Find din rejse til Afrika her:

Tlf: +45 6075 6075

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Rejse til Elfenbenskysten – Hjertet af Afrika


Grupperejse til Elfenbenskysten - Hjertet af Afrika


 

11 dage med engelsktalende guide


 

 Elfenbenskysten i Vestafrika, er et land med dragende kontraster. I storbyen Abidjan bliver man med en Skyline hvor moderne skyskrabere forenes med afrikansk arkitektur. Opleve byens vartegn, St Pauls Katedral, der anses for en perle indenfor moderne afrikansk bygningskunst og besøg byens markeder. Uden for Abidjan mødes man af smukke landskaber, blå laguner og endeløse kaffe og kakaoplantager i smuk forening. Livet i de mindre landsbyer har sine egne traditioner og de lokale festivaler som må opleves for virkelig at få Vestafrika ind under huden.Tag med til Elfenbenskysten og få en rejseoplevelse ud over det sædvanlige, fra lianbroer til katedraler, fra masker til indvielsesdanse, fra hellige aber til kongeriger af guld, fra jagtsamfund til Abidjans skyline, fra endeløse kakaoplantager til de grønneste laguner, som indbyder til fuldstændig afslapning.

 

Rejse til Elfenbenskysten – Hjertet af Afrika


Dag 1: Ankomst i Abidjan


Ved ankomst i lufthavnen bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Traditioner og Modernitet


Hvis vi ser ud over lagunen kan vi se, at bydistriktet vokser meget hurtigt. Ikke vandret som i de fleste afrikanske byer, men vertikalt med dets store moderne bygninger og skyskrabere. Der er ikke meget jord til rådighed og det der er tilbage, skal løbende afpresses fra Ebrié-lagunens farvande.

 

Besøget starter med en kort bådtur for at få udsigt over byen fra vandet. Her efter skal vi opleve det ekstremt livlige marked i Treichville hvor fra vi bevæger os videre til det fredelige og rolige ’Cocody’, et elegant boligområde, hvor premierministerens kontor og nogle hvide kolonibygninger kan findes. Nationalmuseet, der ligger i en fornem kolonibygning, præsenterer en fin samling, der afspejler den rige kunstneriske arv af 62 etniske grupper. Vi fortsætter til det Youpugons nye kvarter, som ikke ligger langt fra Banco River skoven og ’Fanico’, de berømte tøjvaskere.

Senere er der afgang til Yamoussoukro.

 

Dag 3: Akan slægten


Om morgenen møder vi Baulé, en stamme af Akan-stammerne fra Ghana. Deres komplekse håndværk viser deres rige arv: fine statuer, der repræsenterer åndernes verden, skulpturelle vævskivehjul og smukke masker.
Vi skal besøge nogle landsbyer.

Vi overværer Goli maskernes dans. Den kan udføres både til underholdning og til begravelse af en person med høj rang. Den rundformede "Lunar" Goli-træmaske er karakterisk med to store horn.

Om eftermiddagen kører vi mod nord, forlader hovedvejen og kører ind på et spor, der tager os til Kongs gamle bydel.

Kongs oprindelse dateres tilbage til det 12. århundrede. Dette gamle rige opstod som et handelscenter, da handlende fra Mali-imperiet begyndte at handle på Senufo-folkets område. Tradition ønsker, at Kong skal være det sted, der gav sin oprindelse til Mandé etniske gruppe. Denne gruppe består af købmænd, som er  kendte over hele Afrika som 'Diola'. Diola omdannede Kong til et vigtigt handelssted, halvvejs mellem Sahara-saltkaravaner og eksporten fra de sydlige skove (colanødder, guld og slaver). Kongs moské er det bedste eksempel på traditionel sudanesisk arkitektur i landet.

 

Dag 4: Jernalderen


Vi kører til en fjern landsby for at opleve den gamle jernsmeltningsteknik udført af gammeldags smede. Det er et meget sjældent eksempel på traditionel jernmetallurgi i Afrika. Denne "tribal teknologi" vil bringe os tilbage til den første jernalder i Afrika. Jernmalmen kommer fra nogle lokale miner i form af dybe gruber, og males manuelt. Den traditionelle ovn er fyldt med lag af kul og malm, så ilden er klar - vi kan nu forlade stedet, da fusionen vil tage til den følgende morgen. Jernsmeltnings-teknikkerne er hemmelige, og er altid forbundet med tabuer og initiativer. Smedene er meget loyale til dette, hvilket betyder at kun de, der er født ind i smedfamilier, er berettiget til den lange lærlingeuddannelse i håndværket.


Dag 5: Panterdans


Regnskoven, der strækker sig mellem Elfenbenskysten og Liberia, er berømt for sine lange lianbroer, hvis oprindelse er indkapslet i mystik. Traditionen siger at de i hemmelighed er bygget af unge initierede mænd i løbet af kun en enkelt nat.

I den sene eftermiddag nyder vi en kort udflugt til regnskoven Gbepleu med sine hellige aber. I Elfenbenskysten, bag hver by, kvarter eller landsby er der altid skjulte hellige regnskove, der fungerer som passage mellem de menneskelige og de magiske verdener. Det er i skovene, at unge mænd bliver indviede i deres stammes sociale og åndelige hemmeligheder, takket især til brugen af masker, som er hemmeligt skjulte for foden af høje træer.

I en nærliggende lille landsby kommer masker frem fra skoven mod os. I Guéré-folkets kosmogoni er der en skabergud, der kun kommunikerer med mennesker gennem dets mellemmænd, som her er maskerne: Under maskedansen forsvinder afstanden mellem menneskelige og åndelige verdener.

 

Dag 6: Jomfrudans


I dag møder vi de umiskendelige Fulani-nomader, der konstant er på jagt efter nye græsgange  til deres zebu flokke. Fulani kan let genkendes på deres koniske halmhytter, den lange stav de altid bærer over deres skuldre, vandflasken som hænger rundt om halsen, macheten i deres hænder samt deres stolte kropsholdning. Disse nomader synes at komme fra ingen steder og ikke have nogen plan om hvor de skal hen. Tilvænnet som de er i et hårdt liv med dets enkle glæder, virker de til at have det ganske godt med den smule, de bærer rundt på. De er de sande gentlemen af disse endeløse savanner.

Sidst på eftermiddagen deltager vi i jomfrupigers dans, kaldet Ngoro, og udført af Senufo befolkningen. De unge indviede tilbringer måneder i afsondrede hellige lunde, hvor de lærer de sociale og religiøse hemmeligheder, der gør en mand til en ægte Senoufo. Efter syv år holdes der en stor fest for dem, der har gennemgået alle indvielsesfaser, herunder udføres dansen for  jomfrupigerne i slutningen af ​​første indledningsfase.

 

Dag 7: Krigere


Malinké, efterkommere af Mali 's gamle imperium, bor i nærheden af Odienne og er nu næsten alle muslimske. Blandt de store navne i denne etniske gruppes historie er Samory Touré, en stærkt støttet mester, der kæmpede mod kolonismen. Blandt hans bedste krigere var jægerne, med navnet Dozo, kendte for deres mod og mystiske kræfter. Vi møder Dozo-jægerne og vandrer på savannen ledsaget af nogle disse jægere, som er klædte i deres traditionelle tøj lavet af bogolan-stof. De bærer også haglgeværer, som er dækkede af amuletter.

 

Dag 8: Akrobatiske masker


Denne dag er dedikeret til mødet med Yacuba, også kendt som Dan. Vi besøger landsbyer bygget på bjergskråninger, og kendetegnes ved store runde hytter med stråtag. Nogle af husene er dekoreret med freskoer lavet af kvinder i ceremonielle perioder.

Midt blandt duftende grene fra kaffeplantagerne og ved foden af et enormt Iroko-træ besøger vi en stor dam beboet af ærbødig havkat, vogtere af forfædrene. Snart fortæller ekkoet af 'tam-tams' samt de indviedes skrig maskerne, at det er tid til at forlade den hellige skov - så de dukker frem og giver os uforglemmelige følelser.

 

Dag 9: Lianbroer


Regnskoven, der strækker sig mellem Elfenbenskysten og Liberia, er berømt for sine store lianbroer. For den lokale befolkning er oprindelsen af disse broer indhyllet i mysterium, og det siges, at de er hemmeligt bygget af unge initierede mænd i løbet af kun én nat! Vandringen på broerne er ikke vanskelig, forudsat at tabuer respekteres og at ingen tung belastning eller babyer er med.
Om eftermiddagen nyder vi en kort udflugt i Gbepleu regnskoven med dens hellige aber, der indeholder betydningen af oprindelsen af denne bys navn. I en nærliggende lille landsby kommer masker frem fra skoven mod os. I Guéré-befolkningens kosmogoni findes der en skabergud, der udelukkende kommunikerer med mennesker gennem dets formidlere, som her er maskerne.


Dag 10: En basilika på savannen


Om eftermiddagen ankommer vi til Yamoussoukro, landets hovedstad siden 1983. Det er Felix Houphouët-Boigny, den første præsident i Elfenbenskysten samt en af de største uafhængighedslederes, oprindelsesby.

Et 'barn' affødt af det økonomiske boom i 1980'erne er basilikaen Notre Dame de la Paix (Our Lady of Peace). Ifølge Guiness Rekordbog fra 1989, har dens bredde på 150 meter gjort det til den største kristne religiøse bygning i verden (Sankt Peters i Rom er blot 115 m. bred). Og med sine 7.763 kvadratmeter farvet glas kan basilikaen også prale af den største glasmosaik i verden. Dens arkitektur blev inspireret af Peterskirken i Rom, og i dag er basilikaen stadig et livligt sted for tilbedelse i det katolsk Afrika.

I Yamoussoukro kører biler i de brede boulevards mens de konstant forsøger at undgå store huller og kyllinger. Under besøget vil vores opmærksomhed blive fanget af de store regeringsbygninger, de 14-etages høje hoteller og den kunstige sø, som beboes af kaimaner.


Dag 11: Gran Basam


Vi kører mod syd mod Abidjan, og ankommer til Ebrié-lagunen i Atlanterhavet. Grand Bassam er en gammel by bygget på en sandbanke mellem lagunen og havet. Det var den tidligere hovedstad i den franske elfenbenskystenkoloni, og er nu et maritimt feriested for Abidjanerne. Takket være sine rolige veje skygget af høje træer, store bougainvillea og velbevarede koloniale bygninger, har Grand Bassam en magisk atmosfære.

Vi fortsætter til Abidjan. Der vil være værelser til rådighed, hvor man har mulighed for at friske sig op inden sidste transfer til lufthavnen. Det er tid til at tage afsked med Vestafrika, og du tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Elfenbenskysten. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Rejse til Elfenbenskysten – Hjertet af Afrika


Afrejse 2017
30. december - garanteret afrejse 

 

Afrejse 2018
20. januar
24. februar - garanteret afrejse 
24. marts
28. april
10. november
29. december

 

 

Særlig information

 

VISA
1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer
Gul feber:     Obligatorisk. Kontakt venligst egen læge
Malaria:        Konsulter venligst egen læge
Andet:           Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Aalborg Speciallægeklinik: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os

 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer
Rejseforsikring:                      Obligatorisk ved lægehjælp og evakuering i nødstilfælde
Afbestillingsforsikring:          Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Transport
Microbus, minibus eller firhjulstrækker

 

 

I øvrigt 

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi altid kan tilpasse os vejrforholdende, fokusere på gruppens interesser og udnytte de muligheder, der dukker op på vejen. De specielle naturforhold taget i betragtning i denne rejseplan, skal man være opmærksom på, at nogle dele af rejseplanen kan blive modificerede grundet uforudsigelige faktorer, og kan uden diskussion ændres af den lokale. Omkostninger forbundet her med er den enkelte deltagers eget ansvar. Guiden vil selvfølgelig gøre hvad han/hun kan for, at holde sig til det oprindelige program. Turen kan laves omvendt uden ændringer i program. Priser kan varierer i tilfælde af større ændringer i serviceomkostninger, som ligger ud over organisator.

 

Rejse til Elfenbenskysten – Hjertet af Afrika


fra21.395,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 21.395 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly t/r Aalborg / Abidjan
 • Transfer og udflugter i Microbus og/eller firhjulstrækker
 • Erfaren engelsktalende guide samt assisterende lokal guide
 • Ture og besøg i henhold til program
 • Indkvartering i standardværelser/hytter/telte i henhold til program
 • Alle måltider som beskrevet i program, fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 11
 • Vand under besøg
 • Indgangsgebyr til diverse parker, kulturelle steder og beskyttede områder i henhold til program
 • Førstehjælpskasse
 • Alle skatter og afgifter

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Fremskaffelse af Visa
 • Måltider som ikke er nævnt i program
 • Vand og drinks til måltider
 • Gebyr til foto eller video
 • Diverse forsikringer
 • Drikkepenge til Guide, chauffør, portere, hotelpersonale
 • Omkostninger til personlige udgifter, f.eks. telefonopkald, mails, vasketøj osv.
 • Alt andet som ikke er nævnt i rejseplanen

 

KONTAKT OS