Find din rejse til Afrika her:

 

30

maj

Rejseanbefaling: 5 ting du skal opleve på Madagaskar

Madagaskar er med rette kendt for dets lemurer og andet vildtliv, men der er flere gode grunde til at besøge dette skønne ø-paradis. Læs videre og få vores fem favoritter; fra Mikea-folkets traditionelle livsstil og ’Avenue of Baobabs’ til den ikoniske Tsingy Nationalpark og en roadtrip langs kysten, som du ikke får andre steder.

 

The Avenue of the Baobabs 

’The Avenue of the Baobabs’ er som ingen andre steder steder på kloden (hjulpet af det faktum at 6 ud fra 8 arter, der er fundet globalt, er rodfæstet på denne ø), hvilket forklarer det stigende antal rejsende, der kommer for at nyde det guddommelige syn. De enorme træer, der vokser op til 30 meter, dominerer det omkringliggende planteliv – en påmindelse om de massive, tropiske skove, der engang dækkede området. En køretur gennem den jordede boulevard med baobabtræer placeret på begge sider er betagende til enhver tid, men er noget helt særligt ved solnedgang. Den slags udsigt, som et billede aldrig rigtig kan retfærdiggøre.

 

 

Unikt vildtliv

Det er svært at tænke på Madagaskar uden at tænke på lemuren – de er, trods alt, landets mest berømte beboere. Du har ikke en chance for at se dem vildt andre steder i verden. Men, tro ikke at lemuren er det eneste Madagaskar har at tilbyde; øen er et ægte paradis for al slags vildtliv. Der er 300 fuglearter, 260 krybdyrarter, hundredvis af insekter og andre pattedyr. Øen er absolut rig nok til at holde selv den største vildtdyrs-elsker beskæftiget.

 

 

Mikea folket

Ta’ et kig ind i en stærkt forsvindende verden i mødet med det sky Mikea folk fra det sydlige Madagaskar, hvis traditionelle livsstil møder udfordringer, som den moderne verden trænger ind. Det er et sandt privilegie, at se hvordan disse jægere og samlere, lever og trives i et relativt barsk miljø, som kun får 60mm. regn hvert år. At besøge Mikea folket er en følsom problemstilling, men i overensstemmelse med vores ansvarlige turistpolitik, gør vi dette på den mest mulige etiske måde. Overskuddet af vores besøg i Mikea logden hjælper til at bevare skoven og den prekære livsstil.

 

 

Tsingy Nationalpark

Tsingy Nationalpark giver tilsyneladende deres gæster en spids velkomst, ved at være et fjendsk og fremmedartet landskab – faktisk kan det madagaskiske ord ’Tsingy’ oversættes til ’hvor en ikke kan gå barfodet’. Ikke svært at forstå, taget i betragt af de sylespidse kalksten! Men lad det ikke afskrække dig, denne skov af sten er en af de største naturlige mirakler i denne verden, og burde være en topprioritet når du besøger Madagaskar.

 

 

Roadtrip langs kysten fra Morondava

Der er hundredvis af roadtrips langs kysten rundtomkring i verden, men ligesom mange andre ting i Madagaskar, er vejen mellem Morondava til Tulear helt unik. Eksempelvis ændres ruten efter hver cyklon sæson. Terrænet er ujævnt, og der er få landsbyer og langt imellem dem. Det er måske en bumpet tur, men det vil helt bestemt være en mindeværdig tur.

 

 

Måske er du nu blevet inspireret til at selv at tage på en rejse til den finurlige ø. Læs mere om alle vores rejser til Madagaskar og bliv inspireret.

 

Se rejseforslag til Madagaskar

 

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias