Find din rejse til Afrika her:

 

28

aug

Bestig Kilimanjaro: Fra drøm til virkelighed

I det østafrikanske land Tanzania ligger Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Her valfarter alverdens turister til, unge som gamle, for at bestige det 5.895 m. høje bjerg. Hele 25.000 står hvert år klar for foden af Kilimanjaro med en drøm og et håb om at bestige det kæmpemæssige bjerg.

 

Turen op ad bjerget er en uendelig smuk og enestående naturoplevelse, men samtidig også en både fysisk og mentalt strabadserende udfordring. At nå helt op på toppen er fuldstændig bjergtagende – en næsten magisk følelse. Her på Kilimanjaros højeste punkt, det sommetider sneklædte Uhuru Peak, bliver man mødt af en enestående udsigt over det afrikanske kontinent. En oplevelse der går lige i hjertet på de fleste og sætter sig som et minde for livet.

 

Fra buldrende vulkan til folkeeje

 

 

Kilimanjaro er som bekendt Afrikas højeste bjerg, men ikke et bjerg i traditionel forstand. Faktisk har vi at gøre med en kæmpe vulkan, der blev dannet for millioner af år siden, og som består af mange lag hærdet vulkansk aske og lava. Der findes en række teorier om betydningen af oprindelsen af navnet. Én teori lyder, at navnet er en blanding af swahili-ordet Kilima, der betyder ’bjerg’ og KiChagga-ordet Njaro, løst oversat som ’hvidhed’, hvilket ville give god mening for mange år siden, hvor hele den famøse top, var prydet af sne og smukke isgletchere, der stod i markant kontrast til Afrikas blå himmel. En anden teori er, at Kilimanjaro er den europæiske udtale af en KiChagga-sætning, der betyder ’vores klatring mislykkedes’. Én ting er sikkert, mange har efterladt deres fodspor her på bjerget, mange har ’lykkedes med deres klatring’, andre har måttet vende hjem uden synet af isgletcherne på toppen. Men udfordringen venter lige om hjørnet, for den der har plantet drømmen om Kilimanjaro i sit sind.

 

Bjergtagende naturoplevelser på Kilimanjaro

 

 

Kilimanjaro er en gammel vulkan med tre toppe. Den største hedder Kibo med Uhuru Peak på toppen, samt Shira og Mawenzi. Uhuru betyder i øvrigt ’Frihed’ på swahili. Er beslutningen om et Kilimanjaro-trek blevet taget, kommer en anden stor beslutning: Hvilken rute skal du benytte? Hos os kan du vælge mellem fire forskellige: Marangu ruten, hvor man i øvrigt sover i små træhytter med senge, Machame ruten, Rongai- og Lemosho ruten – på de tre sidstnævnte ruter sover man i telte, der hurtigt bliver pakket sammen og slået op i den næste camp af dit personlige Kilimanjaro-mandskab, men det er en helt anden historie.

 

Vi anbefaler at bestige Kilimanjaro ad Machame-ruten, som er et syv dages trek. Machame rutens-, også kendt som Whiskey ruten, tiltrækning ligger i naturlig skønhed, der omringer dig fra start til slut og med den flotte top som pejlemærke. Sporet betragtes dog som stejlt, udfordrende og anstrengende, men bare vent til du står der oppe med de champagnefarvede sletter og skyerne under dig. Det er vildt!

 

Selvom det kan være hårdt at bevæge sig op ad det store bjerg, vil du undervejs blive belønnet med storslået natur. Her vil du passere fire forskellige klimazoner: Fra tropisk regnskov, åbne sletter og inden du når toppen af Kilimanjaro vil du vandre gennem et koldt og arktisk klima. Dette er de perfekte omgivelser til at være offline og bare være tilstede i nuet. Bestigningen foregår udelukkende ved vandring – ikke klatring – og det gør udfordringen fysisk overkommelig for de fleste, der har lysten – og ikke mindst viljen. Kroppen er i stand til at opnå utrolige ting, og hvis du kan overvinde tvivl og mental træthed, vil du opdage højderne af din evne og psyke. Vi vil ikke lyve: De ca. 6-10 timer før du når toppen er brutale på måder, du aldrig kunne have forestillet dig. På aftenen inden opstigningen, som foregår om natten, sover du kun få timer og vågner op omkring midnat for at starte vandringen i nattens mørke. Du er træt, det er koldt og du fryser. Ilten er halveret, men den bedste del venter, hvor du vil se verden fra et spektakulært udsigtspunkt. Du taber muligvis kæben, græder, tager billeder, inden du efter 15 minutter allerede starter nedstigningen. Nu er det tid til at summe over nattens begivenheder.

 

Bliv klar til Kilimanjaro med vores personlige træner

 

 

Du går muligvis allerede nu, og leger med tanken om komme afsted til Tanzania og finde Kilimanjaro. Et af de helt store spørgsmål, der ofte bliver stillet er: ”Hvor god form skal jeg være i”? Alt det med fysik, og ikke mindst lyst og vilje ved vores faste rejseleder på vores Kilimanjaro-grupperejser, Jesper Thomsen, alt om. Jesper er personlig træner og bidt af det afrikanske bjerg. Han har besteget Kilimanjaro 6 gange – sidst i januar 2018. Han er vant til at bistå mennesker gennem udfordrende projekter, og du kan være sikker på, at han kender til alle de praktiske foranstaltninger, såvel som de fysiske og mentale udfordringer, der kan opstå på vejen op. Han ved, hvordan alle udfordringer, der måtte opstå undervejs, takles bedst. Jesper har den faglighed og erfaring, der kræves for at kunne guide og støtte dig hele vejen op til bjergets top – og sikkert ned igen. Han har en passion og mission, og brænder for at give andre chancen for at opleve det Kilimanjaro, han selv elsker så højt. Og han vil gå langt for at få dig sikkert til tops.

 

Kilimanjaro er for alle

 

 

Man behøver ikke at være i topform for at bestige Kilimanjaro. De fleste mennesker er reelt set i stand til at gennemføre turen op ad bjerget. Reglerne siger, at man minimum skal være 12 år for at bestige Kilimanjaro, og den ældste kvinde på toppen var 86(!). Det kan lade sige gøre, fordi ruten ikke er teknisk svær, og man derfor kan gå stille, roligt og ubesværet op. Det, der betyder noget, er derimod et langsomt og stabilt tempo, vejrtækning, samt den mentale styrke og vedholdenhed. Dette har større betydning for, om du når toppen end din fysiske form.

 

Med det sagt, gør det unægteligt turen nemmere, hvis man forbereder sig hjemmefra og sørger for at opnå en god grundform. Det er ikke bare en slentretur ude i skoven, hvilket betyder, at jo mere du forbereder dig på turen, fysisk og mentalt, des mere vil du nyde turen på vej op. Det er værd at planlægge efter, fordi turen op gennem de fire klimazoner, som sagt, er helt fantastisk.

 

Måske har du lyst til at tage Kilimanjaro-udfordringen op med familien eller måske har du din egen personlige grund til at bestige Kilimanjaro. Derfor har du hos os mulighed for at vælge mellem skræddersyede individuelle rejser med privat engelsktalende guide eller unikke grupperejser til Kilimanjaro med Jesper som rejseleder alt efter, hvad dine behov og ønsker er. Uanset hvad du vælger, vil vi aldrig gå på kompromis med din sikkerhed.

 

Fantastisk fællesskab på en grupperejse

 

 

Grupperejsen er til dig, der ønsker den ekstra tryghed og motivation, det kan give at have en dansk rejseleder og personlig træner med. Og for dig, der kan se fordelene ved at være fælles om udfordringerne med en gruppe andre danskere – og om at nå jeres fælles mål: Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Før du trækker dig for langt ind i dit eget hoved, kan der være store fordele ved at lære din rejseleder og rejsefæller bedre at kende. I vil lære meget af hinanden. Fællesskabet giver ekstra energi og motivation for mange, og du vil opleve et unikt sammenhold med dine rejsekammerater. Grin, del historier og glæd dig til at fejre din præstation med nye venner, du aldrig glemmer.

Ofte bliver venskaber allerede dannet inden trekket, og under forberedelserne til den forestående rejse. Der bliver lavet vandreaftaler, man mødes måske med Jesper og får en snak om sine tanker, spørgsmål eller hvad der nu dukker op af overvejelser. Hvis du altså har lyst, for der er naturligvis også plads til dig, der ønsker at træne selv.

 

Før og under rejsen vil Jesper guide jer og forberede jer både praktisk, fysisk og mentalt. Med andre ord skaber vi de bedste forudsætninger for at bestige Kilimanjaro for dig, der ikke er helt tryg ved- eller klar til at kaste dig ud i projektet på egen hånd.

 

Har du svært ved at slippe drømmen om at bestige Kilimanjaro, kunne det måske være en oplagt mulighed for dig, at deltage i vores rejseforedrag, som afholdes af Jesper. Rejseforedragene holdes på vores kontor i Aalborg samt online via såkaldte webinarer. Vi har planlagte grupperejser til Kilimanjaro i januar og august 2019.

 

Slip for højdesyge og nyd opstigningen

 

 

En vandretur op ad Kilimanjaro sammen med en gruppe er perfekt til den enkeltrejsende, der kan rejse på enhver tid af året, og som ikke ønsker at bestige bjerget alene. Det er en oplagt mulighed for at blive ’holdt i ørerne’ under forberedelserne til det forestående trek og giver dig de bedst mulige odds for at nå hele vejen til toppen. Vi skal ikke lyve; der vil være risiko for at blive ramt af højdesyge på bjerget. Men, lad os sige det med det samme, det er ikke på grund af formen. Alle kan blive ofre for højdesyge, hvilket betyder at hjernen ikke får nok ilt, og du derfor bliver utilpas. Det er vigtigt at gå ned igen sammen med guiden, hvis du oplever symptomer. Højdesyge kan nemlig være farligt, hvis man ignorerer det. Dog kan man gøre meget for at undgå det og her er det allervigtigste tid. Vores guider, både Jesper og de nøje udvalgte lokale guider på bjerget, vil hele vejen sikre en rolig tur for at forbedre chancen for, at du når toppen og får en god tur. Vi har sørget for, at der er god tid til akklimatisering, så kroppen og hovedet kan vænne sig til, at der er mindre ilt i luften, og dermed også i blodet. Kroppen vil i reglen regulere sig, hvis der er tid nok.

 

Hvorfor ikke forfølge drømmen?

 

 

Føler du dig inspireret til at blive en del af Kilimanjaro-gruppen, så læs mere om vores grupperejse

 

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias