Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Afrika

Oplev Afrika med Rickshaw

 

Afrika! Lyden af ordet fremkalder billeder af eksotiske, vilde steder. Afrika har en evne til at forbløffe og betage. Straks du selv er i Afrika, mærker du kontinentets dragende effekt. Du kan opleve alt lige fra et rigt dyreliv, store åbne sletter, trekking på Kilimanjaro, møder med autentiske lokalbefolkninger og eksotisk badeferie ved azurblå kyster. Hos os bestemmer du selv, og når du træder ind af døren, starter planlægningen af din rejse.

 

Se vores mange spændende destinationer og rejsetyper herunder og læs mere om at rejse til det fantastiske afrikanske kontinent nedenfor.

 

Vis flere rejser

Kort over Afrika

 

Det afrikanske kontinent og de afrikanske regioner

 

Afrika er ikke, som mange fejlagtigt tror, et land, men et kontinent bestående af selvstændige nationer. Dette store kontinent består til gengæld af 54 lande fordelt i regionerne nord-, vest-, central-, øst- og sydafrika. Alle selvstændige lande med eget styre, nationalflag og møntfod. Hvis du skal besøge flere lande, kræver det derfor forskellige valuta. Derudover tales der over 2.000 forskellige sprog i Afrika og der findes cirka 3.000 forskellige stammer. Afrika består af fem regioner: det østlige, nordlige, vestlige, sydlige og centrale Afrika, samt øerne og øgrupper Madagaskar, Mauritius, Cape Verde og Seychellerne.

 

Vestafrika

Benin, Burkina Faso, Elfenbenskysten, Ghana, Guinea-Bissau, Senegal, Togo, Gambia, Sierra Leone, Liberia, Mauretanien, Kap Verde, Cameroun, Republikken Congo, Ækvatorialguinea, Gabon, Guinea, Mali, Niger, Nigera, São Tomé og Príncipe.

 

Østafrika

Kenya, Tanzania, Rwanda, Uganda, Etiopien, Burundi, Djibouti, Eritrea, Somalia.

 

Sydafrika

Namibia, Sydafrika, Botswana, Lesotho, Madagaskar, Malawi, Mozambique, Swaziland, Zambia, Zimbabwe.

 

Centralafrika

Angola, Den Centralafrikanske Republik, Tchad, Den Demokratiske Republik Congo, Sudan, Sydsudan.

 

Nordafrika

Vestsahara, Marokko, Algeriet, Tunesien, Libyen og Ægypten.

 

 

Afrikas størrelse

 

Afrika er verdens næststørste kontinent, og det dækker et areal på ca. 30.370.000 km². Afrika er næsten 700 gange større end Danmark og dækker henved 20% af hele jordens landareal. Det betyder, at Afrika kan rumme mere end USA, Kina, Europa, Japan og Indien tilsammen, svarende til 30.221.532 km2.

 

 

Rickshaws destinationer i Afrika

 

Du kan ikke rejse til alle områder af Afrika med Rickshaw, men vi spænder vidt. Vi er stolte over at have et stort og varieret udvalg af sikre afrikanske rejsedestinationer. Vores landedestinationer er alle egnede til turister, der drømmer om en eventyrlig rejse i Afrika.

 

Vores rejsedestinationer ligger syd for Sahara.  Det omfatter derfor til det vestlige, østlige, dele af det centrale og sydlige Afrika. Lande som er sikre og gode at rejse i, og hvor det giver god mening at lave individuelt tilpassede rejser til. Det betyder fx, at vi ikke har rejser til charterdestinationerne Egypten og Marokko eller til store dele af Centralafrika, da her efter vores vurdering  ikke er tilstrækkelig sikkert.

 

På kortet herunder kan du se h. h. v. de afrikanske regioner og alle vores destinationer i Afrika.

Landkort over Afrika

Klimaet i Afrika

 

Det er en udbredt opfattelse, at der altid er varmt i Afrika. Det er også sandt for nogle af de afrikanske lande, men langt fra dem alle. Afrika dækker flere klimazoner fra tempereret over tropisk og subtropisk. Landskabet er varieret og præget af de ikoniske ørkener og savanner i det tropiske bælte, men du møder også bjerge, skove, regnskove, kyststrækninger, græsområder, stenformationer og vådområder alt afhængig af i hvilke klimazoner, du befinder dig. Ligesom herhjemme, er der forskellige årstider i de afrikanske lande, men der er stor forskel på, hvor meget temperaturen og nedbøren svinger fra årets koldeste til varmeste måned i de enkelte lande.

 

 

Oplevelser

 

Oplev Afrika med Rickshaw

 

 

Afrika - en rejsedestination for alle

 

Rejseeventyret begynder der, hvor hverdagen derhjemme sættes på pause, dér hvor intet er, som det plejer. I Afrika finder du både eventyr og store rejseoplevelser i rigt mål. Kontinentet udgør faktisk 20% af klodens samlede landareal, og består af flere nationer og folkeslag end noget andet kontinent i verden. Afrika er for alle, der drømmer store rejsedrømme. Her er sted på sted, der griber og fængsler dig, og oplevelse på oplevelse, der bliver hos dig længe efter, du er landet og har sat fod på den hjemlige danske jord igen. For mange danskere er Afrika ukendt territorium. På den ene side den ultimativt eventyrlige drømmedestination på den anden side et fremmed, mørkt og mystisk sted. Fremmede kulturer og mystik finder du ganske rigtigt overalt fra nord til syd og fra øst til vest. Afrika er på alle måder et storslået kontinent og det rummer næsten uendelige muligheder for interessante rejser og eventyr ud over det sædvanlige.

 

De Afrikanske regioner adskiller sig fra hinanden. De er hver især præget af deres særlige geografi og historie. De mange afrikanske lande har hver deres egne karakteristika og unikke særpræg, geografi og historie. Afrika er præget af store regionale og nationale forskelle. Det er et enormt vidtrækkende kontinent i såvel geografisk som oplevelsesmæssigt/indholdsmæssig forstand. Kontinentet har noget for enhver smag og i hver en krog venter der dig oplevelser, du ikke finder magen til nogen andre steder i verden.

 

Vores skræddersyede rejser til Afrika udspringer af et overflødighedshorn af spændende muligheder for et væld af forskellige oplevelser for alle aldersgrupper. Vi har stor erfaring i at skræddersy individuelle rejseprogrammer helt efter jeres ønsker og i at sende familier, der spænder over flere generationer, på deres livs eventyr i Afrika.

 

 

Populære rejsedrømme, hemmelige steder og eksklusive overraskelser

 

Oplev de smukke vandfald ved Victoria Falls, Big 5 safari i Kenya og Tanzania, Zanzibars eksotiske strande og acurblå vand, Saharas nærmest uendelige sandhav og det smukke majestætiske bjerg Kilimanjaro. Disse er nogle af de mest populære seværdigheder, mange ønsker at besøge, når rejsen går til Afrika, men det er kun begyndelsen. Afrika, er ikke længere blot en destination for safarirejser eller en rejse til Zanzibar. Kontinentet har meget mere at byde på. Her gemmer sig overraskelser og seværdigheder, du slet ikke vidste, du drømte om at opleve. Der er rig mulighed for, at du med åbenhed og nysgerrighed pakket med i kufferten kan opleve eksklusive events og opdage (næsten) hemmelige steder og seværdigheder på din rejse til Afrika.

 

Vi laver rejser til de østlige, de sydlige og de vestlige dele af Afrika. Der er noget særligt afrikansk kulturelt set, der går igen overalt, hvor du rejser hen i Afrika, men Afrika er et enormt kontinent og regionerne og landene har hver deres særlige karakter både hvad gælder natur, kultur og attraktioner. Alt afhængig af, hvilke oplevelser, du drømmer om, vil den ene eller den anden region, det ene eller det andet land, være det optimale valg for dig.

 

 

Ørken i Afrika
Strand på Zanzibar i Afrika
Kilimanjaro i solskin

Oplevelser i Afrikas forskellige områder og lande

 

Det smukke afrikanske kontinent byder på et væld af oplevelser for enhver smag. Uanset om du er til natur, kultur, adventure eller badeferie vil Afrika give dig uforglemmelige minder. Vores mange rejser og destinationer byder på forskellige oplevelser og vi kan med garanti skræddersy en rejse efter dine behov. Vores rejsekonsulenter er altid klar til at hjælpe dig og skræddersy dit afrikanske eventyr.

 

Her nedenfor kan du se, hvad de forskellige regioner og vores lande-destinationer er mest kendt for.

 

Vestafrika

Nøgleord: Rigt kulturliv, afrikanske rytmer og traditioner, mangfoldighed og smuk natur

Rickshaws destinationer i Vestafrika: Benin, Burkina Faso, Elfenbenskysten, Ghana, Guinea-Bissau, Senegal, Togo.

 

Østafrika

Nøgleord: Vildtliv, smukt landskab, arkitektur

Rickshaws destinationer i Østafrika: Kenya, Tanzania, Rwanda, Uganda, Etiopien

 

Sydafrika

Nøgleord: Vildtliv og landskaber, adventure aktiviteter, afslapning

Rickshaws destinationer i Østafrika: Namibia, Sydafrika, Botswana, Madagaskar, Zambia

 

 

Det østlige Afrika - Fra de højeste tinder til de dybeste kratere

 

En rejse til Østafrika handler i den grad om safari og aktive oplevelser i den frodige, rige natur, hvor du kommer helt tæt på det vilde dyreliv og den fantastiske østafrikanske natur. Tanzania og Kenya har nogle af verdens bedste safariparker i verden. Herudover lokker Østafrika de aktive turister til sig med skønne trekkingoplevelser i Mount Kilimanjaro i Tanzania og Mount Kenya i Kenya. Det er sikkert at rejse som turist til de østafrikanske lande. Der er fredelige tilstande i regionen, og det kan vores naturglade gæster nyde godt af.

 

Regnskovene i det østlige Afrika er det Afrika, du drømmer om at rejse til, når du drømmer om kontinentets tropiske hjerte. Her er ikke mindst de truede bjerggorillaer og chimpanserne. De tætte, dybe regnskove er absolut en Afrika rejse værd. Rwanda er betagende og så er det Afrikas fredeligste land - faktisk endnu mere fredeligt end Danmark. Uganda er ligeledes både et smukt, roligt og fantastisk land at besøge.

 

 

Det sydlige Afrika - Drømmelandskaber og tilgængeligt vildnis

 

Den sydlige del af Afrika lokker med en overraskende variation og tæthed, når det kommer til forskellige attraktioner og oplevelser. Især det vilde dyreliv, de mange fantastiske drømmelandskaber og fantastiske naturattraktioner i verdensklasse vil sætte sig præg på din rejse til det sydlige Afrika. Her er alt, hvad hjertet kan begære, og du kan (næsten) nå det hele - lige fra det brusende Victoria Falls vandfald over Okavanga deltaet i Botswana til Zambias majestætiske nationalparker og Sydafrikas vinmarker. Det sydlige Afrika vil også finde plads i den del af dit hjerte, der drages af en rejse fyldt med aktive oplevelser. Her kan du hike, bungee jumpe, quad bike, flyve, water rafte, dykke, surfe og meget, meget mere. I det sydlige Afrika sætter de pris på de gode ting, som mad og vin i Sydafrika og eksklusiv afslapning i afsidesliggende indkvarteringssteder i Botswana. Regionens allestedsnærværende livsnyderi og dragende rytmer lokker besøgende ind i en tilstand af lyksalig ro og rejsetrance.

 

 

Vestafrika - Folklore kulturens pulserende rytme

 

Vestafrikas appel ligger i høj grad i, at du her kan komme ekstremt tæt på den oprindelige kultur og opleve det autentiske Afrika fra første parket. Vestafrika er et af de mindre kendte hjørner af Afrika, og en sjælden rejsedestination, der er ukendt for de fleste. Når rejsen går til den vestlige del af Afrika, kan du se frem til at opleve dybe regnskove og dejlige solnedgange over Atlanterhavet set fra kysten med svajende palmetræer. En ekstraordinær og rig musikalsk tradition bringer liv til landskabet overalt, hvor du kommer frem på din rejse på dette afrikanske kontinent. Det gælder lige fra live musikscenen i Dakar til folklore musikken, der ledsager de mange vestafrikanske stammers festivaler, ceremonier og ritualer. Musikken er et vidunderligt link til fortiden, og mange mener, at musikken mere end noget andet giver kulør til dine rejseoplevelser i Afrika.

 

De forskellige dele af Afrika danner ramme om et hav af vidt forskellige attraktioner. Befolkning, natur, dyreliv og byerne er varierede og spænder fra Kilimanjaros iskolde gletsjer til Namibias hede ørkenrige, fra små, fjerntliggende landsbyer til moderne metropoler, fra bjerge og regnskov til eksotisk strand og azurblåt vand. Der er nærmest ingen grænser for mængden af fantastiske steder og oplevelser i Afrika.

 

 

Safari i Afrika
Sydafrika
Festival i Ghana

Safari - Oplev Afrikas fantastiske dyreliv

 

Safari er absolut et af Afrikas højdepunkter og naturligvis et omdrejningspunkt for mange rejser til det afrikanske kontinent. Med god grund. Afrika byder på uovertruffen natur og unikt dyreliv. Afrika er et stort kontinent, så hvis du leder efter et ægte safarieventyr bør du særligt overveje en safarirejse til det østlige og det sydlige Afrika. Destinationer som Kenya, Tanzania, Sydafrika og Botswana er kendte som nogle af verdens bedste safaridestinationer. I Sydafrika kan du tage selv helt små børn med på malariefri safari. Her bor løver, elefanter, næsehorn og et væld af andre vilde dyr på den afrikanske savanne. Du kan læse om forskelle og ligheder på safari i det sydlige og østlige Afrika. Under en safarirejse i Afrika kan du bl.a. opleve:

 

 

Gnuernes årlige vandring fra Tanzania til Kenya

 

Gnuernes årlige vandring er et yderst spektakulært syn. Enorme flokke af gnuer bevæger sig på tværs af Serengeti sletterne i Tanzania på jagt efter frisk græs og i følgeskab af andre græsædere, som zebraer og gazeller. Det kaldes også ’Den store migration’, som vandrer hele året rundt i en konstant søgen efter nyt græs. Undervejs er de lette ofre for mange rovdyr, som løver og leoparder, der følger efter eller krokodillerne, der ligger afventende i vandkanten. Selvom gnuerne bevæger sig cirkulært i urets retning, kan man aldrig være helt sikker på migrationsmønstret grundet de ustadige regnperioder. Hvis du ønsker at opleve denne fascinerende migration, vil vi forsøge at planlægge din tur, så du forhåbentlig kan se hele eller dele af den store migration.

 

Læs mere om gnuernes vandring på vores rejseblog.

 

 

‘The Big Five’

 

I Øst- og Sydafrika er der også særdeles gode muligheder for at opleve ’The Big Five’ på savannen. En samlet betegnelse for løven, leoparden, næsehornet, elefanten og bøflen. Det er ikke et udtryk for deres størrelse, men fordi de i jagtøjemed er de fem afrikanske dyr, der er sværest og farligst at jage. Der er gode muligheder for at komme tæt på ”The Big Five”, i behørig afstand selvfølgelig, på vores mange safarirejser. Vores populære safarier går især til KenyaTanzania og landene i det sydlige Afrika.

 

 

Ballonsafari

 

De fleste rejsende besøger savannen i firehjulstrækker, men vi har også mulighed for at give dig en alternativ form for safari i luftballon. En ballonsafari er en utrolig smuk oplevelse. Heroppefra kan du nyde enestående udsigt over de champagnefarvede savanner i solopgangens skær.

 

Planlægger du en safarirejse til Afrika sammensætter vi naturligvis rejsen, så du oplever mest muligt og du kan kombinere din safari med en masse andre oplevelser.

 

 

Gnuer i Afrika
Ballonsafari i Afrika
Næsehorn og safari i Afrika

Vandreferie, hiking og aktiv ferie

 

I Afrika, især det østlige og sydlige, er der mange gode muligheder for dig, der er vild med aktiv ferie i naturen. Især bjergbestigning er populært i Afrika. Det absolutte højdepunkt er Kilimanjaro i Tanzania, som tiltrækker flere tusinde bjergbestigere hvert år. Her vandrer du gennem fem forskellige klimazoner før du når toppen, Uhuru Peak, i 5.895 meters højde. Som det højeste punkt i Afrika får du en formidabel udsigt over det afrikanske kontinent. En anden mulighed er Afrikas næsthøjeste bjerg Mount Kenya, som naturligvis ligger i Kenya. Ligesom på Kilimanjaro vandrer man gennem forskellige klimazoner fra landbrugsjord over regnskov og alpint ørken til gletcher-zone. Her findes et stort udbud af guidet ture af forskellig varighed, fra dagsture til 7-dage. Også Simien bjergene i Etiopiens højland byder på et sandt vandreeventyr. Et trek, der er knap så kendt, men forbløffer de fleste med sin smukke natur. Er du til rafting eller kajak bør du udforske de fantastiske muligheder på floderne i Zambia og Sydafrika. Du vil ikke blive skuffet. Er du mere til surfing, kan du fange sublime bølger på Afrikas vestkyst. Særligt i Senegal, ikke langt fra hovedstaden Dakar, findes et af de bedste surfspots i verden.

 

På en aktiv ferie kommer man helt tæt på naturen og dyrelivet. En ferie, der berører alle sanser.

 

 

Gorillatrekking

 

Dybt inde i den tropiske regnskov på grænsen mellem Rwanda og Uganda bor de store, smukke bjerggorillaer. Et dybt fascinerende dyr, der på mange måder ligner mennesket. Bjerggorillaen er en truet dyreart, der har været tæt på at uddø. Takket være et stort, omfattende bevaringsarbejde er de dog i fremgang. Mødet med den store, sårbare bjerggorilla en enestående oplevelse, der bevæger de fleste og sætter dybde spor i hjerte og sjæl. Hvis du har lyst til at gå i bjerggorillaens fodspor og møde de store menneskeaber, så arrangerer vi rejser vandreture og trekking til både Rwanda og Uganda. Dette er arrangerede ture, der foregår fuldstændig på bjerggorillaernes præmisser. Det betyder b.la. at man kun får en time blandt gorillaerne. På den måde kan du tage på gorillatrekking med god samvittighed og vide at pengene, som du betaler for din tur, går til et godt formål, der beskytter gorillaerne og deres levesteder.

 

Derudover byder både Rwanda og Uganda på fantastisk fugle- og dyreliv i den frodige regnskov, såsom chimpanser.

 

 

Gorillaer i Afrika
Uganda i Afrika
Regnskov i Afrika

Fantastiske oplevelser med Afrikas vilde dyreliv

 

Alternativer til den traditionelle safari på savannen i Østafrika, er Madagaskar, Namibia og det sydlige Afrika.

 

På Madagaskar finder du et helt unik dyreliv og natur. Det siges, at 5 % af alle verdens dyr og planter stammer fra Madagaskar, og det giver rige muligheder for fantastiske naturoplevelser. Måske genkender du den lille søde lemur eller de kæmpemæssige baobabtræer, som er ikoniske for Madagaskar. Mange rejser til Madagaskar for at opleve diversiteten i landskabet. Her er det muligt at finde regnskov, ørken og højdemeter indenfor 300 km. Alt vildtlivs-safari på Madagaskar foregår med en professionel guide, hvor man følger stierne gennem landets parker og reservater. Her kan du være heldig at komme til helt på du helt på insekter og krybdyr. Andre dyr betragtes på afstand, eks. lemurerne, der kravler i tæerne. Nattevandring med pandelygte er også en særdeles spændende oplevelse, hvor du kan være heldig at se dværg-lemurer. Madagaskar er en sand drømmedestination for naturelskere.

 

Namibias storslåede ørkenlandskaber er ikke landets eneste attraktion. På og ved Skelletkysten venter sæler og hvaler sammen med strandede skibsvrag og hvalskelletter.

 

I Sydafrika finder man også få den klassiske safari-oplevelse. Besøg evt. den kendte nationalpark Kruger National Park, hvor du har mulighed for at opleve ‘The Big 5’. Landet arbejder ihærdigt på at beskytte savannens store dyr som næsehornet, løven og geparden. Sydafrika anbefaler vi sammen med Kenya især til dig, der skal på din allerførste safari. Safari i Sydafrika kan ikke helt måle sig med Tanzania, Kenya, Namibia og Botswana. Til gengæld kan Sydafrika så meget andet på dyre-fronten i form af fantastiske marineoplevelser. I Hermanus er det muligt at tage med hvalsafari og se de gigantiske pukkelhvaler eller de store hvidhajer på klos hold.

 

 

Colobus aber i Afrika
Sæler i Namibia
Lemur på Madagaskar

Ørkeneventyr

 

I Namibia er der mulighed for et sandt ørkeneventyr i Namibias fantastiske natur og et væld af spændende aktive oplevelser i ørkenen. Her ligger verdens ældste ørken Namib-Naukluft med store ørkensletter og orangerøde sandbanker. Trods den tørre ørken og de døde træer, der kan virke øde, er der gode muligheder for at opleve vilde heste og ørkenløver. Det populære område Sesriem tiltrækker mange turister, der ønsker at få det smukke syn af de store sandbjerge i solopgangens gyldne skær. Der er også mulighed for at tage en luftballon op og få en storslået udsigt fra oven. Efter ørkeneventyret er det oplagt at besøge Fish River Canyon samt den frodige nationalpark Etosha National Park, der står i skarp kontrast til det tørre ørkenlandskab.

 

 

Verdens 7. vidunder: Victoria Falls

 

På grænsen mellem Zambia og Zimbabwe ligger Victoria Falls. Verdens største vandfald og mest spektakulære naturfænomen.

 

Turister valfarter hertil for at opleve det kilometer høje fald, der kaster op til en million liter vand falder ned pr. sekond. Det smukke, majestætiske vandfald er angivet som verdens syvende, naturlige vidunder og er på Unesco World Heritage’s liste. Udover at nyde det spektakulære syn, byder Victoria Falls på et væld af outdoor aktiviteter og er verdens førende inden for adventure. Du kan eks. få det vildeste adrenalinkick ved rafting, bungee-jumping eller ta’ en tur på ATV i området. Du kan også tage mere fredfyldt tur i kano og kajak. Der er også mange gode muligheder for hiking og vandreture, fuglekikkeri- eller vildtlivs-safari.

 

Vandfaldet er storslået på alle tider af året, men de våde og tørre perioder differentierer naturligvis oplevelsen. I de våde perioder er floden højere og vandfaldet kraftigere, og omvendt i den tørre periode. Vi anbefaler ofte en safarirejse til seniorer, hvor turen går til det sydlige Afrika og gerne forbi Victoria Falls.

 

 

Strandferie på Afrikas eksotiske øer

 

Er du til strandferie og afslapning, kan vi varmt anbefale dig, at kigge nærmere på de eksotiske øer i Det Indiske Ocean eller på østkysten. På øerne Zanzibar, Maldiverne, Madagaskar, Mauritius og Seychellerne er der rig mulighed for at afkoble og slappe helt af. Her kan du dase under palmetræer og bade i azurblåt hav på kridhvide sandstrande. Også i kystbyen Mombasa i Kenya, kan du dyppe tæerne i azurblåt vand og hvide sandkorn. Hvis du har mod på vandsport, er der også et varieret udbud af vandaktiviteter, eksempelvis snorkling på Zanzibar eller dykning på smukke koralrev ved kysten på Madagaskar. Du finder tilmed et overflødighedshorn af oplevelser på Zanzibar.

 

Du kan læse mere om Afrikas 10 bedste strande, Madagaskars strande og Watamu Beach i Kenya på vores rejseblog.

 

 

Ørken i Namibia
Victoria Falls i Afrika
Strande på Madagaskar

Kulturelle møder med det afrikanske folkefærd

 

Afrika er et stort kontinentet med hundredvis af forskellige etniciteter. Alle med en stor kulturel arv og rigdom.

 

For de fleste rejsende til Afrika er dyrelivet ofte det centrale. Mange glemmer imidlertid den spændende og fascinerende kultur og historie, som kontinentet rummer. Afrika er et kontinent rig på traditioner, lokale skikke og oldgamle ritualer, der forbinder nulevende generationer med de afrikanske forfædre. Disse traditioner er stærkest i de landlige områder, hvor den moderne verden endnu ikke er nået hen.

 

Her gør man ting anderledes. Der hersker en særlig taknemlighed og gæstfrihed blandt de lokale, som tydeligt mærkes som turist. Et møde der samtidig gavner det lokale samfund. Det er også populært for de lokale, at afholde ceremonier og festivaler for at mindes og fejre den lokale historie. Langs de afrikanske kyster findes også store sammenfaldende handelsforter og slaveslotte, der minder om kolonitiden. En tid hvor europæiske handelsmænd beslaglagde kysterne og påvirkede den afrikanske kultur, arkitektur og sproget. Alle disse traditioner og historie udgør det gamle Afrika og vi ser en større tendens til, at mange af vores gæster ønsker at kombinere safari eller strandferie med et sådant autentisk kulturelt møde med den lokale befolkning. For mange turister handler det om at komme helt tæt på den afrikanske kultur.

 

Selvom mange afrikanere stadig sværger til de gamle, lokale traditioner stadig i Afrika, er der også mange moderne afrikanere i storbyerne. Det kaldes ’Det nye Afrika’. Kreative og sofistikerede afrikanere, der debatterer miljøudfordringer, turisme og kunst og musik.

 

 

Farverige stammer og lokale traditioner

 

I Afrika findes der et væld af farverige stammer med lokale traditioner og forskellige sprog. Der findes omtrent 3.000 forskellige stammer, der taler omkring 2.000 forskellige sprog. Store forandringer har undertiden påvirket stammerne. Nogle er uddøde, andre er splittet op, slået sig sammen eller opstået grundet kolonisering. Du kan opleve flere af disse stammer på en kortere kultur-tur til stammelandsbyer på din trekkingrejse eller safarirejse. Og du kan også gå all in på de lokale kulturer. Her får du især enestående folkloristiske kulturoplevelser på vores kulturrejser til Vestafrika og vores rejser til det sydlige Etiopien.

 

 

Fascineres du af fremmede kulturer og vil du gerne opleve autentiske stammekulturer, afrikanske traditioner og historie, så er en rundrejse til et eller flere afrikanske lande oplagt. Du kan eksempelvis tage på en af vores skræddersyede rundrejser, hvor du oplever traditionelle lokale stammer og får et spændende indblik i deres levevis. Besøg masaierne i Østafrika i forbindelse med din safari eller tag på rundrejse i Vestafrika hvor du kan få et indblik i de lokale befolkningers farverige festivaler, voodooceremonier og et væld af unikke kulturelle seværdigheder. Etiopien mod øst byder også på sin helt egen folklore kultur med stammefolkene i Omo dalen, der kendes på h.h.v. deres karakteristiske runde læbeplader og overgangsceremonier, hvor de unge mænd springer over stammernes kvæg. På Madagaskar kan du opleve hele 18 forskellige lokale stammer, der i stor udstrækning er animistiske og lever i tråd med fortidens traditioner og ritualer. I Namibia er Himba-stammen helt speciel med deres røde kroppe og flotte hårpragter. I Vestafrika møder du de nomadiske fulaer så godt som over alt, hvor du kommer frem. Mød den gæstfri befolkning i øjenhøjde og besøg de sprudlende storbyer. Læs mere om Afrikas mange fascinerende og unikke stammefolk via linkene herover.

 

 

Himba folket i Namibia, Afrika
Fulani i Afrika
Masaier i Afrika

Rickshaws guide til Afrika

 

Lad dig inspirere af vores rejseguide til Afrika. Klik på billederne herunder og dyk ned i forskellige informationer om det store afrikanske kontinent.

Afrikansk køkken
Blog - De 10 lækreste strande i Afrika
Vidunderlige markeder i Afrika
Attraktioner i Afrika
Charlie i Vestafrika
blog om Vestafrika
Rejseforsikring til Vestafrika
Flamingoer i Afrika

Fakta

 

Lad Rickshaw arrangere din drømmerejse til Afrika

 

Hos Rickshaw Tours & Travel har vi specialiseret os i skræddersyede rejser til Afrika. Med over 30 års erfaring fra Afrika, kender vi det afrikanske kontinent som vores egen bukselomme. Vi har en stor forkærlighed for det afrikanske kontinent, som vi har besøgt personligt ca. 300 gange. Vi har Afrika i blodet, og som så mange andre er vi vendt tilbage igen og igen efter flere oplevelser.

 

Vi mener, at en rejse til Afrika skal være en rejse for livet. En rejse, der giver dig minder, du vil bære med dig og dvæle ved igen og igen. Vores mission er at tilbyde en Afrika-oplevelse af højeste kvalitet. En rejse, som forhåbentlig vil få vores rejsegæster til at forelske sig lige så meget i dette helt utrolige kontinent som os.

 

 

Kundeservice, vi kan stå inde for

 

Ferie i Afrika er for langt de fleste noget helt specielt. Det er jo ikke hver dag, du kommer til denne spændende, fjerne del af verden. Vi gør os derfor altid umage for at kombinere vores ekspertise og erfaring med dine drømme og særlige forudsætninger. Grundighed, tid og fleksibilitet er ikke smarte buzzwords for os, men indbegrebet af vores kundeservice. Det er kernen i, hvordan vi skruer vores rejseprogrammer sammen. Vores lokale kontorer, tætte samarbejdspartnere og lokale såvel som danske guider står allesammen på spring for at sikre, at du får mest muligt ud af dine eventyr i Afrika. Så er du sikker på, at din rejse bliver alt det, du drømmer om - og mere til.

 

 

Vi skræddersyr rejsen, du aldrig glemmer

 

Vi ved, at rigtige eventyr ikke er en metervare. Vi sætter en ære i at sammensætte hver enkelt rejse nøje efter dine interesser, ønsker og input. Uanset om humøret er til safari, kultur og storbyferier, smukke strande, bjergbestigning eller noget helt andet, så har vi rejser til Afrika, som imødekommer dine interesser. Vores rejseplaner er personlige, fantasifulde og vil altid vise dig det ægte Afrika.

 

Vores hjemmeside er fyldt med fantastiske rejser i Afrika. Måske har du kigget på en rejse, hvor du skal trekke på Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. Det kan også være du overvejer at tage på en rundrejse i Vestafrika, hvor du med stor sandsynlighed ikke vil møde andre turister end dem, du selv rejser med. Mulighederne er næsten uendelige. Med det in mente er det vigtigt, du husker på, at næsten alle rejserne her på hjemmesiden blot er forslag. Vores rejseforslag er ikke firkantede pakker, men kan skræddersyes, som du ønsker det.

 

Men hvorfor skal du tage på en skræddersyet rejse, tænker du måske?

Ingen mennesker er ens, og ingen har de samme interesser, det samme fokus, samme feriestil, samme safariønsker, tolerancer til dyr, ønsker til varme, kulde – og vi kunne blive ved, men du forstår sikkert godt pointen. Din private skræddersyede rejse i Afrika er kort fortalt designet til at inkludere de ting, som du har lyst til at se og opleve. Samtidig er den skruet sammen til en pris, der matcher dine forventninger og dit budget. Sammen med den øvrige Rickshaw gruppe, som findes på flere af vores destinationer, mingelerer vi alle detaljer på plads således, at det eneste, du skal gøre, er at pakke kufferten og tage af sted på dit eget private eventyr. Selv bil og guide er med udelukkende for din skyld på vores individuelt skræddersyede rejser. De skal ikke deles med andre.

 

Alle rejserne, der er beskrevet her på siden, er blot eksempler på rejser, vi ofte arrangerer. De kan alle tilpasses dine individuelle ønsker og behov. Find inspiration her på siden og kontakt os via telefon, mail eller kontaktformularen. Fortæl os, hvad du drømmer om - dine ønsker til sted, oplevelser, indkvartering og budget - så rådgiver vi dig om muligheder og sender et uforpligtende rejseforslag. Vi skræddersyr din rejse individuelt til dig med udgangspunkt i dine ønsker. Vi lægger vægt på gennemsigtighed i vores rejseforslag, så alle omkostninger er på plads, inden du tager afsted på din rejse til Afrika - rejsen du aldrig glemmer.

 

Dog kan det være en uoverskuelig og tidskrævende proces at planlægge sin egen rejse til Afrika selv. Det er simpelthen for let at fare vild i endeløse holdninger og anbefalinger, valg af lodges, som de fleste hjemmesider vil bede dig om at engagere dig i. Vi forsøger at forenkle dette ved bare at være her for dig og give dig tillid til vores fremgangsmåde. Nøglen til den perfekte rejse til Afrika ligger i samtalen, hvor vi lærer dig og din rejse-personlighed at kende. På den måde kan vi nemlig bruge vores viden og ekspertise til at skabe den bedst mulige rejse for dig. Eller sagt sådan her: Vi bruger samtalen til at lære din rejse drøm at kende, og til at få den til at vokse og udvikle sig og ikke mindst til at gå i opfyldelse.

 

Du kan se, hvem Team Rickshaw er, og møde vores rejseledere og samarbejdspartnere. Og så kan du læse de flotte ord fra vores mange glade gæster. Dem er vi stolte over!

 

 

Afrika, palmetræer
lokale fiskere, Afrika
Uhuru Peak på Kilimanajro

Bæredygtig turisme i Afrika

 

Hvorfor mener vi hos Rickshaw, at det er vigtigt at rejse så bæredygtigt som muligt? Egentlig er det måske et spørgsmål om at koge det ned til et simpelt valg: Med antallet af rejsende, der globalt set stiger konstant, kan vi mennesker enten ødelægge verden gennem vores rejser, eller vi kan gøre vores rejser bæredygtige – så vi kan fortsætte med at rejse.

 

Hos Rickshaw har vi den holdning at rejser ikke bør være skadelige. Vores filosofi er, at vi skal rejse på en måde, der gavner de mennesker og lokalsamfund, vi besøger, og som mildner de negative virkninger af rejsen på miljøet. En bæredygtig rejse handler om at rejse på en ansvarlig måde og vise, at vi er interesserede og nysgerrige.

 

Heldigvis er der en stigende tendens og lyst til at passe på vores planet – ”There is no planet B” er et yndet citat, der bliver brugt flittigt rundt omkring på de sociale medier og i fjernsynet. Flere og flere vælger at rejse ’grønt’ og bæredygtigt. Rejser og turisme har potentiale til at gøre verden til et bedre sted ved at bringe økonomiske fordele til fattigere destinationer. Flere rejsende føler et ansvar for at sikre, at pengene, de bruger på deres rejse, samtidig bidrager til en form for miljømæssig bevaring og udvikling. Her egner Afrika sig perfekt til ekstraordinære oplevelser, hvor der samtidig er mulighed for at være en del af projekter, der gør en forskel for dyrelivet og lokalsamfundet.

 

Bæredygtig turisme har en positiv indvirkning, ikke kun på miljøet, men også på kulturen og økonomien på den destination, du besøger. Hos Rickshaw tilbyder vi ikke kun velkendte destinationer som Kenya og Tanzania, men forsøger aktivt at fremme og støtte lande, hvor turismen ikke er så avanceret eller – tør vi sige det – kommerciel. Her kunne der bl.a. være tale om vestafrikanske lande som Ghana, Togo, Benin eller Elfenbenskysten. Ikke alene vil du nyde at tage på udforskning i disse lande. Du vil gøre en positiv og langvarig indvirkning på udviklingen af lokal turisme, bevarelse og jobskabelse.

 

Bæredygtig turisme har en ’grøn glød’ over sig og handler for mange mennesker om økoturisme, men dette er blot en lille brik i det store puslespil. Bæredygtighed handler både om det sociale, det økonomiske og det miljømæssige - også når det gælder bæredygtig turisme. Og her kan vi alle medvirke til, at vi rejser med lidt mere omtanke, hensyn og ansvarlighed - helt uden at gå på kompromis med trangen til eventyr og komfort.

 

 

Sikkerheden på din rejse i Afrika med Rickshaw

 

Rickshaw Gruppen har alt i alt over 30 års erfaring med skræddersyede rejser til Afrika. Vi har opbygget detaljeret og grundig viden om afrikanske lande syd for Sahara. Det er sikkert at rejse i langt de fleste afrikanske lande, men ikke alle. Der er stor forskel på de enkelte lande i Afrika, når det gælder sikkerheden som turist. Hos Rickshaw udbyder vi ikke rejser til destinationer, hvor der kan drages tvivl om sikkerheden. I takt med at den politisk stabilitet og økonomiske udvikling er er øget over de seneste årtier, åbnes der heldigvis op for flere og flere sikre rejsemuligheder i Afrika, og det afspejles i vores brede vifte af lande, vi laver rejser til. I dag ligger store dele af det afrikanske kontinent åbent for nye fantastiske rejseeventyr. Alle vores rejser går til steder, hvor vi kan stå inde for sikkerheden så længe du følger anvisningerne fra dine lokale guider.

 

Hvor det er muligt bruger vi store internationale flyselskaber, der er velrenomerede. Det gør vi, fordi de er stabile, hvad angår såvel komfort, service, strejker, rejsetid og sikkerhed.

 

 

Visa, vaccinationer og forsikringer

 

Visa: I de fleste afrikanske lande skal du have et visa med i kufferten. Der er dog forskellige visumregler afhængigt af landet. Vi anbefaler at du kigger på ambassadens hjemmeside eller kontakter os for at høre nærmere.

 

Vaccinationer: Da vi som rejsebureau ikke må rådgive om vaccinationer og medicin, anbefaler vi, at du kontakter egen læge for mere information om, hvad der er påkrævet i de lande du skal besøge. Det kunne eks. være vaccine mod Gul feber eller malariapiller.

 

Forsikring: Husk at tegne en rejseforsikring. En rejseforsikring skaber tryghed i forhold til sygdom, uheld og økonomi på din rejse. Hvis du eks. skulle blive syg eller komme ud for uheld under din rejse, dækker rejseforsikringen omkostningerne til behandling. Udbuddet af rejseforsikringer er stort og det kan variere, hvad der er inkluderet i de enkelte. Husk at læse det med småt og husk at det blå sygesikringsbevis ikke gælder udenfor Europa. Det er derfor nødvendigt med en privat rejseforsikring, hvis du eks. rejser til Afrika. Hos Rickshaw Tours & Travel samarbejder vi med Gouda Rejseforsikring. Du er meget velkommen til at kontakte os for at høre nærmere.

 

 

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål om Afrika

 

Hvor stort er Afrika?

Afrika er verdens næststørste kontinent. Kontinentet dækker et areal på ca. 30.370.000 km², så Afrika er enormt stort.

 

Hvor mange lande er der i Afrika?

Afrika består af 54 lande, der alle er selvstændige nationer med eget flag og nationalsang.

 

Trustpilot