Find din rejse til Afrika her:

Tlf: +45 6075 6075

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Burkina Faso: Maskefestival


Rundrejse i Burkina Faso: Maskefestival


 

9 Dage med engelsktalende guide


Hvert år ved begyndelsen af regnsæsonen organiserer mange landsbyer, specielt i denne region i Bobo Dioulasso, fantastiske maskefestivaler for at ’fremkalde’ gode regnskyl. Den animistiske opfattelse er, at maskerne fungerer som gudernes formidlere. Alle indbyggerne samles sammen med deres ånder i form af masker, der har alle mulige former som dyr: antiloper, harer, ænder, aber, slanger osv. Når de er samlet er det tid til at udøve deres danse. Som vesterlændinge bliver vi hurtigt fascinerede af maskernes skønhed samt dansernes komplekse koreografi. For de lokale er det dog en spirituel ceremoni med masser af muntre udråb og ovationer.

 

Du kan ligeledes glæde dig til mødet med Gurunsi befolkningen, som lever i smukke huse dekorerede med fantastiske sorte, røde og hvide afrikanske malerier, eller besøget til Lobi landsbyerne, som muligvis har oprindelse mange hundrede år tilbage. I obire skal vi møde en traditionel høvding fra Gan dynastiet samt hans hof – en god mulighed for personlige spørgsmål om hans rolle som traditionel høvding i et moderne Afrika.

 

Burkina Faso: Maskefestival


Dag 1: Ankomst i Ouagadougou, Burkina Faso


Ved ankomst i Ouagadougou lufthavn bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som vil assistere med transfer til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Sahelian by


Spis morgenmad på hotellet, hvor efter du mødes med de andre rejsedeltagere og din guide. I får en kort briefing om hvad der kan forventes af turen inden det vestafrikanske eventyr kan begynde.

 

Ouagadougou, Burkina Fasos hovedstad, ligger i midten af den vestafrikanske savanne. Livet udfolder sig i og omkring gaderne i en unik blanding af landsby og by-stemning: gamle taxaer, cykler, scootere, æsler, der trækker gamle vogne, bærere, der går rundt med varer på deres hoveder, købmænd, der sælger farverrige varer, små åbne udendørs restauranter med høj musik, kyllinger og geder over alt, som spiser det der falder ned, et farverigt håndmalet skilt, der reklamerer for en lokal frisør, der holder til i skyggen af et mangotræ - for blot at nævne nogle få ting, som du møder på din vej. På gademarkederne er farverne fantastiske, og de forskellige dufte er stærke og pirrer næsen. Uden for byen findes et stort område dedikeret til håndværkernes udstillinger – en god mulighed for at nyde artisternes færdigheder samt skønheden i afrikansk kunst.
Om eftermiddagen kører vi mod syd.

 

Dag 3: Afrikanske freskoer


I den sydlige savanne møder vi Gurunsi stammen, som bor i fjerntliggende befæstede bygninger dekorerede med smukke sorte, røde og hvide afrikanske freskoer. Deres samfund er organiseret omkring køn: mænd har ansvaret for konstruktioner af huse mens kvinder har ansvaret for at male og dekorere dem ved at bruge naturlig maling på okker baggrund. Mænd bygger husene ved at lægge flere lag ler over støttesøjler og buer. Vægge og terrasser bliver gjort vandsikre ved at sprede et mix af zebumøg over dem. Herefter tager kvinderne over og maler fantastisk smukke og indviklede freskoer. Et perfekt eksempel på afrikansk kunst, hvor arkitektur og malerier fusionerer og giver liv til et flydende ’mesterværk’ – en form for skulpturel kunstværk, som havde stor indflydelse på Le Corbusiers arbejde. Den eneste måde for virkelig at forstå - og sætte pris på den intense skønhed i disse kunstværker, er ved at se det på egen hånd.

 

Vi fortsætter til Leo, hvor vi besøger landsbyer undervejs.

 

Dag 4: Befæstede bygninger


Dagen i dag dedikeres til at tage på udforskning i en region, som sjældent bliver besøgt af turister. Her møder vi Degarti befolkningen, som deler miljø med Lobi folket og ligesom dem bygger befæstede boliger. Den dag i dag har de stadig stærke bånd til den usynlige åndeverden, som bliver repræsenteret af feticher, altre og hellige steder. Om eftermiddagen skal vi besøge nogle Lobi landsbyer. Burkina Fasos Lobi landsbyer har nogle af de mest generte stammefolk, som har bosat sig i Burkina Faso, Ghana og Elfenbenskysten. Her i Burkina ser det ud til, at de har de mest karakteristiske landsbyer – muligvis har deres generte væremåde været med til at holde deres traditioner mere intakte. Hver familie lever i en stor bygning lavet af ler, hvor de udskærer træstatuer til deres forfædres kult. Mænd bevæger sig stadig rundt med bue og pil, mens ældre kvinder i nogle tilfælde bærer en lille skive på deres underlæbe. Under vores besøg er vi ledsaget af en guide, som taler Lobi sprog, hvilket vil gøre det muligt for os at overvinde deres medfødte mistillid og hilse os velkommen.
Indkvartering: Hotel Hala eller lignende
Måltider: På lokal restaurant eller picnic samt på hotel

 

Dag 5: Traditionelle høvdinge


Vi fortsætter vore visit i Lobi landsbyerne og stopper også ved Loropeni Ruinerne, som anses for at være et ’mystisk’ sted. Loropeni er på Unescos liste over Verdens kulturarv og dækker et areal på 10 km2. De mange stenmure er et af de bedst bevarede eksempler på befæstede bosættelser i Vestafrika, og de kan muligvis dateres mange århundreder tilbage, da guldminedrift var på sit højeste. I Obire kan vi være heldige, at møde en traditionel høvding og hans hof fra Gan dynastiet – en fremragende mulighed for at stille personlige spørgsmål omkring rollen som høvding i et moderne Afrika. Gan befolkningen lever i polygame sammensatte grupper: en mand og hans koner lever sammen rundt om en gårdhave. Manden i en rektangulær hytte mens konerne hver især bor i deres egne runde hytter.

 

Dag 6: Masker af blade


Vi når til Bwaba regionen, hvor vi skal overvære Bobo-Bwa maskernes fantastiske opførsel: bladmaskernes dans. Etnotolog Guy Moral skriver: ”hvert eneste år, i en hver Bobo landsby kommer blad-maskerne ud fra savannen, hvor de blev lavet i stor hemmelighed. Efter at de er blev modtaget af fetichpræsten kommer de ind til landsbyen, og afdækker hvert et område for virkelig at rense det. Dette er en rensningsceremoni for hele landsbyen, som medfører total regenerering”.

 

Dag 7: Sudanese og koloniarkitektur


Bobo Dioulasso, den næststørste by i Burkina Faso efter ouagadougou, er en charmerende by, som tilmed er den grønneste i landet. Mange af nabolagene har bevaret en særlige atmosfære fra kolonitiden, mens togstationen er blevet bygget i Neo-Moorish stil. I en radikalt anderledes stil finder vi moskeen bygget i ren Sudanese-stil i 1880 eller 1893. På trods af at være en stor by bevæger livet sig her stadig i slowmotion og den rige diversitet blandt indbyggerne kreerer en unik charme.

 

Der bliver tid til selv at gå rundt og besøge butikker, som byder på vidunderlige træmasker i mange forskellige udformninger: sommerfugle, ugler, alligatorer osv.

 

Dag 8: Gourounsi Masker


Vi tager tidligt afsted denne morgen, når vi skal køre tilbage til Dedougou. En dans vil fremvise disse menneskers smukke og kraftfulde masker. Gurunsi masker repræsenterer bush-ånder i form af dyr. Træmaskerne kan ind imellem virke meget realistiske og altid så fulde af vild energi og farver. Den dynamiske fremvisning af disse masker omringet af landsbyboerne, der råber og med nogle af danserne, der falder i ’trance’ kan lede tankerne hen på Afrikas hemmelige magiske virkelighed.

 

Dag 9: Kornmagasiner


Vi kører til Ouagadougou, hvor vi på vejen stopper op for at møde interessante landsbyer med kæmpe kornmagasiner. De minder os om Dagon kornmagasinerne med indgangene på siden.

 

Ved ankomst i Ouagadougou er der tid til rejsens sidst shopping. Det vil være muligt at friske sig op på et hotelværelse inden chaufføren kører dig til lufthavnen, hvor det er tid til at tage flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en fantastisk rejseoplevelse i Burkina Faso.

 

Burkina Faso: Maskefestival


Afrejsedatoer 2018:
21. april

 

 

Særlig Information 

 

VISA:
Nødvendigt for indrejse i Burkina Faso (vi hjælper gerne med anskaffelse af VISA)

 

Vaccinationer:
Gul Feber:  Obligatorisk
Malaria:      Konsulter egen læge

 

Måltider:
Morgenmad:  Hotel restaurant
Frokost:          Restaurant eller picnic
Middag:          Restaurant

 

Rejseforsikring:
Obligatorisk for lægehjælp og evakuering i tilfælde af nødstilfælde

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Transport:
Micro/minibus eller firhjulstrækker.

 

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

 

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

Burkina Faso: Maskefestival


fra19.895,-

 

 

 

 

Pris

Pris per person ved 2 personer delt i dobbeltværelse fra 19.895 DKK

 

Inkluderet i prisen

 • Fly Danmark / Burkina Faso – Tur / Retur
 • Assistance i Ouagadougou lufthavn ved ankomst og afrejse
 • Erfaren engelsktalende guide
 • Transfer og kørsel i minibusser / microbusser eller 4x4 drive
 • Besøg i henhold til program
 • Indkvartering i standardværelser i henhold til program
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 9
 • Mineralvand i busser under besøg
 • Indgangsgebyr til alle seværdigheder i henhold til program
 • Førstehjælpskasse
 • Skatter / afgifter

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visa
 • Måltider som ikke er nævnt i program
 • Vand og drinks til måltider
 • Drikkepenge til guide / chauffør / kok / tjenere / portere
 • Gebyr til fotografering og vide
 • Gebyr til personlige udgifter som telefonopkald, vasketøj etc.
 • Gebyr til mistet bagage
 • Alt andet som ikke er nævnt i henhold til program

 

KONTAKT OS