Find din rejse til Afrika her:

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Kilimanjaro: Marangu Ruten


9 Dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Marangu ruten er en af de mere populære ruter op ad Kilimanjaro, idet man under vandringen sover i hytter frem for telte i de forskellige base camps op ad bjerget. Hytterne er installeret med senge og dette kan for nogle bidrage til et mere komfortabelt trek.
Under din vandring, vil du ligge mærke til, hvordan vegetationen skifter jo højere du kommer op. Ændringerne er fantastiske, som du går gennem åbent græsland, hede- og ørkenområder for herefter at nå til alpin ørken og arktisk zone på toppen.
Under trekket vil der være udsyn til Kilimanjaros tre vulkanmassiver: Shira-, Mawenzie,- og Kibo plateauerne.
Inden du påbegynder din bjergbestigning, tilbringer du en halv dag sammen med din guide, hvor du får tjekket udstyr samt en grundig gennemgang af forløbet. Inden opstigningen overnatter du på et hyggeligt hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

 

Inden du påbegynder bestigningen op ad Kilimanjaro, tilbringer du en eftermiddag med din guide, hvor I tjekker udstyr samt gennemgår forløbet af trekket. Du overnatter på et lille hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

 

Gode råd om højdeakklimatisering

 

Skræddersyede Rejser med Rickshaw Tours & Travel


 

Hos Rickshaw Tours & Travel har vi specialiseret os i, at skabe skræddersyede drømmerejser til det afrikanske kontinent. Alle vores rejser kan designes efter dit ønske og behov, og vi står til enhver tid klar til, at give dig gode råd og vejledning om din næste rejse. Har du spørgsmål til bestigning af Kilimanjaro, er du altid velkommen til at kigge forbi vores kontor eller kontakte os på telefon eller mail. Du finder alle vores kontaktoplysninger oppe i højre hjørne.

 

Kilimanjaro: Marangu Ruten


Dag 1


I ankommer i Kilimanjaro Airport om aftenen, hvor I blive modtaget af en repræsentant fra Rickshaw Gruppens kontor i Arusha. Han vil køre jer til jeres lodge i Moshi, hvor I er indkvarteret i to nætter inden jeres Kilimanjaro trek.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 2


Brug dagen på afslapning eller tag på udforskning i Moshi, som er en hyggelig by for foden af Kilimanjaro. Om eftermiddagen skal I mødes med jeres bjergbestignings-guide på turen, og sammen med ham gennemgår I jeres udstyr samt bliver briefet om jeres Kilimanjaro-trek. Resten af aftenen kan I bruge på at lade op til den store dag.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 3: Mandara Hut


I bliver hentet ved jeres hotel og kører til Marangu parkindgang. Her hilser I på jeres erfarne bjergbestignings-team, som i samarbejde med jeres guide vil sørge for højt serviceniveau, mens I er på bjerget. Teamet består af portere, der bærer jeres tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til jeres trek og selvfølgelig jeres guide, som skal føre jer op ad bjerget.

Registrering for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage ca. en time.

Første del af eventyret begynder med at vandre gennem tæt regnskov bestående af bregner, buske, planter og træer – måske ligger I også mærke til den sjældne rød-gule orkide, som er en lille fin blomst, som udelukkende findes i Kilimanjaros regnskov. Med lidt held, kan det være, I får et glimt af de sorte og hvide colobus aber.

Trekket i dag er kort med en vandring på ca. 4 timer. Det er en forholdsvis let dag, og dermed en fin introduktion til jeres vandring op ad Kilimanjaro.

I spiser varm frokost undervejs.

Ved ankomst til campen bliver I indkvarteret i en lille hytte med senge og plads til jeres grej. Jeres kokke sørger for lækker aftensmad, så I har masser af brændstof til næste dags vandring.

 

Overnatning:   Hytter i Mandara Hut

 

Dag 4: Horombo


Jeres vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid, for at I har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden én selv, for at nå til den næste camp. Sammen med jeres guide går I videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men det varer ikke længe før I når til udkanten af skoven og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

Guiden vil ind imellem bede jer om at gå langsomt (’pole-pole’, som det hedder på swahili), jo højere I kommer op i de tyndere luftlag. Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo, vil I have større chance for at undgå højdesyge.

Trekket i dag er på ca. 5-7 timer og I spiser frokost undervejs

Temperaturen vil om natten falde til under frysepunktet og I vil så småt kunne mærke, at I befinder jer i tyndere luftlag.

 

Overnatning: Hytter i Horombo Hut

 

Dag 5: Akklimatiseringsdag


Dagen i dag bliver brugt på akklimatisering, og er derfor meget vigtig for jeres videre færden. I kan sammen med jeres guide tage en vandretur op over campen til den lavere del af kratersadlen og videre til Zebra Rock, som er utrolig smuk med sine farvespil på den store klippevæg. Herefter går I tilbage til campen, hvor I kan slappe af og lade op til de næste dages udfordringer.

Horombo Hut fremstår som en mini landsby af hytter, der er placeret på små plateuer og med bygninger, der ligner dem i Mandara Hut. Her er plads til 160 bjergbestigere og man vil kunne mærke en atmosfære fyldt med eventyr og tilfredshed fra de summende hikere, guider og portere.

 

Overnatning: Hytter i Horombo Hut

 

Dag 6: Kibo Hut


Dagen starter tidligt og er på 9 km. hvilket svarer til ca. 6 timers vandring. I vil mærke, at I har fået den gode vandrerytme ind i kroppen og er spændt på turens højdepunkt – ’den store finale’ på toppen af Kilimanjaro.

Vandringen i dag påbegyndes i hedelandskab og slutter med en lang vandring i ørkenlignende landskab. Mens I går, har I frit udsyn til Kilimanjaros smukke sneklædte top. Snart er det jer, der står deroppe.

Når I ankommer til Kibo Hut, er luften meget tynd. Gå rundt og akklimatiser og forbered jer til natten, hvor turens sidste stigning påbegyndes.

Efter aftensmad går I tidligt til køjs sammen med de andre hikere og sover nogle timer.

 

Overnating: Hytter i Kibo Hut

 

Dag 7: Uhuru Peak/Horombo Hut


Kort før midnat bliver I vækket af jeres guide og kokken, som står klar med varme drikke og snacks. I gør klar til den sidste store vandretur op ad bjerget og turens højdepunkt – nemlig Uhuru Peak i 5.896 meters højde.

Det er en hård strækning og derfor er det vigtigt at have en positiv indstilling for at øge chancerne for at kunne nå det sidste stykke. Den stenede sti zig-zagger op ad bjerget og kl. ca. 5.00 når I til Gilman’s Point i 5.685 meters højde – forhåbentlig tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. I skåler i varme drikke med de andre deltagere, inden I fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak. Normalt vil der være sne det sidste stykke vej til toppen. Trætheden melder sig, men alle jeres anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under jer. I befinder jer nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig kun et stenkast fra Ækvator.

Tag billeder, som bevis på at I har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt her efter vandringen ned til Kibo camp. En vandring på ca. 4 timer.

I campen tager I jer en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost inden nedstigningen fortsætter til Horombo Hut. Trekket ned ad går hurtigt og I tager jer selv i at gå og summe over den fantastiske bedrift, I lige har opnået – en oplevelse, der aldrig vil blive glemt.

 

Overnatning: Hytter i Horombo Hut

 

Dag 8: Marangu Gate


Efter en god nats søvn og morgenmad fører turens sidste trek jer ned gennem regnskoven via Mandara Hut og videre til Marangu Gate. Ved gaten modtager I jeres bevis på den flotte bedrift og tager festlig afsked med jeres guide, kokke og portere. Herefter bliver I hentet af jeres chauffør, som kører jer tilbage til jeres hotel i Moshi, hvor I kan tage jer et tiltrængt bad og spise frokost.

 

Brug resten af dagen som I har lyst inden det er tid til at gå til ro.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 9


I dag vågner I op, muligvis med en vis udmattelse i jeres kroppe endnu. Spis morgenmad på lodgen, hvorefter I bliver hentet af jeres chauffør henter jer og kører jer til lufthavnen, hvor I tager flyet hjem til Danmark, pakket med gode minder om en særlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro.

 

Kilimanjaro: Marangu Ruten


Vaccinationer
Gul feber:        Ikke nødvendig
Hepatitis A:    Kontakt venligst egen læge
Malaria:           Kontakt venligst egen læge
Andet:              Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Aalborg Speciallægeklinik: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer
Rejseforsikring:                Obligatorisk for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:   Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan købes kontant i lufthavnen ved ankomst ( USD 50)

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

 

Kilimanjaro: Marangu Ruten


fra22.350,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 22.350,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur - økonomiklasse
 • Trekking 9 dage / 8 nætter
 • Ekstra akklimatiseringsdag
 • Alle parkgebyrer
 • 3 daglige måltider / varme drikke
 • Entré og løn for bjergbestigningsteam
 • Måltider til bjergbestigningsteam
 • 3 overnatninger på Bristol Cottages i Moshi med halvpension
 • Alle transfer fra lufthavn / hotel / retur

 

Andet:

Efter en uforglemmelig tur til Kilimanjaros tinder anbefaler vi, at trekket kombineres med en safari hvor du oplever Afrikas righoldige dyreliv eller en afslappende og tiltrængt badeferie på det vidunderlige Zanzibar.

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkepenge til guide / kok / portere
 • Leje af udstyr
 • Personlige udgifter, f.eks. kommunikationsgebyr til opkald og mail
 • Forsikringer
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Andet som ikke er specificeret i program

 

KONTAKT OS