Find din rejse til Afrika her:

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Kilimanjaro: Rongai Ruten


9 Dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Er den første lille spire sået med drømmen om, at bestige Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg, kan det være meget svært, at slå den ide ud af hovedet igen. Vores anbefaling er, at du skal gøre det – du vil ikke fortryde. Kilimanjaro er, ud over at være et af de smukkeste vidundere Afrika kan byde på, også med på listen over verdens naturvidundere. Uanset hvilken Kilimanjaro rute du vælger, vil du blive mødt af fascinerende natur i alle afskygninger. Rongai ruten er et meget smukt trek, og tilmed også en af de lettere ruter til Kilimanjaros top. Denne rute anbefales for at få en uforstyrret naturoplevelse uden trængsel. Rongai ruten starter på den nordlige side af bjerget og er seks dage lang, så der er god tid til akklimatisering. Ruten byder blandt andet på nogle smukke strækninger af alpine ørkenlandskaber. Vælger du denne Kilimanjarorute, får du bjerget at se fra flere forskellige udsigtspunkter, da ruten op ad bjerget er den vi kalder Rongai ruten, men nedstigningen foregår af Maranguruten.

 

Inden du påbegynder bestigningen op ad Kilimanjaro, tilbringer du en eftermiddag med din guide, hvor I tjekker udstyr samt gennemgår forløbet af trekket. Du overnatter på et lille hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

 

Gode råd om højdeakklimatisering

 

Kombiner dit Kilimanjaro trek


 

Hos Rickshaw Tours & Travel er vores fornemmeste opgave, at designe private rejser til vores gæster. Du vælger selv hvad rejsen skal indeholde, derfor er vores skræddersyede rejser her på siden kun til inspiration. Skal du til Tanzania og bestige Kilimanjaro kunne du måske også have lyst til at tage på en spændende safarirejse eller afslappende badeferie på Zanzibar. Skulle du have spørgsmål til en kombinationsrejse til Tanzania, så kontakt os gerne. Du finder vores kontaktoplysninger i højre hjørne her på siden.

 

 

Kilimanjaro: Rongai Ruten


Dag 1


Ved ankomst i Kilimanjaro Airport vil en repræsentant fra vores kontor i Arusha stå klar til at modtage jer og køre jer til jeres lodge i Moshi. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Brisol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 2


Efter morgenmad kan I slappe af eller tag på byrundtur i Moshi, som ligger for foden af Kilimanjaro. Om eftermiddagen mødes i med jeres Kilimanjaro guide, som sammen med jer vil gennemgå jeres udstyr samt briefe jer om trekket den forestående dag. Resten af aftenen kan I lade op og glæde jer til de næste dages store udfordring.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 3: Simba Camp


I bliver hentet ved jeres hotel og kørt til Rongai Gate. Her hilser I på jeres erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med jeres guide vil sørge for højt kvalitetsniveau mens I er på bjerget. Teamet består af portere til at bære jeres tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til jeres trek samt en guide.

 

Indregistrering og betaling for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage omkring en time. Herefter bliver I kørt til den lille landsby Nale Moru, hvorfra trekket starter. I vandrer gennem kornmarker, fyrretræsskov og uspoleret regnskov. Her er det muligt at se blåaber og colobus aber.

 

Fremme ved Simba Camp er der en fantastisk udsigt ud over Kenya med Amboseli og Tsavo Nationalparker som skuemål.

 

Overnatning: Telt i Simba Camp

 

Dag 4: Kikelewa Camp


Jeres vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid, for at I har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden én selv for at nå til den næste camp.

 

I forlader regnskoven og vandrer nu ind i hedeområder og et mere åbent landskab. Trekket er en jævn stigning op ad og I passerer Second Cave Camp og vandrer videre mod Kikelewa Camp. I vil opleve, hvordan vegetationen bliver lavere jo højere op ad bjerget du kommer.

 

I drejer mod sydøst og passerer nogle flotte højdedrag, hvor der vil være en flot udsigt mod Kibo og Kilimanjaros gletchere.

 

I når campen tidligt om eftermiddagen.

 

Overnatning: Telt i Kikelewa Camp

 

Dag 5: Mawenzi camp


I dag fortsætter opstigningen på den østlige side af Kibo, hvor I krydser punktet mellem Mawenzi og Kibo. I vil begynde at kunne mærke højdeforskellen, jo højere I kommer op i de tyndere luftlag. Guiden vil ind imellem bede jer om at gå langsomt (’pole pole som det hedder på swahili). Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo vil I øge chancen for at nå toppen betydeligt. En anden fordel ved det langsomme tempo er, at der er god mulighed for at nyde det smukke terræn omkring jer. I vil se hvordan lyng og vegetation forsvinder mere og mere, for til sidst at være helt væk. Få ørkenlignende blomster vil dog stadig være at spotte.

 

Udsigten er fantastisk når I spotter op mod Mawenzi.

 

Overnatning: Telt i Mawenzi camp

 

Dag 6: Kibo Hut


I befinder jer nu i alpint landskab, uden nogen form for vegetation omkring jer. Månelandskab er en meget passende beskrivelse for dette område mellem Mawenzi og Kibo. Her er der i øvrigt frostgrader hver nat, året rundt, så grundlaget for biologisk produktion er meget sparsomt her.

 

Trekket i dag tager 5-6 timer inden I når til Kibo Hut, som ligger i 4.700 meters højde. Brug resten af dagen på akklimatisering og afslapning inden den store opstigning til Uhuru Peak. Gå rundt i campen og akklimatiser og væn jer til den tynde luft, der findes her.

 

I spiser tidligt aftensmad og går herefter i seng for at sove nogle timer.

 

Overnatning: Hytte i Kibo

 

Dag 7: Uhuru Peak – Kibo Hut – Horombo Camp


Efter få timers søvn bliver I vækket, for at påbegynde den sidste store stigning – samt turens højdepunkt. I får lidt varmt at drikke og gør både jeres ting og sind klar til den store bedrift. Omkring midnat påbegynder I sammen med jeres guide, at vandre i nattens mulm og mørke op ad Kilimanjaros sidste strækning. Det er et hårdt trek og derfor er det vigtigt, at have en positiv indstilling for at øge chancen for at kunne nå det sidste stykke.

 

Kl. ca. 5.00 når du til Gilman’s Point i 5.685 meters højde – forhåbentlig tids nok til at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. I skåler i varme drikke med andre deltagere, som er nået der op på samme tid, inden I fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde.

 

Trætheden melder sig, men alle jeres anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under dig. I befinder jer nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig er I kun et stenkast fra Ækvator.

 

Tag billeder som bevis på at I har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt her efter vandringen ned til Kibo. En vandring på ca. 4 timer. I campen tager I jer en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost inden sidste nedstigning fortsætter til Horombo Camp.

 

Overnatning: Telt i Horombo Camp

 

Dag 8: Marangu Park Gate


I mærker nu atter de varmere temperaturer på jeres kropep. Efter morgenmad går I ned gennem regnskov og ned ad Kilimanjaro, hvor I til sidst ender ved Marangu Gate. Her tages der festlig afsked med jeres guide, portere og kokke samt modtager jeres bevis og certifikat på den flotte bedrift. Herefter bliver I hentet af jeres chauffør, som kører jer tilbage til hotellet i Moshi, hvor I kan tage et tiltrængt bad og spise frokost.

 

Brug resten af dagen på afslapning og gå tidligt i seng efter en lang og hård uge på Kilimanjaro.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 9


Spis en afslappet morgenmad i lodgen, hvorefter det er tid til at sige farvel til Moshi og Kilimanjaro. I bliver hentet af jeres chauffør, som kører jer til Kilimanjaro Airport, hvor I tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en eventyrlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro.

 

Kilimanjaro: Rongai Ruten


Vaccinationer
Gul feber:         Ikke nødvendig
Hepatitis A:      Kontakt venligst egen læge
Malaria:            Kontakt venligst egen læge
Andet:               Kontakt venligst egen læge


Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Aalborg Speciallægeklinik: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer
Rejseforsikring:                Obligatorisk for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:   Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen ( USD 50)

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

 

Kilimanjaro: Rongai Ruten


fra22.350,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 22.350,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur - økonomiklasse
 • Trekking 9 dage / 8 nætter
 • Ekstra akklimatiseringsdag
 • Alle parkgebyrer
 • 3 daglige måltider / varme drikke
 • Entré og løn for bjergbestigningsteam
 • Måltider til bjergbestigningsteam
 • 3 overnatninger på Bristol Cottages i Moshi med halvpension
 • Alle transfer fra lufthavn / hotel / retur

 

Andet:

Vi anbefaler at du kombinerer dit Kilimanjaro trek med en safari eller afslappende strandferie på Zanzibar

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkepenge til guide / kok / portere
 • Leje af udstyr
 • Personlige udgifter til f.eks. kommunikationsgebyr og bortkomne kufferter
 • Forsikringer
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Andet som ikke er specificeret i program

 

KONTAKT OS