Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Benin

Rejs til Benin med Rickshaw

 

Det lille vestafrikanske land Benin har utrolig meget interessant at byde på og Benin er derfor et godt bud til rejseplanen for en rundrejse i Vestafrika. Hovedstaden Cotonou og byen Porto Novo har en unik charme, og man fornemmer hvorledes kolonitidens franske indflydelse flyder sammen med landets mange traditionelle stammesamfund. Få en uforglemmelig oplevelse ude i de lokale landsbyer og oplev voodoo, stammedans og naturreligion på allernærmeste hold.

 

Kolonitidens gamle kirker, monumenter, og regeringsbygninger ligger side om side med nyere seværdigheder fra tiden efter Benin fik sin selvstændighed. Det specille, næsten absurde mix mellem stilarterne er både slående og fascinerende. Byernes nyere regeringsbygninger og monumenter står i skarp kontrast til ældre bygningsværker såsom kongepaladser og landsbyer, der vidner om landets mange stammer med stolte traditioner.

Ghana, Togo & Benin - Lissi - glad gæst

Kort

 

Kort over Benin i Vestafrika

 

 

benin-landkort-vestafrika

Oplevelser

 

Oplevelser i Benin

 

 

Benins historie

 

Benin er et gammelt kongerige, der i 1625 blev etableret af Fon-folket som kongedømmet Abomey. Det skiftede senere navn til Dahomey riget. Slavehandel har fyldt en stor del af den beninske historie. I løbet af 1700-tallet blev slavehandel en vigtig indtægtskilde for Dahomey riget. Her blev der handlet med europæiske slavehandlere, som anlagde forter ved den såkaldte slavekyst. I 1892 blev Dahomey riget gjort til fransk protektorat og var indtil 1960 en del af Fransk Vestafrika, hvorefter landet blev selvstændigt. Dengang hed landet stadig Dahomey, men skiftede i 1975 navn til Benin. Hvis du er interesseret i at udforske Benins lange og spændende historie, bør du helt klart besøge byen Abomey, der ligger 144 km. nordvest fra hovedstaden. Her finder du snoede gader pyntet med paladser og templer, og byen er fyldt med karakter og mytiske fortællinger.

 

 

Hovedstaden Cotonou

 

Cotonou er en livlig, travl og vibrerende storby, der fungerer som Benins økonomiske motor. Byen kan ved første møde være en smule uoverskuelig, men ved nærmere inspektion vil du opleve gode restauranter, fantastisk shopping og hyggelige barer. Cotonou er i sandhed en af Afrikas mest undervurderede byer, og skal du til Benin, må du ikke snyde dig selv for et besøg til byen. Besøg det pulserende Grand Marché de Dontakpa marked i hjertet af byen, hvor du kan købe alt fra fisk til sæbe, sandaler, geder og bildele. Du kan desuden lægge vejen forbi byens fine galleri ved navn Foundation Zinsou, der udstiller afrikansk kunst lavet af det beninske folk.

 

 

Porto Novo

 

Ved bredden af Lake Nokoué finder du byen Porto Novo, der er Benins rolige del af hovedstadsområdet. De grønne gader, den fantastiske arkitektur fra kolonitiden, de interessante museer og et valsende, uforstyrret tempo står i skarp kontrast til den urbane og hektiske stemning i Cotonou. Bydelen har fået sit navn fra portugiserne, der navngav den efter Porto, da de etablerede en slavehandelsstation i byen tilbage i det 16. århundrede.

 

 

Ganvié - Vestafrikas Venedig

 

Hvis du skal besøge Benin, må du ikke snyde dig selv for at besøge den mærkværdige og utrolige styltelandsby Ganvié. Her bor 30.000 mennesker i små bambushytter, som alle er placeret på stylter på Lake Nokoué. Indbyggerne tilhører Tofinu folket, og fiskeri er livsnerven i hele samfundet. Alt transport og handel foregår udelukkende og på fascinerende vis på de mange vandveje. I byen har du mulighed for at tage på en sejltur rundt på søen, hvor du kan suge den særlige atmosfære til dig. Vil du gerne have den fulde oplevelse af et liv midt ude på vandet, kan du endda overnatte i et af gæstehusene. Egentlig kaldes Ganvié for Vestafrikas Venedig, og besøger du byen, vil du hurtigt indse hvorfor. Den hyggelig atmosfære, de gondollignende både og den nærmest romantiske stemning gør dette sted til noget helt særligt.

 

 

Ouidah

 

Byen Ouidah ligger i den sydlige del af Benin med front ud mod Atlanterhavet. Byen har en afslappet og rolig atmosfære og er en relativt velhavende by. Til trods for den dystre fortid som slavehandelsby og en tid som portugisisk koloni, står byen velpoleret og flot frem med sin særlige arkitektur og antikke bygninger. Er man interesseret i voodoo kulturen og dens magi, er Ouidah det helt rette sted at besøge. Du kan også opleve kystens magi, når du nyder en af de mange gyldne strande i området. Det er i Ouidah, at den årlige voodoo festival afholdes og tiltrækker flere tusinde deltagere.

 

 

Routes des Pêches

 

Vest for Cotonou ligger Route des Pêches, der er en endeløs strækning af smukke strande og fiskerlandsbyer. Her finder du hyggelige stråtagshytter og palmelunde. Mange udlændinge og beninske familier lejer en hytte, en såkaldt 'paillotes', henover weekenden og nyder dagene væk fra den hæsblæsende storby. For de som blot kører forbi, findes der en række lækre barer og restauranter, som let der kan gøres et stop ved. Brug en time eller to på en af strandbarerne, knap en lokal øl op og iagtag det beninske dagligdagsliv langs kysten.

 

 

Ganvie i Benin, Vestafrika
Tata Somba i Benin
benin-strand-cotonou-lagoon-jumpstory-1024x685

Kulturoplevelser

 

Voodoo ceremonier

Benin er kendt som voodooens vugge, hvorfra voodoo religionen stammer. Voodoo er en polyteistisk religion, som tager udgangspunkt i troen på det guddommelige i alle levende væsener og tilbedelse af forfædrene. Voodoo praktiseres i dag både i Vestafrika, Caribien og Brasilien. I Benin kan du dykke ned i voodooens verden af mystik, religiøse ceremonier og farverige festivaler. Oplev eksempelvis den internationale voodoofestival Fête du Vodoun, som er blevet afholdt siden 1991. Her hyldes kulturen, kunsten og traditionerne indenfor voodoo. Festivalen er en livlig og intens oplevelse, hvor både dans, chanting og ofringer er en del af traditionerne. Voodoo ceremonierne foregår året rundt, så der er stort set altid mulighed for at opleve den spændende religion. Er du heldig kan du blive inviteret til at overvære en lokal ilddans eller andre festligheder.

 

Festivaler

Benin er først og fremmest synonym med traditioner indenfor voodoo, men også lokale festivaler fylder meget hos befolkningen. Den ultimativt mest kendte og største er den tidligere omtalte Fête du Vodoun, som er en stor international begivenhed. Dog findes der utallige festivaler, du kan tage til i Benin. Faktisk synes vi det vil være en lettere katastrofe, hvis du ikke oplever mindst én festival under din rejse til landet. Nogle af festivalerne hylder høsten, andre hylder landets forskellige stammefolk, film eller sågar mødre. Det er bare at vælge hvilken én, og derefter lade dig indhylde i magien og stemningen af disse lokale fejringer.

 

Kunst

Benin er kendt for landets afrobrasilianske arkitektur, der ses bedst i Porto Novo og Ouidah. Her finder du massevis af skjulte skatte, som er at finde i de charmerende gader. Styltebyerne på Lake Nokoué, især Ganvié, og Tata Somba husene omkring Natitingou er gode eksempler på den traditionelle arkitektur. En klassisk, beninsk kunstform, er den såkaldte 'cire perdue' støbeteknik, der bruges til at fremstille beninsk bronze. Teknikken stammer oprindeligt fra Benin City, der i dag ligger i Nigeria. En figur af voks modelleres over en kerne af ler. Den bliver indkapslet i en støbekappe, hvorefter voksen smelter og flyder ud. Herefter kan den flydende bronze hældes ind i hulrummet, og det skaber en smuk bronzestøbning. Metoden har spredt sig over hele Vestafrika, og de fine bronzefigurer kan købes over hele Benin.

 

Hvis du er til musik, vil du højst sandsynligt elske Angélique Kidjo, der er en stor international stjerne og Benins mest kendte kunstner. Hendes musik er inspireret af afrikanske og latinamerikanske rytmer, og hun er et billede på en fusion af disse kulturer. Andre kendte beninske kunstnere er Gnonnas Pedro, Nel Oliver og Yelouassi Adolphe. Af bands er værd at nævne Orchestre Poly-Rythmo og Disc Afrique. Har du mulighed for det, vil vi anbefale, at du tager til en lokal koncert, når du besøger landet. 

kropskamfering-benin
Benin
amazons- benin-2
Befolkningen

På en rejse til Benin vil du opleve en fantastisk kulturel diversitet. Benin har mere en 20 forskellige befolkningsgrupper, og mange lever på traditionel vis, langt fra moderniteten i Cotonou. Få et unikt indblik i de lokale stammers kultur og dagligdag. En af de stammer, som er mulige at besøge, er Fulani befolkningen. De er hårdføre nomadefolk, som lever af at opdrætte kvæg. Fulanierne bor typisk i små landsbyer, som er lette at gøre et stop ved undervejs. De går meget op i deres udseende, og deres smukke ansigtstræk røber at de ikke oprindeligt stammer fra Benin. De er derimod immigreret til Vestafrika fra Egypten. Det er også muligt at besøge Somba befolkningen, der lever af at dyrke jorden i de mere bjergrige egne af det centrale Benin. Somba befolkningen udgøres af flere forskellige stammer, og er letgenkendelige med deres dekorative ansigtstatoveringer. Tatoveringerne gives til børnene fra en tidlig alder, og de unikke mønstre indikerer den enkeltes tilhørsforhold til stammen. Somba-befolkningen holder til i landsbyer i Atakorabjergene, og under et besøg kan du være heldige at få en snak med den lokale høvding om deres levevis.

 

Skamfering

En stor del af den beninske kultur omhandler traditionerne omkring skamfering. Det er en smertefuld og voldsom en af slagsen, men ikke desto mindre er det en mangeårig tradition, som sidder dybt i den beninske identitet. Skamferingen bruges til at markere familiens rødder, etniciteter og det enkelte stammemedlems sociale status. Udefra kan det se brutalt og voldsomt ud, men husk på, at beninerne bruger skamferingen som kropsudsmykning, på samme måde som andre bruger tatoveringer. Skamferingen bruges af nogle stammer som en slags alternativ behandling, der siges at have en effekt på en lang række skavanker og sygdomme.

 

Benins køkken

Det beninske køkken er et sammensurium af gamle traditioner, friske råvarer og livlige gadekøkkener. Benin er kendt for at servere noget af det sundeste mad, man kan få i Afrika. Retterne er lækre og smagfulde, og de er lavet på friske råvarer af høj kvalitet. Dette afspejler sig også i de mange madboder, der ligger langs gaderne. Maden spises som regel med fingrene, så du skal helst ikke være for sart. Beninerne har nemlig regnet den ud. Ved at spise med fingrene får man lov at nyde maden med alle sanser. Noget som vi i bund og grund nok kunne lære meget af herhjemme. Et besøg til et af Benins mange gadekøkkener er en billig måde at få en kulturel oplevelse. For ca. 1 dollar kan du få et fantastisk indblik i den beninske madkultur, som er med til at give en større forståelse for landet generelt. 

kropskamfering-benin
befolkning-benin
Turbåd i Benin

Naturoplevelser

 

Trekking og vandring i Atakora bjergene

Det nordlige Benins øde, bjergrige landskaber er en verden til forskel fra de sydlige strande og laguner. Omkring 30 km. fra byen Nati ligger den bjergrige landsby Kossoukoingou, der er kendt for dens fantastiske beliggenhed og betagende udsigter over Atakora bjergene. Du kan desuden besøge byen Boukombé, der ligger i hjertet af den bjergrige region. Trekkingmulighederne i de smukke Atakora bjerge er mange, og området er fantastisk at vandre i for både nybegyndere og øvede. Tag afsted med en lokal guide, som kan føre dig til de smukke, grønne områder og brusende vandfald, hvor du kan lade tankerne flyve og få fornyet energi.

 

Lake Ahémé og Possotomé

Den gunstige søbred ved Lake Ahémé er et fantastisk sted at tilbringe et par dage i fred og ro. Især området omkring landsbyen Possotomé er noget særligt. Her er muligt at tage på en række udflugter, hvor du blandt andet kan lære traditionelle fiskemetoder, møde de lokale kunsthåndværkere eller tage på en botanisk tur, hvor du lærer om lokale planter og deres medicinske formål. Du kan såmænd også bare nyde roen og tage en forfriskende svømmetur i søen.

 

Dyreliv i Parc National de la Pendjari  

Midt i det storslåede landskab ved Atakora bjergene og den skovklædte savanne ligger Parc National de la Pendjari, som er hjemsted for geparder, løver, leoparder, elefanter, bavianer, flodheste, antiloper og et utal af fuglearter. Den relativt store bestanddel af dyr gør, at Parc National de la Pendjari er en af Vestafrikas bedste safaridestinationer. Selvom Benin ikke kan konkurrere med det østlige og sydlige Afrika hvad angår safari, er der trods alt gode muligheder for at opleve det afrikanske dyreliv. Det bedste tidspunkt at opleve dyrene på er i slutningen af tørsæsonen, hvor dyrene ofte samles omkring de tilbageværende vandhuller.

 

Skønne strande 

Benin byder på en lang, smuk kyststrækning med udsigt ud til Atlanterhavet og Beninbugten. Her finder du eksotiske palmer, gyldent sand og skummende bølger, der tilsammen danner de perfekte rammer for nogle gode dage ved stranden. Mange beninske familier bruger kysten til at slappe af henover weekenden. Et besøg til kysten er derfor en god måde at møde lokalbefolkningen og den lokale kultur på. Vær opmærksom på strømmen, som kan være temmelig stærk. Hvis du gerne vil svømme, bør du ikke begive dig ud på dybt vand. 

dassa_benin
atakora-benin
trekking_benin

Guide

 

Rickshaws rejseblog om Benin

 

Find mere information og rejseinspiration til Benin på vores rejseblog. Klik på billederne herunder og drøm dig væk til det lille vestafrikanske land med den rige kultur og de mange attraktioner.

 

 

Blog - Vandring i Benin
Blog - Traditionelle drikkevarer i Benin
https://rickshawtravels.dk/wp-content/uploads/Blog-Tradition-for-kropsskamfering-i-Benin.jpg
Blog - Streetfood i Benin
Blog - Rejsebrev Ghana, Togo og Benin i Vestafrika
Blog - Opskrift på Benins nationalret Amiwo
Blog - Oplev det vilde dyreliv i Benins nationalparker
Blog - Landsbyen Ganvié i Benin – Afrikas Venedig_

Fakta

 

Fakta om Rickshaws rejser til Benin

 

 

Rickshaw internationale grupperejser i Benin

 

Vores rejser til Benin er typisk internationale grupperejser, hvor du er afsted med en international gruppe. Du ledsages af en dygtig engelsktalende guide samt chauffør og kok. Guiderne er erfarne og utrolig dygtige. De kender området ind og ud, og kan dele information, som selv de tykkeste bøger ikke kan fortælle om. Det er guider som disse, der er med til at gøre rejsen uforglemmelig.

 

Vores rejser i Benin er spækket med historie, kultur og natur. Afhængig af dine ønsker, kommer du til både at opleve et livligt storbyliv, unikke stammefolk, lokale festivaler og smuk, vestafrikansk natur.

 

 

Sikkerheden på Rickshaws rejser i Benin

 

Benin er et sikkert og trygt land at rejse i, så lang tid du er afsted med en gruppe og ikke rejser rundt alene. Du er afsted med dygtige guider og et personale, der sørger for at din sikkerhed er i top, så du kan nyde turen fuldt ud. Du bør dog altid tage dine forbehold, når du rejser i et fremmed land. Lyt altid efter guidens anbefalinger under rejsen, og pas på dine egendele. Vær særlig opmærksom i storbyen.

 

Vær påpasselig hvis du vælger at svømme ved strandene. Mange af stederne er strømmen stærk, så du bør ikke gå særlig langt ud.

 

 

Indkvartering på Rickshaws rejser i Benin

 

Vi har nøje udvalgt de hoteller, vi samarbejder med i Benin. Vi prioriterer især de lokale hoteller, der fremhæver autenticiteten og kulturen på destinationen. Komforten på hotellerne er i top, værelserne er rene og pæne og personalet er imødekommende og smilende.

 

 

Eventyrlyst og komfort på Rickshaws rejser i Benin

 

Vores grupperejse i Benin er arrangeret således, at du oplever mest muligt af landets kultur, historie og natur. Benin er et land spækket med spændende områder, og det forsøger vi at inkorporere i rejseprogrammet. Rejsen er for dig, der er eventyrlysten, og som ønsker at møde nye kulturer og få nye oplevelser med hjem i rygsækken.

 

For at få mest muligt ud af din rejse i Benin er det vigtigt, at du går ind til oplevelserne med et åbent og nysgerrigt sind. Det vil gavne dig i mødet med fremmede kulturer, mennesker og dyr. For os er det altid vigtigt at udvise respekt for landets oprindelige beboere, og vi opfordrer derfor også vores gæster til at have samme indstilling. 

   

Går du ind til rejsen med den indstilling, får du helt sikkert en uforglemmelig rejseoplevelse i Benin.

 

 

Praktiske oplysninger

 

Pas & Visum

Ved indrejse til Benin skal du huske dit pas, som skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. Det er desuden nødvendigt at søge om visum inden indrejse til landet. Visum kan søges online inden afrejse. Skal du opholde dig i Benin i maksimalt 8 dage, kan turistvisum udstedes ved ankomst. 

 

Reglerne kan ændre sig med kort varsel. Du bør derfor altid holde dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

 

Vaccinationer & Malariaforebyggelse

Det er vigtigt at få styr på vaccinationerne inden afrejse. De generelle vaccinationsanbefalinger lyder på difteri, stivkrampe og hepatitis A. Skal du opholde dig i Benin længere end 1 uge, kan der være andre relevante vacciner, som du bør få. Desuden kræves der ved indrejse til landet bevis for vaccine mod gul feber. 

 

Som rejsebureau må Rickshaw Tours & Travel ikke rådgive om vaccinationer og malariapiller. Du bør derfor altid rådføre dig ved egen læge.

 

 

Valuta & drikkepenge

Valutaen i Benin hedder CFA-franc og bruges i mange af de vestafrikanske lande. Valutaen kan hæves i hæveautomater og Forex butikker. 100 CFA-frans svarer til ca. 1 DKK.

 

På mange hoteller og lodges godtages dollars. Det er derfor en god idé at medbringe USD hjemmefra og hæve CFA-franc ved ankomst til lufthavnen. 

 

Husk at tilkendegive din tilfredshed med guiden ved at give drikkepenge. Guiden honoreres typisk med 5-10 dollars pr. person, pr. dag. Til restauranten lægges ca. 10 % af regningens beløb oveni. Rengøringsdamen og portøren får typisk 1 dollar pr. dag eller pr. kuffert, de bærer.

 

 

Klimaet i Benin

 

Klimaet i Benin er varmt og fugtigt. Generelt er klimaet tørt mod nord, og mere tropisk mod  syd. Regnsæsonen ligger fra april til oktober, hvor juli er en særdeles våd måned. Den tørre periode er fra november til marts. Temperaturerne ligger mere eller mindre konstant på 25-28 grader året rundt.

 

 

Vejr_Benin

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål om Benin

 

 

Hvor ligger Benin?

 

Benin er et land i Vestafrika, der grænser op til Togo, Nigeria, Burkina Faso og Niger. Kysten ligger ud mod Beninbugten.

 

 

Er Benin et land?

 

Ja, Benin er et land i den vestlige del af Afrika.

 

 

Trustpilot