Find din rejse til Afrika her:

Tlf: +45 6075 6075

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Ghana, Togo & Benin: Festival og maskedansRundrejse i Ghana, Togo og Benin


 

Millet Festival & Egun Maskedans


 

12 dage med engelsktalende guide


 

 

Fejringen af Millet Festivalen blandt Krobo befolkningen er rig på både farver og smykker. Festivalen foregår hvert år under høstperioden, hvor man i 7 dage fejrer bl.a. religiøse og sociale begivenheder, der gør det muligt for folk, at forny deres kærlighed, sammenhold, solidaritet og udtrykke deres taknemmelighed til Gud. Det er en fantastisk ceremoni at opleve, sammen med de lokale, hvor de takker forfædrenes ånder og påberåber sig beskyttelse for det kommende år.

 

Vi skal dybt ind i regnskoven, hvor vi skal opleve Kakum Nationalpark. Her har vi en enestående mulighed for, at opleve skoven fra oven, når vi skal vandre på hængebroer, som er spændt fast højt oppe i træerne – faktisk er de højest fastspændte broer i verden.

 

Glæd dig også til mødet med det gyldne Ashanti Kongerige, som var en af de mest magtfulde nationer i Afrika indtil slutningen af det 19. århundrede.

 

En rejse til Ghana bør selvfølgelig også inkludere et besøg til den ældste europæiske bygning i Afrika, nemlig Elmina Castle, som før i tiden blev brugt som slavefort.

 

Hellige aber, en fascinerende landsby på stolper og den magiske atmosfære til en voodooceremoni er også noget du kan se frem til i denne rejseplan.

 

Der findes utallige grunde til at besøge Ghana, Togo og Benin og møde deres venlige befolkningsgrupper samt nyde de traditionelle festivaler.

 

 

Ghana, Togo & Benin: Festival og maskedans


Dag 1: Ankomst i Accra, Ghana


Ved ankomst i Accra lufthavn i Ghana bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Afrikanske metropoler


Spis morgenmad på hotellet. Her efter mødes du med de øvrige deltagere på rejsen, og guiden, som briefer jer om rundrejsens forløb.

 

Accra, som er hovedstaden i Ghana, har bevaret sin unikke identitet trods den hurtigt-voksende udvikling, der foregår i øjeblikket i denne interessante afrikanske by.

 

Dagens program inkluderer et besøg til Nationalmuseet, vi skal udforske det gamle kvarter i James Town, som er beboet af en lokal befolkningsgruppe kaldet Ga. Vores byrundtur slutter af med et besøg til en shop, som har specialiseret sig i at bygge fantasikister med former som både frugter, fly, dyr og meget andet. Den eneste grænse er faktisk den ’kommende beboers’ fantasi.

 

Dag 3: Fetichmarked


Vi krydser grænsen til Togo.

 

Lomé, den livlige hovedstad i Togo er et krydspunkt for mennesker, handel og kulturer – en kosmopolitisk by i lille størrelse. Vi skal besøge: det centrale marked med sine verdenskendte ’Nana Benz’, som er kvinder, der kontrollerer markedet for dyrt tøj. Vi skal se kolonibygningerne i det administrative kvarter, hvor stemningen fra kolonitiden stadig er meget nærværende. På fetichmarkedet kan vi finde et eklektisk sortiment af alle nødvendige ingredienser, som bruges til kærlighedsdrikke og magiske sammenblandinger.

 


Dag 4: Voodoo


I en fjern skjult landsby overværer vi i en voodoo-ceremoni: Trommernes frenetiske rytme og adeptens nynnen hjælper efter sigende med at tilkalde voodoo-ånden, som herefter overtager nogle af danserne sind og kroppe. Danserne falder i en dyb trance: øjne ruller i hovedet, de laver grimasser, går i kramper og bliver ufølsomme over for ild og smerte. Det er i sandhed en magisk atmosfære, der omringer denne lille landsby.

Vi kører til Ouidah. Ouidah blev erobret af Dahomey-hæren i det 18. århundrede for at blive en af de vigtigste slavehavne. I dag nyder Ouidah godt af den afro-portugisiske arkitektur samt python tempelet, der ligger med facade mod den katolske katedral. Lokalbefolkningens afslappede holdning blander sig harmonisk med tordenen af de fjerne bølger og rytmen fra trommer. Vi afslutter vores bytur ved at følge "slavevejen" til stranden og 'point of no return', hvor slaver førhen gik ombord på skibene.

 

Dag 5: Det Royale Palads


Vi kører til Abomey, hvor vi skal besøge Det Royale Palads. Paladsets vægge er dekorerede med basrelieffer, som repræsenterer symbolerne fra de forhenværende Dahomey konger. Nu fungerende som et museum og på UNESCO´s liste over Verdenskulturarv, udstiller det gamle palads genstande, som tilhørte de forhenværende konger: troner, altre, statuer, kostumer og våben.

 

Senere skal vi overvære Eguns dansende masker. Egungun er et meget magtfuldt og hemmeligt maskesamfund. Egunmasker er reinkarnationer af afdøde mennesker og er kendte og berygtede for deres aggressivitet og deres uforudsigelighed. De kommer ud fra skoven og danner et optog gennem byens gader, hvor de springer ud mod enhver overmodig tilskuer, der tør komme for tæt på. Og ingen ønsker at blive berørt af Egun, for en hver kontakt kan betyde livsfare. Så det er med at passe på! Når maskerne ankommer udfører de en form for tyrekamp, der er lavet for at skræmme menneskemængden, men i virkeligheden bliver de faktisk mødt af byger af latter i denne komiske ceremoni.

 

Dag 6: Fetich bjerge


Vi gør holdt ved Dankoli Fetich, som er et vigtigt sted for voodookulturen: tusindvis af små spyd er stukket i feticherne som vidnesbyrd om de utallige bønner om en god høst, et lykkeligt bryllup, en let fødsel, succes i skolen osv. Om eftermiddagen skal vi opleve de gamle Taneka landsbyer, som ligger på et bjerg af samme navn. Landsbyerne består af runde huse med kegleformede tage, der i toppen er beskyttede af terrakotta potter. Den øverste del af landsbyen er beboet af unge indviede og af fetichpræster klædte i gedeskind og altid bærende på en lang pibe.

 

Dag 7: Ilddans


Vi ankommer til landet beboet af Somba og Tamberma, som bor i befæstede boliger. Boligerne har form som middelalderlige slotte, og er nogle af de smukkeste eksempler på gammelt afrikansk arkitektur. Stammernes stærke traditioner og overbevisninger bliver bevist ved tilstedeværelsen af store helligdomme af fallisk form, som står ved indgangen til deres hjem. Med indbyggernes tilladelse skal vi opleve sådan en bolig indvendigt og få et indblik i deres levemåder.

 

Om aftenen skal vi overvære en ilddans. I midten af en lille landsby tændes et stort bål og lyser deltagernes ansigter op. De danser til de hypnotiske trommerytmer, springer ind i de brandvarme gløder og samler de brændende kul op mens de passerer dem over deres kroppe. De putter dem endda i munden – alt sammen uden at gøre skade på dem selv eller vise nogen form for smerte. Det er svært at forklare en præstation som denne. Er det et spørgsmål om mod? Selvrealisering? Magi? Måske er det virkelig feticherne, der beskytter dem mod ilden.

 

Dag 8: Regnskov


Vi stopper i Atakpame, en typisk afrikansk by bygget i bjerge, hvor alle produkter fra de nærliggende skove kan findes. Gennem indbyggernes faglærte arbejde på små vævemaskiner producerer regionens mænd store farverige klæder kaldet ’Kente’.

 

Fra Atakpame kører vi videre til de tropiske skove, der omringer Kpalime, en by med en rig kolonifortid, og der nu fungerer som et vigtigt handelscenter. Vi besøger markedet og kunstcenteret.

 

Om aftenen går vi en tur i skoven, hvor vi skal opleve den mystiske verden i en tropisk skov i mørket samt opleve de majestætiske tropiske træer og lydene til tam-tam’er og ekkoerne fra de vilde dyr. Under ledsagelse fra en lokal entomologist lærer vi om sommerfugle og insekter.

 

Dag 9: Glasperler


Vi krydser grænsen til Ghana og fortsætter til Volta regionen.

Kroboområdet er verdenskendt for sine perler. Her bliver de produceret og brugt til kulte og æstetiske formål. Vi besøger en fabrik, der har specialiseret sig i produktionen af disse perler og skal endda følge processen i at lave en. Håndværkerne har lavet perlerne ved at følge de samme gamle traditionelle teknikker i århundreder. De bruger genbrugsglas, som er knust til fint pulver. Glaspulveret bliver herefter omhyggeligt formet til mønstre og placeret i håndlavede lerforme dækkede af kaolin. Perlerne varmes op og bliver dekorerede, vasket og eventuelt sat på en snor.

 

Senere når vi til Koforidua i tide til at besøge det ugentlige perlemarked, som giver god anledning til lidt shopping.

 

Dag 10: Ashanti


Dagen i dag er dedikeret til at nyde den vidunderlige atmosfære, der omringer den spektakulære Millet Festival, som er en fejring fyldt med farver og smykker.

 

Festivalen består af syv dage med religiøse og sociale fejringer, hvor folk fornyer deres kærlighed, sammenhold og solidaritet samt udtrykker deres taknemmelighed overfor Gud og alle de velsignelser, de har modtaget. Såsom en god høst, godt helbred og beskyttelse mod fjenden.

 

Denne festival giver også ungdommen mulighed for at lære om deres kultur, lave nye venskaber og vælge deres kommende ægtefæller.

 

Traditionelle høvdinge ankommer med hele deres hof og er klædte i deres smukkeste tøj; et entusiastisk publikum omringer dem, og paraden akkompagneres med rytmer fra trommer.

 

Publikums venlige imødekommenhed giver en unik mulighed for at føle os som en del af en ægte afrikansk ceremoni.

 

Dag 11: Ashanti


umasi er den historiske og spirituelle hovedstad i det gamle Ashanti kongerige. Den hyldest der i dag gives til Asantehene, som er kongen, er det bedste bevis på kongerigets forhenværende pragt og styrke. Med næsten en million indbyggere er Kumasi en sprudlende by med et fantastisk centralt marked, som er et af de største i Afrika. Alt slags Ashanti-håndværk, som lædervarer, keramik, Kentetøj osv., kan findes her sammen med næsten alle former for tropisk frugt og grøntsager.

 

Om eftermiddagen overværer vi, hvis muligt, en traditionel Ashanti begravelse med sørgende deltagere klædte i smukke røde og sorte togaer. Nok kalder vi det ’begravelser’, men i virkeligheden er det en festlig fejring, hvor den afdøde stadig menes at være sammen med sin familie. Gennem denne ceremoni bliver den afdøde en forfader. Relativer og venner samles, socialiseres og fejrer mindet om den afdøde. Høvdingen ankommer omringer af sit hof under skyggen af store paraplyer, mens trommer giver rytme til dansere hvis indviklede bevægelser er meget symbolske.

 

Dag 12: Slaveslotte


Vi starter dagen med et besøg ved Elminaslottet, den ældste europæiske bygning i Afrika erobret af portugiserne i det 15. århundrede. På forskellige tidspunkter har slottet været brugt som varehus til handel af guld, elfenben og slaver. Slottet, som vi besøger i dag, er et resultat af et succesiv forlængelsesarbejde og er på UNESCOs liste over Verdenskulturarv. Den gamle hollandske kirkegård i Elmina dateres tilbage til 1806. Udenfor slottet finder man en skøn fiskerlandsby med masser af store farverige fiskerbåde – hver dag bliver disse både guidede af fiskere, der sejler ud i det stærke havs bølger og strømme, hvor de kæmper for at tjene til føden.

Om formiddagen kører vi til Accra, hvor der vil være tid til shopping. Der vil være ledige værelser stillet til rådighed, hvor man kan friske sig op inden sidste transfer til lufthavnen om aftenen. Det er tid til at tage afsked med Vestafrika, og en mindeværdig rejse i Ghana, Togo og Benin. En rejse, du aldrig glemmer.

 

 

 

 

Ghana, Togo & Benin: Festival og maskedans


Afrejsedatoer 2017

26. december - garanteret afrejse 

 

Afrejsedatoer 2018
15. februar - garanteret afrejse 
29. marts
10. maj
21. juni
2. august
13. september
6. december
26. december  

 

Særlig Information

 

VISA:
Ghana:   2 x VISA påkrævet
Togo:      2 x VISA påkrævet
Benin:     1x  VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til de pågældende landende, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer:
Gul Feber:  Obligatorisk
Malaria:      Venligst konsulter egen læge
Andet:          Venligst konsulter egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Aalborg Speciallægeklinik: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.

 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                  Obligatorisk for lægehjælp og evakuering i tilfælde af nødstilfælde
Afbestillingsforsikring:      Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Transport:
Micro/minibus eller firhjulstrækker.
Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af den spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

 

I øvrigt

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

Ghana, Togo & Benin: Festival og maskedans


fra24.495,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 24.495 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly Danmark / Ghana – Tur / Retur
 • Assistance i Accra lufthavn ved ankomst og afrejse
 • Erfaren engelsktalende guide
 • Transfer og kørsel i minibusser / microbusser eller 4x4 drive
 • Besøg i henhold til program
 • Indkvartering i standardværelser i henhold til program
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 13
 • Mineralvand i busser under besøg
 • Indgangsgebyr til alle seværdigheder i henhold til program
 • Førstehjælpskasse
 • Skatter / afgifter

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visa
 • Måltider som ikke er nævnt i program
 • Vand og drinks til måltider
 • Drikkepenge til guide / chauffør / kok / tjenere / portere
 • Gebyr til fotografering og vide
 • Gebyr til personlige udgifter som telefonopkald, vasketøj etc.
 • Gebyr til mistet bagage
 • Alt andet som ikke er nævnt i henhold til program

 

KONTAKT OS