Find din rejse til Afrika her:

Tlf: +45 6075 6075

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Senegal: Etniske grupper mellem skov og savanne


Senegal: etniske grupper mellem savanne og skov


 

9 dage med engelsktalende guide


Tag med på en dejlig rejse til Senegal, hvor vi krydser landet fra Nord til Syd i konstant foranderlige landskaber: fra sandbankerne i det sydlige Sahara til de tørre savanner i Ferlo ørkenen, hvor vi skal opleve en af de vigtigste ornitologiske reservater i verden samt lange floder og skove.

 

Vi rejser med 8 forskellige transportmidler, hvor hver enkelt er valgt for at optimere vores oplevelser i de forskellige miljøer bedst muligt: komfortabel minibus, firhjulstrækker, traditionel hestevogn, færge, skib, lokale både, lokal bushtaxi for til sidst at ende med en indlandsflyvning hen over store flodudmundinger og den atlantisk kyst.

 

Når vi krydser de forskellige økosystemer vil få kendskab til vigtige religioner og kulturer i det afrikanske kontinent. Vi vil opleve de nordlige savanners uendelige horisonter med de enorme flokke af zebu og de fascinerende Peul nomader. Vi kommer forbi Saint Louis, en lille koloniby bygget på øer ved flodudmundingen til Senegal floden. Vi møder fiskere i fiskerlandsbyer, som til dagligt udfordrer havet i store farverige pirogger. Glæd dig til mødet med Mouride Sufi broderskabet, som bor i en hellig og teokratisk landsby. Mod syd skal vi ind i de ’hellige skove’, hvor indvielsesdanse, præstekonger og maskedans er normal hverdag.

 

Senegal: Etniske grupper mellem skov og savanne


Dag 1: Ankomst i Dakar


Ved ankomst i lufthavnen vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Sandbanker i det sydlige Sahara


Om morgenen er der indlagt besøg til Dakars centrum, den store og pulserende afrikanske storby som var den kulturelle og intellektuelle hovedstad i det vestafrikansk-franske Afrika.
Efter frokost kører vi med minibus til Lampoul-ørkenen.

 

Dag 3: Saint Louis – en charmerende by


Vi fortsætter til Saint Louis, en gammel charmerende by, som for sin historie samt koloniale- og livlige atmosfære fortjener et særskilt kapitel. Saint Louis, der ligger ved bredden af Senegals flodmunding, var forpost for den franske koloniale indtrængning. Fra floden ankom krydderier, slaver, guld, gummi arabicum. Byen er bygget på to store øer mellem floden og havet. Takket være denne ventilerede klimatiske og fordelagtige situation var tilstedeværelsen af europæiske købmænd konstant, selv før kolonitiden.

 

Dag 4: Mellem ornitologi og nomadeuniverset


Om morgenen tager vi afsted for at tage på opdagelse i et fugtigt og isoleret økosystem: Djoudj Nationalpark, som er en naturlig oase dannet af hundredvis af kilometer af delvist oversvømmede landområder. Stedet er det bedste habitat og ynglested for over en million trækfugle samt blivende fugle, og er på Unescos liste over Verdens Kulturarv.
Efter frokost på en lokal restaurant tager vi mod Ferlo-ørkenen. Vi forlader asfaltvejen for at opdage det tørre område, hvor nomadiske Fulani-stammer hyrder store zebu-flokke.

 

Dag 5: Touba og Mouride Broderskabet


Ankomsten af en gruppe vestlige rejsende er en usædvanlig begivenhed i denne hellige by Touba: dette er det rette sted at værdsætte gæstfriheden af et ægte afrikansk broderskab. Under den årlige festival besøges byen af fire millioner pilgrimme. Vi fortsætter til Lac Rose, en lavvandet saltvandssø omgivet af sandbanker, også kendt som Lac Retba. Vandet er ti gange mere salt end havet og på grund af den høje koncentration af mineraler, har søen ofte et lyserødt skær. Mere end 600 arbejdere samler her salt på den traditionelle måde. For de eventyrlystne er der mulighed for en frisk svømmetur, eller rettere en ’flydetur’, i den salte sø.

 

Dag 6: Moderne Kunst


Om morgenen skal vi på en spektakulær udflugt i firhjulstrækker. Vi kører mange kilometer på stranden mellem bølger og sand for at opleve den største fiskerby i Senegal: mere end 4500 træbåde bringer hver dag dagens fangst her til kysten.

Derefter ankommer vi i Dakar. Her skal vi besøge "Village des Arts" – en kunstby som er sammensat af 62 kunstatelier. Landsbyen er det bedste sted at møde de bedste kunstnere og unge talenter i den senegalesiske levende og kunstneriske scene.

På havnen i Dakar går vi ombord på kibet ’Aline Sitoe Diatta’, der på en nat forbinder hovedstaden Senegal med Casamance, den sydlige del af landet.

 

Dag 7: Casamance – Væk fra hovedvejen


Vi forlader havet, for at nå til Casamance-floden. Neddykket i det lyserøde daggry lys vil fiskerne i deres både fjerne deres fiskenet for at lade os passere. Delfinerne følger os med glæde. Omkring os på flodens bredder finder vi et nyt landskab: et sprudlende miljø af store afrikanske træer, af hellige skove, hvor animismen fortsætter sammen med indfødte og originale former for religiøs overbevisning. En kort køretur i ’taxi Brousse’ tager os til Cap Skirring.
Vi bruger en aften med spadsereture i Cap Skirring på jagt efter lokal musik som mbalax og salsa.

 

Dag 8: De Hellige Konger


Ler-arkitekturen i Casamances Diojla afspejler det typiske forsvar for de egalitære og hovedløse stammesamfund. De var ofte ofre for ekspansionisme af etniske grupper, der viste mere hierarkiske organisationsformer. ’Impluvium-huse’ er autentiske befæstede konstruktioner, hvor harmoni i form og sammensmeltning af traditionelle materialer (træ og ler) er et smukt og tydeligt eksempel på skulpturel arkitektur. Under vores besøg vil vi også blive modtaget af kongen i et af Casamances ældste kongeriger. Hen under slutningen af eftermiddagen går vi ned ad en lille sti indtil vi når en lille by, og maskerne kommer ud fra den hellige skov. Maskerne er frygtede og respekterede af lokalbefolkningen og har en regulerende rolle i de personlige konflikter.

 

Dag 9: Goré


Vi kører til lufthavnen og går ombord for at nyde en spektakulær flyvning over flodmundinger og Atlanterhavskysten for til sidst at lande i Dakar. Vi kører til havnen i Dakar og træder ombord på færgen, der sejler os til øen Goré. Det var her at slaverne blev samlet for at blive afsendt til Amerika. I dag har øen heldigvis taget en ny dimension: dets bløde klima, historie og velholdte koloni-arkitektur blandet sammen med hyggelige restauranter og butikker, gør Goré til en interessant og attraktiv destination for lokale og udenlandske besøgende.
Vi tager tilbage til Dakar hvor det er tid til at tage afsked med Vestafrika, og du tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Senegal.

 

Senegal: Etniske grupper mellem skov og savanne


Afrejsedatoer 2017:

 

3. december

28. december

 

 

 

Særlig Information 

Visa:
Senegal: Ikke nødvendigt for EU borgere (Reglerne for VISA kan skifte, så forhør dig inden afrejse)

 

Vaccinationer:
Gul Feber: Obligatorisk
Malaria: Konsulter egen læge

 

Måltider:
Morgenmad: Hotel restaurant
Frokost: Restaurant eller picnic
Middag: Restaurant

 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert (Vi anbefaler at du anvender en vandtæt)

 

Rejseforsikring:
Obligatorisk for lægehjælp og evakuering i tilfælde af nødsituation

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Indkvarteringer:
Hoteller og lodges vælges altid med maksimal omhu, men på grund af mulig mangel på tilgængelighed på nogle hoteller, kan guiden være nødsaget til at udskifte nogle af indkvarteringerne under turen ud med andre af samme standard. På nogle hoteller er enkeltværelser ikke altid tildelt. Overnatningen ombord Aline SitoeDiatta vil være i en-suite hytter til 2 og 4 passagerer.

 

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

Under hensyntagen til rejsens specielle karakter kan dele af rejsen ændres grundet uforudsigelige faktorer, og er baseret på indiskutable beslutninger fra vores guide. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

Der er grænseovergange i afrikanske lande, og derfor skal der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendigt.

 

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangørens vilje.

 

Senegal: Etniske grupper mellem skov og savanne


fra20.695,-

 

 

 

 

Pris

Pris pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse fra DKK 20.695,-

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur på økonomiklasse
 • Transfer i henhold til rejseplan
 • Alle besøg i henhold til rejseplan
 • Mineralvand under transfer og besøg
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 1 til middag på dag 9 (afhængig af ankomst og afrejsetidspunkt
 • Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok
 • Bil / transport i henhold til rejseplan

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Gebyr til fremskaffelse af forsinket / bortkommen bagage
 • Middag dag 1 og 9
 • Drikkevarer til måltider
 • Gebyr til kamera / fotos
 • Andet, som ikke er nævnt og specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS