Find din rejse til Afrika her:

+45 6075 6075

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

21

mar

Bestig Kilimanjaro

Hvornår skal man bestige Kilimanjaro?

Der er et gammelt ordsprog, der lyder ”alle vil bo på toppen af bjerget, men al lykken forekommer, mens du bestiger det”. Det er et godt ordsprog, og når du omsider når toppen af det 5.895 meter høje bjerg, er der noget, der føles anderledes ved netop dette bjerg. Det føles stort! Du har netop nået det højeste punkt i hele Afrika!
Det verdenskendte bjerg er dog bedre at bestige på nogle tidspunkter af året end andre. Med det sagt er der fordele og ulemper ved hver sæson, og siden bjerget er åbent for trekking hele året rundt, er det vigtigt at have den nødvendige information for at gøre bestigningen til en uforglemmelig oplevelse.

 

Tre ting man bør have med i overvejelserne

Høj sæson = den tørre sæson: De 2 højsæsoner for at bestige Kilimanjaro er fra januar til marts og fra juni til oktober. Her er vejret og sigtbarheden bedst, men du må dele ruterne med mange andre bestigere. Så må man huske på udtrykket ”Sharing is caring”, ikke sandt? Men husk på, at bjerget er en kæmpe mastodont, så uanset hvilken sæson du vælger, er der rigeligt at se og opleve.
Vælg oplevelsen: Hvert år er der 25.000-30.000 personer, der bestiger Kilimanjaro, men husk på at din guide står klar til at hjælpe dig som gæst uanset alder, vejrforhold eller erfaring. Bestigning af Kilimanjaro er ikke en teknisk bestigning, så med den rette mængde af akklimatisering, vand, udstyr og guider er toppen indenfor rækkevidde uanset hvilken tid på året du vælger.
Sikkerhed først: Lad os være ærlige – selvom Kilimanjaro ikke er en teknisk bestigning, er det heller ikke nogen let leg! Men det er vel derfor du tager udfordringen op? Fremfor alt kommer din egen sikkerhed først, så hver sikker på at tage beslutningen om hvornår du skal bestige bjerget, ud fra dine personlige kompetencer og sæt realistiske mål.

 

 

Så hvornår på året er det bedst at bestige Kilimanjaro?

Nu hvor vi har beskrevet de tre punkter, man bør overveje inden bestigning, kan vi tage et nærmere kig på de forskellige måneder.

 

Januar – Marts: mindre regn, flere folk, varmere vejr

 • Januar er den tørreste måned på bjerget
 • En god sæson for dem, som er mindre erfarne i trekking og bjergbestigning
 • Varmt og klart vejr
 • Moderat mængde af bestigende gæster

 

Marts – Maj: mere regn, færre folk, køligere vejr

 • Lavsæson for bestigning, da det er regnsæson
 • Stierne er mere mudret og sigtbarheden er begrænset
 • Du har i høj grad ruterne for dig selv

 

Juni – Oktober: mindre regn, flere folk, køligere vejr

 • Den mest populære sæson for bestigning
 • Dette er sommerferiesæson, hvilket giver familier mulighed for at rejse
 • Omkring juni har regntiden aftaget, hvilket giver tørre dage og kølige nætter

 

Oktober – December: mere regn, færre folk, varmere vejr

 • En kort regnsæson, som begynder omkring november
 • Færre bestigende gæster
 • I december kan der være flere gæster grundet feriesæsonnen

 

Dit livs oplevelse

Når du overvejer, hvornår du skal bestige Kilimanjaro, så husk på at hver sæson har sine fordele og ulemper, og vigtigst af alt: man kan aldrig garantere vejrforholdene. Vælg den måned som passer bedst til dine mål, og tænk så derefter: Hakuna Matata! Tag det roligt! Kilimanjaro vil tage pusten fra dig (bogstaveligtalt) og give dig dit livs oplevelse. Der findes kort og godt ingen oplevelse som denne.

 

 

The Kilimanjaro Porters Assistant Project

Hos Rickshaw Tours og Travel har vi indgået en aftale med KPAP (The Kilimanjaro Porters Assistant Project), og er nu partner for ansvarlig rejse på Kilimanjaro. Det betyder, at vi arbejder efter- og overholder KPAPs kriterier for mindsteløn, maksimal belastning, passende udstyr og soveordninger samt retfærdig behandling for bærere, der arbejder på vores Kilimanjaro ture. Vi mener, at vores porteres velfærd er et vigtigt og ikke-omsættelige aspekt af planlægning af trekking på de destinationer vi arbejder i, og er stolte af at støtte KPAP i Tanzania.

 

Se rejseforslag til Kilimanjaro

 

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias