget af Kalahari-ørkenen og store, frodige vådområder. Det grænser op til Sydafrika mod syd/syd-øst, til Namibia mod vest og nord og til Zimbabwe mod nordøst.

 

botswana-landkort-sydlige afrika

Oplevelser

 

Oplevelser i Botswana

 

Rejser til Botswana er for de kræsne og de eventyrlystne. Hvis man vælger at rejse til Botswana, skal det som udgangspunkt være for at opleve den uspolerede og unikke natur, som landet er kendt for. Botswana værner i den grad om deres natur, og lokalbefolkningen har i sandhed forstået vigtigheden af naturens ressourcer.

 

Naturområder fylder langt størstedelen af landskabet i Botswana og er af en varieret størrelse, hvor du finder alt fra ørken- og savannelandskaber til floddeltaer, stenformationer og saltsletter.

 

Den syd- og vestlige del dækkes af sand fra Kalahariørkenen, mens den nordlige del hovedsageligt består af buskstepper. Østpå finder man det berømte Okavango Delta, der dækker et sumpområde på 15-22.000 km2 afhængig af sæsonen.

 

Knap 40% af landet er dækket af nationalparker og reservater, så safarimulighederne er mange.

 

Safarioplevelser i Botswanas fantastiske natur

 

Går din rejse til Botswana, kan du se frem til at opleve nogle af Afrikas bedst bevarede naturområder og dyrebestande. Landet er fladt, og ligger på den sydafrikanske højslette 1.100 meter over havet. Heraf dækker Kalahari-ørkenen syv tiendedele af Botswanas landområde.

 

Safari i Botswana er en mere luksuriøs oplevelse end mange andre steder i Afrika. Der er langt færre turister, og naturen er generelt mere varieret og uberørt. Nationalparkerne huser tilsammen alle dyrerne fra Big 5, og der er mange unikke safarimuligheder rundt omkring i landet.

 

Du kan også opleve det afrikanske dyreliv ved Central Kalahari Game Reserve, der er det det største vildtreservat i det sydlige Afrika. Parken ligger i Kalahari-ørkenen, men tiltrods for beliggenheden, består landskabet af andet end blot ørken. Her finder du store, åbne græsletter, hvor dyrerne græsser og spiser af de smagfulde blade fra de mange buske og træer. I det høje græs venter løver, der gør sig klar til at angribe de intetanende antiloper, gnuer og vortesvin. I parken kan du opleve de sjældne brune hyæner og hyænehunde.

 

 

botswana-leopard
botswana-løveunger
botswana-elefanter
Okavango deltaget

Okavango Delta – der findes ikke noget lignende på jord. Området strækker sig over 15.000 km2 og er endnu større i regnsæsonen. Dette er stedet hvor vilde dyr lever, hvor store katte og endnu større elefanter går frit rundt i en af verdens sidste storslåede vildmarksområder. Deltaet er kodeord for overflod, dyreliv, fugleliv og oversvømmelse. Hvert år bliver stedet oversvømmet af Okavango-flodens vandmasser, der danner et vådområde på 6-15.000 km2, et område større end Sjælland. Ligeledes er deltaet et enestående sted med uovertruffen og vild skønhed.

 

Deltaet er hjemsted for rigtig mange dyr, da de store vandressourcer tiltrækker liv fra nær og fjern. Faktisk siges der at være over 200.000 pattedyr, der besøger området hvert år. Nogle holder til permanent, mens andre migrerer dertil i den tørre sæson.

 

Således kan man på safari i Okavango Delta opleve elefanter, giraffer, sorte næsehorn og de mange store afrikanske katte, såsom løver og geparder. Måske har du lyst til at udforske vådområderne i en traditionel kano, mens du holder øje med små frøer, blomstrende åkander og et utal af fugle. Stedet er især godt til at opleve store flokke af bøfler. Moremi Game Reserve, der ligger i forlængelse af Okavango Deltaet, huser landets største bestand af næsehorn.

