Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Maldiverne

 

Rejs med Rickshaw til Maldiverne

 

En badeferie på Maldiverne er ensbetydende med postkort-smukke, kridhvide sandstrande, funklende azurblåt hav og høje palmer, der svajer i vinden og byder dig velkommen til dine drømmes tropiske paradis. Her kan nyde bølgernes sagte brusen, det maritime dyreliv og oplevelser både til lands og til vands.

 

Glem hverdagens stress og jag og synk ned i en maldivisk tidslomme, hvor du bare kan slappe af, trække vejret dybt, dvæle ved nuet og nyde de fantastiske omgivelser i fulde drag. Vi anbefaler, at du udforsker øen og benytter dig af nogle af de lokale attraktioner.

 

Lad os skræddersy din rejse, så du kan bruge ferien på at nyde omgivelserne.

Oplevelser

 

Oplevelser på Maldiverne

 

 

At flyde rundt i det Indiske Ocean ud for Maldivernes kridhvide kyster er noget at det mest eksotiske du vil opleve, når det kommer til badeferie. Havet har sin helt egen blå farve, sandet er blændende hvidt og rækker af palmer svajer opmærksomt på kysten. Maldiverne består af flere øer, og tæller du hver ø individuelt har du næsten 2000 grunde til at besøge dette iøjefaldende sted.

 

Maldiverne… Smag på ordet, og du vil med det samme blive taget med til strandsand så hvidt og blødt som mel og vand så blåt, at det skærer i øjnene. Maldiverne er lavet af drømmestof, og øerne er ofte kulisse på rejsemagasinernes forsider. Og det er bestemt også et helt unikt sted at besøge. Østaten med de mange atoller er flere gange kåret som verdens bedste og mest luksuriøse stranddestination, og ikke nok med at strandene er fantastiske, så er der også rigeligt med aktiviteter at give sig til.

 

 

Maldivernes kridhvide sandstrande

 

Vi behøver ikke holde det hemmeligt. Hvis man ikke er til paradisiske sandstrande, bør man nok ikke besøge Maldiverne. Det er nemlig hvad langt de fleste kommer for at opleve, når de besøger øerne. De kridhvide sandstrande, det azurblå hav og de luksuriøse omgivelser. Det er en once-in-a-lifetime oplevelse, som alle fortjener at forkæle sig selv med.

 

At vælge den bedste af Maldivernes øer, er som at vælge mellem sine børn. Det er en umulig opgave. Dog har hver af de 26 atoller i Maldiverne sit eget unikke salgsargument. Atollerne mod nord og syd giver nem adgang til Maldivernes hovedstad Malé, og disse atoller er ligeledes kendte for at være dykkersteder i verdensklasse. De mere nordlige atoller, som Lhaviyani og Raa, er kendte som de mindst chartrede, mens atollerne i syd er fokuserede på førende hoteldesignere. Der er ingen tvivl om at øernes beliggenhed, nær ækvator og midt i det vidtstrakte Indiske Ocean, har skabt et tropeparadis hvis sidestykke man skal lede længe efter. Her kan du se frem til afslapning, badning i lune farvande og solrige dage i imponerende, eksotiske og billedskønne omgivelser.

 

Maldiverne forærer dig de perfekte rammer til at koble af fra hverdagen og blot nyde nuet. Så lig dig godt til rette under palmetræet med en god bog og knib dig selv i armen en ekstra gang – ja, den er god nok, du er på Maldiverne!

 

maldiverne-veligandu-båd-1024x685
44-maldiverne-palme-line-1024x685
37-maldiverne-strand-gangbro-line-1024x685

 

Natur og dyreliv

 

Naturen og dyrelivet på Maldiverne foregår primært under havoverfladen. Her er det til gengæld også nogle af verdens smukkeste koralrev og de vildeste fiskebestande, du finder. Landskabet på Maldiverne er generelt utrolig fladt, og mange af øerne er omgivet af lavt vand, som man kan gå igennem ved lavvande. Af samme grund udgør de stigende vandstande en høj risiko for, at Maldiverne en dag vil blive dækket af vand.

 

På Maldiverne finder du hverken nationalparker, vandfald eller store grønne områder, som ligger op til vandring eller lignende. Er du mere til denne form badeferiedestination, bør du helt klart kigge nærmere på Seychellerne eller Mauritius. Du kan læse om vores rejser til Seychellerne her og til Mauritius her.

 

14-maldiverne-strand-rokke-line-1024x685
55-maldiverne-strand-fugl-line-1024x685
53-maldiverne-strand-krabbe-line-1024x685

Vandsportsaktiviteter

 

Mange af aktiviteterne på Maldiverne har samme fællesnævner; vand! Det strækker sig lige fra stand-up-paddling, surfing og parasailing til kajaksejlads, vandski og windsurfing. Mange af resortene har deres egne aktivitetscentre, hvor de tilbyder alverdens former for vandsport. Brug en dag eller to på at stille din indre vandhund tilfreds, og få et godt grin ved at kaste dig ud i nye og sjove aktiviteter på vandet.

 

 

Sejl på en traditionel dhoni

 

Mens du er på Maldiverne, bør du tage ud at sejle i en dhoni, der er det traditionelle maldiviske transportmiddel. De fleste af bådene sejler nu på diesel, men tilbage i tiden sejlede de kun på vindens kraft. Traditionelt blev de bygget af kokostræ, men i dag bygges mange af dem af importeret træ, hvilket gør dem mere sikre. Lyden af de sejlende dhonis afspejler sig sågar i den lokale musik, og du kan købe CD’er med hjem som en sjov souvenir.

 

 

Ta' på fisketur med de lokale

 

En sjov og anderledes oplevelse er at tage ud og fiske med en flok lokale. De er sande eksperter i at fange fisk med lange liner, og de hjælper dig gerne med at fange din egen. Transporten fungerer enten i en traditionel dhoni båd eller en speedbåd, der kan tage dig med til et roligt område væk fra resortet.

 

25-maldiverne-strand-kajak-kano-line-1024x685
68-maldiverne-strand-pattle-board-line-1024x685
Kite surfing på Zanzibar

Dykning

 

Maldiverne er en af verdens bedste dykkerdestinationer, og hvis der er ét sted, hvor du bør give dykning et forsøg, er det her. Der findes mange dykkercentre, hvor du kan få et prøvedyk, hvis du endnu ikke er certificeret dykker. Det er en perfekt måde at få et indblik i havets mange vidundere og få prøvet af, om dykning er noget for dig.

 

Maldiverne er især kendt for de mange rokker, hvalhajer og havskildpadder. Det krystalklare vand giver fantastisk sigtbarhed, og der er ingen grund til at bruge våddragter i det varme, behagelige vand. Du vil med stor sandsynlighed se både ål, søheste, krabber, hummere og massevis af store fisk.

 

 

Snorkling

 

Hvis dykning ikke lige er noget for dig, så er snorkling en god mulighed. Koralrevene er så gunstige, at det ikke er nødvendigt at komme langt ned for at se farverne og fiskene. I vandoverfladen har du mulighed for at snorkle med halvskildpadder, der spiser frokost ved revet. Blandt dem svømmer store stimer af farvestrålende fisk, der flyder afsted med tidevandet. Når flere af stimerne krydser hinanden, vil det føles som om, at du svømmer rundt midt i et akvarium.

 

 

Svøm med delfiner

 

At svømme med de energiske og livsglade delfiner er en oplevelse uden sammenligning, og Maldiverne er et af de steder, hvor du kan få opfyldt drømmen. I stedet for at besøge dyrene i bassiner, hvor de er i fangeskab, anbefaler vi, at du tager på en sejltur, hvor du kan møde dem i deres rette element i den frie natur. Følelsen af at være på et ægte eventyr er langt stærkere, end når du blot skal træde et skridt ned i en swimmingpool for at møde de spektakulære dyr. Der er selvfølgelig ingen garanti for at møde dyrene i det fri, men oplevelsen er langt større, når du svømmer side om side med en glad og pludrende delfin i Det Indiske Ocean.

 

maldiverne-dykning-koraler-jumpstory-2-1024x685
Tursiops aduncus delfiner
maldiverne-dykning-jumpstory-2-1024x685

 

Spa og Wellness

 

Maldiverne er skabt til velvære og afslapning, og når du besøger øen, er det simpelthen et must at sætte lidt tid af til at forkæle dig selv og eventuelt din partner. De fleste, der besøger Maldiverne, er par eller familier, og vi anbefaler, at mor og far får sig en massage under opholdet, mens børnene nyder kids-klubben på resortet. Mens rolig musik spiller, tager uddannede massører sig af dine ømme og stive muskler fra den lange flyvetur eller fra at ligge vandret en hel dag i solen. Efter en times luksus kan du vende afslappet tilbage til den gyldne strand og nyde et par timer i total velvære.

 

 

Dyrk yoga

 

Flere af Maldivernes hoteller og resorts tilbyder yoga sessioner med en uddannet yoga instruktør. Det er muligt at tage på en ren yogarejse, hvor du dyrker yoga i en uge eller to flere gange dagligt. Nogle resorts tilbyder også yoga undervisning, hvor du kan vælge mellem morgen- og solnedgangsyoga på stranden efterfulgt af åndedrætskontrol og meditation. Yoga er kendt for dets restituerende og styrkende effekt, men hvad er mere afstressende end at dyrke den midt i paradis? Lyden af de blide bølger og den varme sol vil få dig til at føle dig endnu mere tilpas, end yogaen i forvejen gør.

 

 

Resorts og indkvarteringstyper

 

For mange er Maldiverne lig med dyre bungalows med egen swimmingpool, privat terasse og glasgulv, så du kan se lige ned til det store koralrev og de mange fisk. Det er såmænd også noget der eksisterer, og det er uden tvivl en af de mest luksuriøse settings, der er i verden. Det skal dog ikke skræmme folk fra at sætte tæerne i det hvide sand, for faktisk behøver en rejse til Maldiverne slet ikke være så bekostelig en affære, som man går og tror. Maldiverne tilbyder nemlig også mindre hytter og beach lodges, der byder på en mere jordnær og charmerende stemning til en langt lavere pris. Jovel er omgivelserne stadig luksuriøse, og du vil blive forkælet med samme smukke rammer, som de dyre mangestjernede villaer og resorts også ligger i.

 

6-maldiverne-luksus-strand-pool-liggestole-palmer-line-1024x685
yoga-britt-zanzibar-britt-1024x685
yoga-zanzibar-1024x685

 

Kulturelle oplevelser

 

 

Verdens mindste hovedstad

 

En af verdens mindste hovedstader tilhører Maldiverne. Den hedder Male og ligger på en ø, der er knap 6 km² i størrelsen. Det er som om, at byen rejser sig midt ude i havet og står i fascinerende kontrast til det ellers flade ølandskab. Her bor ca. 150.000 indbyggere, og et besøg til øen giver dig mulighed for at møde maldiverne på deres hjemmebane og kradse lidt i overfladen på den udadtil perfekte østat. Brug et par timer på at gå rundt i byen, se seværdighederne og nyd en kølig drink i det tropiske klima efter en frokost med smuk havudsigt. Tag et smut forbi nationalmuseet, der har en udstilling med artefakter, der tilhørte den maldiviske konge. Fortsæt mod den famøse Friday Mosque bygget af koralsten og videre til præsidentens palads Mulee Aage, der er en beskeden bygning bygget i kolonistil. Afslut turen i den rolige Sultan Park, hvor grønne træer og damme dækket af vandliljer pynter i parken. Husk at medbringe de behagelige sko, en høj solfaktor og masser af vand, når du skal rundt i byen.

 

 

Maldivernes imødekommende befolkning

 

Lokalbefolkningen på Maldiverne er et tålmodigt og venligtsindet folk, og det kræver det også, når man skal dele sit hjem med tusindvis af turister. Gå et spadestik dybere på din rejse, og bevæg dig ud blandt den oprindelige befolkning, som viser den autentiske, maldiviske kultur frem. Det maldiviske folk følger en string af muslimsk kultur, så sørg for at respekter denne ved at bære tøj, der dækker skuldre og knæ.

 

 

Besøg lokale landsbyer

 

Tro det eller lad være, når vi siger, at der findes mange bosættere på Maldiverne, og mange af de lokale bor og arbejder på øerne. Bor du på en privat ø på Maldiverne, så sørg for at booke en udflugt til et af de små lokalsamfund i området. Mange af landsbyerne er bygget op omkring små fiskersamfund, og et besøg til en af byerne er en fin måde at få et indblik i det autentiske og oprindelig Maldiverne, før det blev en luksuriøs badeferiedestination.

 

 

Øhop

 

En fantastisk måde at komme under overfladen på det maldiviske folk er ved at tage på et øhop med en lokal guide. Guiden vil vise dig den traditionelle levevis og give dig indsigt i den lokale kultur og de lokale skikke. Mens du vandrer rundt i byerne, vil du opleve at de pastelfarvede bygninger har smukt dekorerede døre. Det er en arkitekturisk tendens fra det 16. og 17. århundrede, dengang marokkanske handelsmænd bragte islam til Maldiverne. Du vil nok også bemærke, at mange af bygningerne har graffiti med politiske slogans malet på dem. Demokratiet på Maldiverne er stadig under opbygning, og mange maldivere sætter en ære i at udtrykke deres støtte til politiske partier. De to største partier er Maldivian Democratic Party og Progressive Party of the Maldives.

 

 

Det maldiviske køkken

 

Det uimodståelige øhav er ikke kun hjemsted for et utal af tropeøer. Maldiverne tilbyder også, hvis du spørger os, et af regionens lækreste køkkener. Det traditionelle maldiviske køkken, også kendt som dhivehi, byder på en stor variation af smage og nuancer. Det er alt fra sprøde snacks og flamberet chapati brød til komplekse og krydrede karryretter. Maldivernes køkken er en rig samling af traditionelle smage med indflydelse fra nabolandene Indien og Sri Lanka. Før i tiden var Maldiverne afhængige af ingredienser som fisk, kokosnød, brød og hirse. Som tiden gik og med indflydelse fra udlandet, udviklede Maldiverne sit eget unikke køkken ud fra en sammensmeltning af forskellige madkulturer. I dag er det maldiviske køkken baseret på tre ingredienser, som er kokos, fisk og en form for stivelse fra korn eller grøntsager. Maden er tilberedt så den fremstår mildt krydret med en delikat sødme og en generel eksotisk smag. Resortsene kan bære præg af mere internationale retter, men besøger du hovedstaden Male eller en lokal beboet ø, bør du udnytte muligheden for at smage de orientalske retter.

 

 

Smag maden på Male´s lokale markeder

 

Male kan groft oversættes til ”blodbad”, hvilket refererer til det fiskemarked, der længe har knyttet de nordlige og sydlige atoller sammen. Sammen med en guide kan du gå på opdagelse i det lokale marked blandt de farverige bygninger, hvor fiskere sælger dagens fangst til højest bydende. Nogle af tunene er over en meter i længde, og teknikken, som de mange fiskermænd har udviklet til at skære fiskene op med, er fascinerende at betragte. Udover fiskemarkedet findes et stort overdækket grøntsagsmarked, hvor du kan smage forskellige madvarer. Prøv for eksempel en frisk kokosnød, og smag de sprøde chipslignende snacks lavet af tropiske frugter.

 

 

Lær at spille boduberu tromme

 

En typisk stil indenfor maldivisk musik er boduberu, der er en form for trommespil med tilhørende sang. Den har fået sin indflydelse fra afrikanske handelsmænd, der passerede det maldiviske farvand for mange hundrede år siden. Musikken udføres typisk af 15-20 mennesker, hvor der en forsanger og et kor. Boduberu’erne er lavet af kokospalmer og udgør en aflang tromme, hvor man slår på begge sider. At deltage i musikken sammen med en lokal gruppe er en sjov måde at opleve den maldiviske kultur på.

 

kokosnød-strand-maldiverne-jumpstory-1024x685-2
Maldiverne-Male-Fish-Market-jumpstory-1024x685
Maldiverne-frugt-marked-jumpstory-1024x685

 

Luksuriøse oplevelser

 

 

Cruises

 

Mindre cruises er populære dagsudflugter, som ofte foregår på dagen eller sent på eftermiddagen, så du kan nyde solnedgangen fra dækket. I får serveret et glas vin eller bobler og lidt snacks, mens I sejler rundt på det maldiviske øhav. Tag afsted med din bedre halvdel, et familiemedlem eller din bedste ven, og nyd et par timers kvalitetstid sammen på båden.

 

 

Sunset dinner

 

Der findes nok ikke en mere romantisk destination end Maldiverne. Hvis I rejser som et par og gerne vil nyde en aften i romantikkens lys, er en sunset dinner en oplagt mulighed. Her bliver der dækket op til to med udsigt ud mod havet og med levende lys omkring jer. I får jeres egen lille krog af øen, så I uforstyrret kan nyde hinandens selskab. I får jeres egen tjener, som sørger for at servere den frisk tilberedte middag og åbne champagnen for jer.

 

Privat picnictur

 

Er det igen de romantiske oplevelser, der trækker, kan I tage på en picnictur på jeres private ø, som I har helt for jer selv. Hvor mange kan lige få lov at sige, at de har været afsted på deres helt egen ø? Efter en kort sejltur til øen får I udleveret en lækker picnickurv med alt, hvad hjertet begærer. De næste par timer har I i hinandens selskab, hvor I kan udforske øen og bade i vandet uden forstyrrelse fra andre gæster.

 

 

Flyveture

 

Der er noget magisk ved at se de forskellige nuancer i vandet under dig, mens du flyver over de mange smukke atoller. Flere af resortene kræver en tur i et vandfly for at nå ud til dem. Det skal du bare være glad for, for det er en fuldstændig fantastisk måde at opleve Maldiverne på. Er denne transportform ikke inkluderet, anbefaler vi, at du bestiller en scenisk flyvetur over de mange øer. De tusindvis af øer skaber et fascinerende mønster, når det dybe ocean ramler sammen med sandbanker og koralrev. Fra luften kan man få en god fornemmelse for, hvor isoleret og smukke de maldiviske øer i virkeligheden er.

 

 

Bryllupsrejse på Maldiverne

 

Som en af verdens førende bryllupsrejse destinationer er Maldiverne et populært valg for par, der ønsker at slappe af, koble fra og nyde paradiset i hinandens selskab. Private villaer med udgang til lagunen venter sammen med den endeløse udsigt ud over horisonten. Maldiverne er et perfekt idyllisk sted til at undslippe hverdagens stress. I kan se frem til eventyr fra en vandflyver, romantik, eksotiske dage og elegante aftener. Det er svært at tænke på en bedre måde at starte sin lykkelige nye ’for evigt’ tilværelse med din udkårende på. Omgivet af intet andet end uspoleret hav. Nyd en sundowner sammen, mens I betragter solnedgangen, som giver misundelsesværdige fotomuligheder og skaber varige minder til jeres bryllupsrejse.

 

seychellerne-solnedgang-skib-pixabay-1024x685
28-maldiverne-strand-pavillion-line-1024x685
sundown-zanzibar 2

Guide

 

Rickshaws guide til Maldiverne

 

 

 

 

dykning-i-det-indiske-ocean-blog
maldiverne-koraler-dykning-jumpstory-3-1024x685
kokosnød-strand-maldiverne-jumpstory-1024x685-2
Belle Mare Beach på Mauritius i Afrika

Fakta

 

Fakta om Rickshaws rejser til Maldiverne

 

Få skræddersyet din rejse til Maldiverne

 

Hos Rickshaw tilbyder vi skræddersyede rejser, også når turen går til paradis på Maldiverne. Vi strikker gerne et rejseprogram sammen, der er sammensat ud fra dine ønsker, interesser og budget. Din rejse på Maldiverne kan kombineres, lige som du ønsker det, hvad end rejsen skal bære præg af kultur, afslapning, dykning eller noget helt fjerde.

 

Du er altid velkommen til at henvende dig til os, hvis du har spørgsmål til de skræddersyede rejser eller ønsker at modtage et uforpligtende tilbud.

 

Praktisk info om Rickshaws rejser til Maldiverne

 

På vores rejser til Maldiverne står vores samarbejdspartner klar til at hjælpe dig fra lufthavnen og til dit resort eller hotel. Det foregår enten med vandfly eller båd. Du kan booke udflugter på forhånd eller mens du er på rejsen, og da vil du tage afsted med en engelsktalende, lokal guide.

 

Indkvarteringensmuligheder på Maldiverne er mange, og standarden varierer fra 5-stjernede luksusresorts til hyggelige og charmerende bungalows og strandhytter. Her er det dine ønsker og dit budget, der afgør valget for indkvarteringen.

 

Sikkerheden på Maldiverne er rigtig høj. Er du på en privat ø og bor på et resort, er der ingen problemer. Dog anbefaler vi, at du altid bruger safety boksen for en sikkerheds skyld. Befinder du dig på hovedøen Male bør du bruge din sunde fornuft, da der kan være en mindre risiko for lommetyveri. Følg din lokale guides anvisninger, så du undgår at blive udsat for tyveri.

 

Vejret på Maldiverne

 

Maldiverne-vejr

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål om Maldiverne

 

 

Hvor ligger Maldiverne?

 

Maldiverne ligger i Det Indiske Ocean syd for Indien og Sri Lanka.

 

Er Maldiverne et land?

 

Ja, Maldiverne er en østat med 1.192 øer fordelt på 26 atoller.

 

Hvor stort et land er Maldiverne?

 

Maldiverne har en størrelse på små 300 km². Til sammenligning er Danmark knap 43.000 km².

 

Er Maldiverne muslimsk?

 

Ja, den primære religion på Maldiverne er Islam. Derfor bør du tage hensyn, når du bevæger dig udenfor resortets område. Sørg for at dække knæ og skuldre til, og gå ikke rundt i badetøj udenfor strandområdet.

 

Hvad hedder Maldivernes hovedstad?

 

Maldivernes hovedstad hedder Male og er en af verdens mindste hovedstæder. Her kan du dykke ned i den oprindelige, maldiviske kultur og møde den lokale befolkning, der giver dig et indblik i de traditionelle skikke.

 

Hvor mange mennesker bor der på Maldiverne?

 

Der bor knap 500.000 mennesker på Maldiverne.

 

Hvordan er klimaet på Maldiverne?

 

Klimaet på Maldiverne er tropisk med høj luftfugtighed grundet øernes beliggenhed i Det Indiske Ocean.

 

Hvordan er vejret på Maldiverne?

 

Vejret på Maldiverne er varmt og fugtigt med temperaturer omkring 30 grader og ca. 25 grader om natten. Der er høje temperturer på øen året rundt.

 

Hvornår er det bedst at rejse til Maldiverne?

 

Regntiden på Maldiverne er fra maj til oktober, hvor der kan komme korte og kraftige regnskyld. Dog kan du stadig holde din ferie i disse måneder, da vejret året rundt er varmt og solrigt. De mest populære måneder at rejse til Maldiverne i er fra november til april.

 

Hvad er den bedste ø på Maldiverne?

 

Det er ikke til at vælge én eller flere øer, der er de bedste. Det afhænger dybest set af, hvad du ønsker af rejsen. Kontakt os derfor, så vi kan finde den bedste mulighed for dig.

 

Hvad skal man opleve på Maldiverne?

 

På Maldiverne må man selvfølgelig ikke snyde sig selv for at bruge nogle dage på ren afslapning ved de perfekte strande. Derudover er der et hav af vandsportsaktiviteter, man kan kaste sig ud i. Maldiverne er desuden kendte for at huse utrolige koralrev og vilde fiskebestande, som ligger op til snorkling og dykning.

 

Kan man dyrke yoga på Maldiverne?

 

Ja, det er blevet mere og mere populært med resorts, der fokuserer på yoga. Det er muligt at booke en rejse, der udelukkende har fokus på yoga. Du kan også bo på hoteller og resorts, hvor man kan deltage i yoga én eller to gange dagligt, som man har lyst.

 

Kan man svømme med delfiner på Maldiverne?

 

Ja, det er muligt at svømme med delfiner på Maldiverne. Du kan svømme med dem i lukkede bassiner, men vi anbefaler til hver en tid, at du tager på en sejl- eller snorkeltur, hvor du kan møde delfinerne i den fri natur.

 

Hvilke vandsportsaktiviteter kan man dyrke på Maldiverne?

 

På Maldiverne findes et utal af vandsportsaktiviteter. For at nævne nogle af dem er det kitesurfing, vandski, kajaksejlads, parasailing, SUP, dykning og snorkling blandt mange flere.

 

Kan man fiske på Maldiverne?

 

Ja, man kan tage med på en fisketur med lokale, som lære dig teknikken til at fange de store og smagfulde fisk.

 

Kan man tage på luksusrejse på Maldiverne?

 

Ja, Maldiverne er som skabt til luksusferier, så går du med en indre drøm om at udleve din once-in-a-lifetime paradis-ferie, så er Maldiverne det perfekte valg. Her finder du mange-stjernede resorts med vand-bungalows, hvor du er placeret midt i det turkise vand med fisk, der svømmer rundt under din hytte. Flere af værelserne har egen private pool og glasbund, som gør det muligt at betragte havets vidundere fra sengen af.

 

Kan man tage på bryllupsrejse på Maldiverne?

 

Ja, rigtig mange ser Maldiverne som den ultimative bryllupsrejsedestination. Der er mulighed for at tilkøbe intime og romantisk ture såsom solnedgangscruises, candlelight dinners og private picnicture.

 

Hvordan er naturen på Maldiverne?

 

Naturen på Maldiverne er generelt flad og uden det store plante- og dyreliv. Ihverfald over vand. Under vandet er hvor den virkelig magi sker. Her findes koraller, fisk og mærkværdige havdyr i alverdens farver og størrelser. Grib dykkermasken og lad dig blive fortryllet af den fascinerende verden under havoverfladen.

 

Kan man tage børn med på Maldiverne?

 

Ja, det kan man. Maldivernes strande er utrolig børnevenlige med den lave vandstand og stort set ingen bølger eller strøm. Det er muligt at blive indkvarteret på familievenlige hoteller og resorts, hvor der er særlige aktiviteter for børnene.

 

Kan man tage på familieferie på Maldiverne?

 

Ja, Maldiverne er fantastisk til en familieferie, hvor der er aktiviteter for både store og små. Der findes massevis af vandsportsaktiviteter, som familiens vandhunde kan kaste sig over. Samtidig er stranden og poolen oplagt til nogle hyggelige og sjove timer sammen med familien.

 

Hvor lang tid tager det at flyve til Maldiverne?

 

Det tager omkring 12-18 timer at flyve til Maldiverne inkl. mellemlandinger undervejs. Du kan flyve med større flyselskaber, såsom Emirates eller Qatar Airways, der gør rejsen ekstra komfortabel undervejs.

 

Er det dyrt at rejse til Maldiverne?

 

Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt at rejse til Maldiverne. Det afhænger en del af rejsetidspunktet og hvilken type indkvartering, du vælger. Der findes både high-end luksuriøse resorts og mere low-end prisvenlige strandhytter og mindre hoteller.

 

Kan man rejse billigt til Maldiverne?

 

Ja, det er muligt at skræddersy en rejse, så den passer til dit budget. Ved at vælge billigere resorts og hoteller, som stadig er af høj standard, kan vi designe en rejse, så pengepungen kan følge med.

 

Kan man besøge lokale landsbyer på Maldiverne?

 

Ja, du kan tage på anderledes udflugter, hvor du besøger lokale landsbyer, der er baseret på fiskersamfund. I hovedstaden Male kan du tage på guidede rundvisninger i byen og komme ind bag facaden på de velpolerede luksusøer.

 

Kan man dykke på Maldiverne?

 

Ja, dykning på Maldiverne er blandt verdens bedste! Marinelivet er varieret, og der er massevis af fiskestimer og større rovdyr. Korallerne findes i masser af farver og er stadig intakte mange steder.

 

Kan man snorkle på Maldiverne?

 

Hvis du er mere til at undersøge undervandsverdenen fra vandoverfladen, er snorkling helt perfekt. Grundet de lave vandstande kan du få utrolig meget ud af at betragte dyrelivet fra vandkanten.

 

Hvordan er maden på Maldiverne?

 

Maden på Maldiverne er et sammensurium af lokale og udenlandske tendenser og smage. Det maldiviske køkken består af tre hovedingredienser, som er kokos, fisk og stivelse i form af korn eller grøntsager. Retterne er ofte let krydret og har en lækker sødme.

 

Er det sikkert at rejse til Maldiverne?

 

Ja, Maldiverne er et meget sikkert land at rejse rundt i. Vær opmærksom hvis du besøger hovedstaden Male, hvor lommetyverier kan forekomme. Følg altid guidens anvisninger under rejsen.

 

Er det farligt at rejse til Maldiverne?

 

Nej, det er ikke farligt at rejse til Maldiverne. Sikkerheden er høj, men pas på dine egendele, hvis du besøger hovedstaden Male, hvor der er en mindre risiko for lommetyveri.

 

Hvad koster en rejse til Maldiverne?

 

En rejse til Maldiverne koster fra 21.600 kr. pr. person inkl. fly, indkvartering og all inclusive på resortet. Prisen afhænger af indkvarteringstypen, sæson og antal personer, der rejser sammen.