 

Chobe Nationalpark og Chobe River

Nord for deltaet finder du Chobe Nationalpark og Chobe River, der danner rammer om en af Afrikas mest eftertragtede safaridestinationer. Chobe Nationalpark kan du næsten ikke komme udenom at besøge, hvis du befinder dig i Botswana. Det er nemlig her, der findes en af de største koncentrationer af dyr i hele Afrika. Området er især kendt for den imponerende elefantbestand på over 50.000 elefanter. Elefantbestanden er således her blandt de højeste på hele kontinentet. Parken er kendt for at være en af verdens bedste safariområder grundet det enormt varierende dyreliv. Ligeledes kan krydstogter på Chobe floden bidrage med fantastiske fotomuligheder af elefanter, der leger og drikker ved vandkanten, krokodiller, der soler sig på bankerne og flodheste i store klynger, der køler af i vandet.

botswana-elefanter-chobe
botswana-elefanter-okavanga-delta
botswana-elefanter
Kalahari ørkenen

Kalahari ørkenen, som dækker store arealer i både Namibia, Sydafrika og Botswana, er ligeledes storslået og står i skærende kontrast til de store vådområder. Også her kan du se frem til helt anderledes naturoplevelser, hvor du blandt andet kan betragte de smukke og forunderlige baobabtræer, de fantastiske ørkenlandskaber, og stifte bekendtskab med san folket, der har levet som jægere og samlere i Kalahari i tusinder af år.

Flora og fauna i Botswana

Det enestående landskab i Botswana er hjemsted for mange særprægede dyre- og plantearter. Der findes omtrent 3.000 plantearter, 600 fuglearter og de mange kendte afrikanske dyr fra savannen. Mod nord finder du en af Afrikas få tilbageværende, større flokke af hyæner, mens Chobe Nationalpark byder på verdens største koncentration af elefanter.

 

Fuglelivet er fantastisk flere steder i landet, men især Lake Ngami siges at være et paradis for fugleelskere. Her kan du opleve et eksotisk fugleliv med ibiser, pelikaner, flamingoer, ørne, isfugle og storke. Du kan under rejsen holde øje med Botswanas nationalfugl, kohejren.

 

Ønsker du at komme tæt på den lokale flora, kan du opleve de gigantiske baobabtræer eller marulatræer, der er blandt elefanternes yndlingsspise.

 

Ja, Botswana har mange naturjuveler såvel over som under land. En af de helt store guldgruber findes i jorden, hvor der forekommer mineraler og diamanter. Disse værdifulde naturstoffer har netop været med til at gøre befolkningen til en af Afrikas rigeste.

 

Oplev de berømte baobabtræer

Mange har en drøm om at se et vaskeægte baobabtræ, når de besøger Afrika. Det er langt fra alle afrikanske lande, der huser de berømte træer, men Botswana er et af dem! 27 km. syd for Gweta nær Makgadigadi sletten, står Green’s Baobab, der er indgraveret af 1900-tallets jagt- og handelsmænd Joseph Green og Hendrik Matthys van Zyl.

 

For udover den historiske reference er træet imponerende grundet dens statuelignende silhuette, der står i vild kontrast til det ellers flade saltlandskab. Ca. 11 km. fra Green’s Baobab finder man det endnu mere imponerende Chapman’s Baobab. Træet havde, indtil det væltede d. 7. januar i 2016, en omkreds på intet mindre end 25 meter og rødder, der strakte sig 1 km. ud i det omkringliggende område.

 

Det har efter sigende også været brugt som et slags postkontor af forbipasserende handelsmænd og rejsende. De har efterladt skrivelser i træet, som stadig kan anes den dag i dag. Faktisk er træet nærmest blevet endnu mere imponerende efter det er væltet, da det giver mulighed for at klatre på træet og for at se, hvordan træet ser ud indvendigt.

 

Du kan også besøge Kubu Island, som er en stenø, der er fyldt med de finurlige baobabtræer og omgivet af en kæmpe saltslette. Øen er opkaldt efter den store population af flodheste, der engang boede i området. Kubu Island ligger ved Makgadikgadi Pans i det nordøstlige Botswana. Stedet er et unikt og uberørt område med en fortryllende stenø, der er omgivet af krakelerede saltsletter. Selvom det højeste punkt ikke når længere op end 10 meter, er det nok til at give en fantastisk panoramaudsigt over de øde sletter. Uanset hvilken retning du kigger i, kan du ikke se nogen tegn på civilisationen. Kun den endeløse, hvide horisont.

 

Manglen på menneskelig aktivitet gør samtidig stedet idéelt til stjerneobservation. Stedet anses for at være helligt blandt de lokale. Geologisk set viser saltsprækkerne, at området engang var en stor sø. Vandet, der nu løber til Okavango Deltaet, plejede at strømme til søen. Tektonisk aktivitet har ændret vandets rute, og idag står området tilbage som et goldt ørkenlandskab. Det barske landskab er kun muligt at nå i en firehjulstrækker. Der findes forskellige camps i området, hvor du kan overnatte og nyde de fantastiske solnedgange og den terapeutiske stilhed. Det er muligt at tage på en guidet gåtur, hvor du hører om fortiden, stenformationerne samt floraen og faunaen i området. Stedet byder på spændende oplevelser, hvad enten  du er til rå natur, arkæologi eller kultur.

 

botswana-baobab-
botswana-baobab-solnedgang
botswana-baobab-2-

Aktiv ferie i Botswana

 

Er du til aktive rejser fyldt med en smule mere adrenalin og action end sædvanligt, hvor du har mulighed for at bevæge dig og få fyret energi af midt i naturen, så er Botswana et oplagt valg.

 

Ved Mashatu Game Reserve kan du tage på mountainbike ture, hvor du kan udforske det smukke landskab, stoppe og se elefanterne krydse vejen og fodre dit kamera med fantastiske billeder.

 

Også Gcwihaba Caverns ved de øde sandsletter i Kalahariørkenen er den perfekte destination for aktive rejsende. Her kan du udforske de to millioner år gamle dolomitgrotter og den unikke flora og fauna, der har udviklet sig i de isolerede og afsidesliggende stenformationer.

 

Tidligere har storvildtjagt været en udbredt turistaktivitet, men fra og med år 2014 blev det forbudt i Botswana, og i stedet satser man nu på økoturisme – og jagten på det perfekte billede.

 

Har du et ønske om at være aktiv under safarien, er det muligt at møde dyrene på mange forskellige måder. Bilen er selvfølgelig det oplagte og mest normale valg. Dog er især safari til vands et af Botswanas store varemærker. Det kan både være i form af speedbåd eller i de populære mokoro kanoer. Du kan også tage på safari på ryggen af en hest, i helikopter eller med luftballon.

 

Der findes uanede muligheder, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænsen.

 

 

luftballon-namibia
botswana-chobe-river
botswana-solnedgang-
Trekking

Trekking er sjældent det første, man tænker på, når man nævner Botswana. Landet er nemlig ikke en naturlig vandredestination og har ikke det ikoniske bjerglandskab, der er oplagt til trekking, som det blandt andet findes i Etiopien, Tanzania, Kenya, Benin og på Madagaskar.

 

Dog findes der nogle områder mod sydøst, der byder på bakkede landskaber, som er egnede til trekking og vandring. Mange af turene kan arrangeres som dagsture med afgang fra hovedstaden Gaborone. Botswana er et tyndtbefolket land og den lille menneskemængde afspejler sig også i vandrestierne, som der ikke er mange af. Nogle gange består turen af vandring mellem busk og skov, mens der andre steder findes etablerede gangstier. Budskadset er barsk med akacietræer og andre vækster. Lange ærmer, handsker og gode trekkingsko er derfor nødvendige.

 

Maj til september er den bedste periode at trekke i, da vejret er tørt, klart og varmt. Det er generelt bedst at vandre først på dagen, da temperaturerne henover formiddagen begynder at stige til ofte over 30 grader.

 

Nogle af de populære steder er Kgale Hill nær Gaborone, hvor det er muligt at både vandre og klatre. Du kan også trekke ved Tsodilo Hills, som består af rustikke stenlandskaber og grotter, som du kan udforske. Som tidligere nævnt har bakkerne en historisk betydning for san-folket, men byder samtidig på nogle fine trekkingmuligheder. Vælger du at bo på en camp under trekkingen, kan du nyde lyden af Afrikas dyreliv, mens du varmer dig ved bålet under stjernehimlen. Et besøg til Tsodilo Hills er en af de mest unikke oplevelser, du kan få i Botswana. Der findes forskellige stier, du kan følge undervejs, heriblandt Rhino Trail, Cliff Trail, Lion Hill og Male Hill Trail.

 

botswana-camping
botswana-kgale-hill
botswana-kgale-hill-trekking

Lokalbefolkningen i Botswana

 

Der bor knap 2,3 millioner mennesker fordelt på ca. 600.000 km2 land. Befolkningstætheden er derfor lav, og størstedelen af botswanerne bor i hovedstaden Gaborone.

 

Landet har et stabilt demokratisk styresystem, og størstedelen af befolkningen lever den dag idag i og over middelklassen, efter den store industri indenfor diamantudvinding har udviklet sig positivt til lokalbefolkningens fordel.

 

Botswanerne er milde, gæstfrie og rare mennesker. Langt de fleste synes, det er spændende, at udenlandske turister har fundet vej til deres land. Det er samtidig deres måde at få kontakt med omverdenen på.

 

Oplev Botswanas rige oprindelige kultur

 

Selvom der ikke bor mange indbyggere i Botswana, så er de få, der gør, et godt billede på landets mangfoldighed og diversitet. Netop den store variation af etniciteter, gør lokalbefolkningen til et utroligt overbærende og omfavnende folk.

 

Der findes omtrent 20 forskellige stammer i Botswana, hvoraf 8 af dem tilhører den etniske gruppe 'tswana'. Nogle af de andre stammer er bangwato, balete, kalanga og batawana. Ca. 80 % af Botswanas befolkning tilhører tswanaerne, som taler bantu-sprog. Ud af de resterende 20% finder man blandt andet san-folket, som man kan besøge under en rejse til Botswana.

Besøg Botswanas oprindelige stammefolk

En af de mest kendte stammer i Botswana er san-folket, også kendt som buskmænd. San-folkets forfædre siges at være de første beboere i Botswana. I mere end 10.000 år har der boet mennesker i Botswana, og oprindeligt var det San-folket, som er et af verdens ældste folkeslag, der slog sig ned her. Der findes ca. 85.000 stammemedlemmer tilbage i Afrika, men langt størstedelen bor i Botswana, hvor de holder til i Kalahari-ørkenen. Der menes at være mellem 50-60.000 tilbageværende San-folk i Botswana i dag. De bor især omkring Tsodilo Hills i den nordlige region. I dette område har man fundet forskelligt stenværktøj og stenkunst, der kan dateres over 70.000 år tilbage.

 

San-folket er traditionelt et semi-nomadisk folkefærd, der flytter flere gange årligt afhængig af sæsonen og hvilke ressourcer som vand, dyr og spiselige planter, der er tilgængelige. Det traditionelle naturfolk er kendt for deres særlige ritualer og jagtkundskaber, for deres respekt for naturen og dens ressourcer. De lever i et afbalanceret og symbiotisk forhold med dyr og planter. San-folket er oprindeligt et jagt- og samlerfolk, der lever af naturens afgrøder under de barske leveforhold, naturen byder på. Deres sprog er desuden karakteriseret ved de specielle klik-klyde. Du kan besøge en stamme fra san-folket og få et indblik i deres tro og ritualer. Blandt andet trancedans indgår som et vigtigt aspekt af san-folkets kultur og traditioner.

botswana-san-mand
botswana-san-gruppe
botswana-san-kvinder
Gå på opdagelse i Botswanas grotter og huler

Botswana byder på en masse spændende levn fra fortiden, og et af stederne man kan gå på historisk eventyr er ved de mange grotter og huler, der findes.

 

Du kan besøge Gcwihaba grotterne, der er en fantastisk samling af grotter fyldt med stalaktikker, stalakmitter og tusindvis af flagermus. Grotten er hjemsted for tre udrydningstruede flagermusarter, dog er alle fuldstændig harmløse. Der er desuden fundet artefakter i og omkring grotterne, og de menes at have fungeret som husly for det forhistoriske menneske.

 

Ved byen Molepolole ligger Kebokwe’s Cave. Grotten spiller en altafgørende rolle i Botswanas mytologi. Det er både et symbol på overtro og sort magi, men det er også en vigtig del af kristendommens udbredelse i landet.

 

I det nordvestlige Kalahari skiller det UNESCO listede Tsodilo Hills sig ud fra det ellers flade landskab. De dramatiske bakkeformationer står i sandfarvede, orange, gule, turkis og lavendelblå farver. Bakkerne har desuden en stor spirituel betydning for san-folket, der menes at have levet ved Tsodilo Hills i op til 30.000 år. Der er tegnet ca. 4.500 stenmalerier, der er spredt over 400 sider på klipperne. De fleste malerier forestiller traditionelle danse, jagtscener og dyr.

Botswanas hovedstad Gaborone

 

Hovedstaden Gaborone er en pulserende og summende by, hvor indbyggerne får stillet deres sult, når det kommer til kreativ udfoldelse. Bygrænserne markerer en mindre storby, men de mange bydistrikter tilbyder en stor variation af forskellige atmosfærer, stilarter og stemninger. Dog har alle distrikterne det samme til fælles; et varmt og venligt folkefærd og en rig madkultur.

 

Gaborone er en mindre storby med kun 230.000 indbyggere, men ikke desto mindre har den masser at byde på. Byen er et fint sted at bruge en dag til at lande og vænne sig til den nye atmosfære. Imens kan du jo tage på byrundvisning og besøge nogle af de mange museer, kunstgallerier, historiske monumenter eller kunsthåndværkscentre. Gaborone har desuden en række restauranter, der er værd at besøge, hvis du alligevel slår et smut forbi hovedstaden.

 

Ønsker du at udforske Botswanas kultur og kunst, kan du deltage i den årlige Maisong Festival, der ligger i april måned. Det er en kunstnerisk festival, hvor programmet er spækket med forskellige former for musik, dans, teater og film, der fremføres af nogle af de bedste artister fra hele det afrikanske kontinent.

 

I udkanten af byen findes der en række gode safarimuligheder. Et af de mest populære steder er Gaborone Game Reserve, hvor du kan opleve nogle af Botswanas mange dyrearter som zebraer, eland, gemsbok, koantiloper, gnuer, impalaer, vortesvin og meget mere. Terrænet består af både savanne-, skov-, sten- og sumpområder. Parken er især populær til en familietur, hvor man kan indtage frokosten ved et af de hyggelige picnic områder.

 

Du kan besøge Kgale Hills, der har en smuk panoramaudsigt over byen og den nærliggende Gaborone Dam. Stedet er fantastisk til at nyde den afrikanske solnedgang. Kgale Hills er populær blandt vandrere og folk, der gerne vil på skovtur. Der findes forskelligt dyreliv i området, men de nærgående bavianer er de mest sete.

 

Køkkenet i Botswana

 

Madkulturen i Botswana er unik, men den har samtidig mange ting til fælles med resten af køkkenet fra det sydlige Afrika. Der bruges i vid udstrækning lokale grøntsager som spinat, gulerødder, kål, løg, tomater og søde kartofler, der ofte serveres med råvarer som bønner, majs og kød. Ingredienserne blandes som regel i en sammenkogt ret, der giver masser af smag. Nogle af de mest populære retter er seswaa, pap, vetkoek og samp.

 

Markederne i Botswana er fyldt med lækre, lokale fødevarer. Det gælder lige fra farverige frugter og grøntsager til kød, såsom lam, får, kylling og okse. På markederne bugner det desuden med ris, bønner, peanuts, majs og andre afgrøder.

 

Seswaa, også kaldt chotlho, er den officielle nationalret i Botswana. Retten spises til mange forskellige lejligheder. Den består af majsmelsgrød, også kendt som pap, der serveres sammen med en slags kød. Traditionelt set laves retten af mænd. Den koges i en jerngryde, hvor den får lov at stå og simre, indtil kødet bliver fuldstændig mørt og nærmest minder om pulled pork.

 

Samp er en anden populær ret, der laves af bønner og majskerner. Den serveres ofte med lam, oksekød eller kylling. Vetkoek består af et friturestegt brød, der enten fyldes med hakket kød eller serveres som en slags sød snack fyldt med honning, syltetøj eller sirup.

 

Desuden har Botswana adopteret den sydafrikanske braai, der er mad tilberedt på grillen. Her grilles både pølser, kylling eller sågar mopani orme – ja, du læste rigtigt! De lokale koger, tørrer eller steger ormen. Kommer du forbi en stegt mopani orm, synes vi helt sikkert, du skal udfordre dig selv og smage på den – den smager faktisk bedre, end man skulle tro!

 

Mange læskedrikke og alkoholiske drikke produceres i Botswana. Nogle af de lokale ølmærker er Castle og Lion. mange drikker desuden den alkoholfrie ingefær øl. Bojalwa Ja Swtawana er en drik brygget på sorghum frø. En anden popurlær drik er øllen Chibuku, der er brygget på majs eller sorghum. Den drikkes af mange af de lokale ude i landsbyerne. En anden populær øl er Khadi, der bliver brygget på forskellige ingredienser, blandt andet på vilde bær.

 

Guide

 

Læs om Botswana på Rickshaws rejseblog

 

Lad dig inspirere til din rejse til Botswana i det sydlige Afrika på vores rejseblog.

Blog - Afrikas Baobabtræ
Blog - Oplev Afrikas vidunderlige markeder
Blog - Det lokale afrikanske køkken
Blog - Ta på anderledes safari i det vilde Afrika

Fakta

 

Fakta om Rickshaws rejser til Botswana

 

Klimaet i Botswana

Størstedelen af Botswana består af ørken, og det har derfor også en stor betydning for klimaet. Landet har et subtropisk klima, og temperaturerne kan nå op på 40 grader om sommeren. I modsætning kan nattemperaturerne nogle steder nå under frysepunktet i vintermånederne.

 

Generelt består Botswana af en regnsæson og en tør sæson. Regnsæsonen ligger fra november til marts, mens den tørre sæson ligger fra april til oktober.

 

De højeste temperaturer ligger i sommermånederne fra september til marts med dagstemperaturer mellem 30-34 grader. De lave temperaturer ligger i vintermånederne fra april til august. Her når dagstemperaturerne typisk op på 23-28 grader. 

 

 

Botswana-vejr

Skræddersyede rejser i Botswana

 

Vores skræddersyede rejser til Botswana er vores specialitet. Skræddersyet betyder, at rejseprogrammet sammensættes ud fra dine ønsker og behov. Vi samarbejder med en lokal turagent, der stiller sin lokale viden til rådighed. Sammen med vores ekspertise og dine ønsker til rejsen, kan vi skabe det perfekte rejseprogram til dig.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon, hvis du ønsker at høre mere om en skræddersyet rejse til Botswana.

 

 

Rickshaws gruppeekspeditioner i Botswana

 

Er du til ægte eventyr og rå natur kombineret med følelsen af total frihed under kyndig vejledning fra en ekspert? Så er det vores ekspeditionsrejse i Botswana, du skal med på! Sammen med den erfarne, danske field-guide og ekspeditionsleder Richi, rejser du til Botswana og oplever landets uberørte natur og dyreliv i særklasse.

 

Her er du på kør-selv-ferie i den afrikanske bush sammen med resten af gruppen, hvor I hver især har egen safaribil, men får den nødvendige støtte og vejledning fra Richi. Det giver grundlag for et storslået eventyr, som alle kan være med på - såfremt du bare har lysten og viljen til at kaste dig ud i de udfordringer, der dukker op undervejs. Der er stor garanti for, at ekspeditionsrejsen bliver dit livs største rejseoplevelse, og du vil med stor sandsynlighed  vende hjem med nogle oplevelser, som sætter livet i et nyt perspektiv.

 

 

Sikkerheden på Rickshaws rejser i Botswana

 

Botswana anses for at være en af Afrikas mest stabile samfund, og det er et sikkert land at rejse i. Dog bør man altid tage sine forbehold, når man rejser i et fremmed land. Lyt altid efter guidens anbefalinger under rejsen, og pas på dine egendele, især i storbyen.

 

 

Indkvartering på Rickshaws rejser i Botswana

 

Vi udvælger nøje de hoteller, vi samarbejder med i Botswana. For os har især de lokale hoteller høj prioritet. Vi foretrækker steder, hvor autenciteten og komforten er i top.

 

Hotellerne er som oftest simpelt indrettede og kvaliteten og servicen er i højsæde. Værelserne er rene, pæne og hyggelige, og personalet står altid klar til at byde dig velkommen.

 

 

Eventyrlyst og komfort på Rickshaws rejser i Botswana

 

Vi fokuserer på et rejseprogram, der er spækket med spændende aktiviteter. Så er du eventyrlysten og kan lide nye oplevelser, er Botswana lige noget for dig.

 

Rejseprogrammet bliver designet, så du oplever mest muligt af Botswanas kultur og natur. Det er derfor vigtigt, at du går ind til oplevelserne med et åbent og nysgerrigt sind. Det vil komme dig til gode i mødet med de mange fremmede dyr og mennesker. Du vil møde en lokalbefolkning, der ikke er vant til turister, og du vil komme helt tæt på dyr, der ikke selv har inviteret dig indenfor i deres hjem. Det er derfor en god idé at udvise respekt og tage hensyn til de oprindelige beboere på destinationen. Går du ind til rejsen med den indstilling, får du helt sikkert en uforglemmelig rejseoplevelse i Botswana.

 

Botswanas fjerntliggende og luksuriøse lodges gør det til et populært valg for dem, der ønsker en luksuriøs vildtdyrsoplevelse. Samtidig er det også et vidunderligt valg til en speciel bryllupsrejse eller lignende. Vi kan hjælpe dig med din safarirejse til Botswana, og vi glæder os meget til at vise dig denne fantastiske naturperle. Fortæl os om dine rejsedrømme, så skræddersyr vi dit livs rejse krydret med Afrikas største oplevelser.

 

Praktiske oplysninger

 

Pas & Visum

 

Ved indrejse til Botswana skal du huske dit pas, som skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. Som dansk statsborger kan man opholde sig op til 90 dage i landet uden visum.

 

Reglerne kan ændre sig med kort varsel. Du bør derfor altid holde dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

 

Vaccinationer og Malariaforebyggelse

 

Det er vigtigt at få styr på vaccinationerne inden afrejse. De generelle vaccinationsanbefalinger lyder på difteri, stivkrampe og hepatitis A. Skal du opholde dig i Botswana længere end 1 uge, kan der være andre relevante vacciner.

 

Som rejsebureau må Rickshaw Tours & Travel ikke rådgive om vaccinationer og malariaforebyggende medicin. Du bør derfor altid rådføre dig ved egen læge.

 

 

Valuta & drikkepenge i Botswana

 

Valutaen i Botswana hedder Pula (BWP) og kan hæves i hæveautomater og Forex butikker. 1 BWP svarer til ca. 0,6 DKK. På mange hoteller og lodges godtages dollars. Det er derfor en god idé at medbringe USD hjemmefra, og hæve BWP ved ankomst til lufthavnen.

 

Husk at tilkendegive din tilfredshed med guiden ved at give drikkepenge. Guiden honoreres typisk med 5-10 dollars pr. person, pr. dag. Til restauranten lægges ca. 10 % af regningens beløb oveni. Rengøringsdamen og portøren får typisk 1 dollar pr. dag eller pr. kuffert, de bærer.

 

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål om Botswana

 

Hvor ligger Botswana?

Botswana er et land i det sydlige Afrika, der grænser op til Namibia, Zimbabwe og Sydafrika.

 

Hvor stort er Botswana?

Botswana strækker sig over 600.000 km2.

 

Trustpilot