Find din rejse til Afrika her:

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Kilimanjaro: Machame Ruten


10 Dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Er den første lille spire sået med drømmen om, at bestige Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg, kan det være meget svært, at slå den ide ud af hovedet igen. Vores anbefaling er, at du skal gøre det – du vil ikke fortryde. Kilimanjaro er, ud over at være et af de smukkeste vidundere, også et af verdens syv naturvidundere. Uanset hvilken Kilimanjaro rute du vælger, vil du blive mødt af fascinerende natur i alle afskygninger. Machame ruten er et syv dages trek inklusiv akklimatiseringsdag. Trekket er utrolig naturskønt, og en af de smukkeste ruter til toppen af Kilimanjaro, og samtidig er det også en af de mere udfordrende ruter, da dagsturene er længere og stejlere end f.eks. Marangu ruten. Til gengæld er vandreturen om natten, hvor du når til Kilimanjaros sneklædte top, en time kortere. På denne rute sover og spiser man i telte i hyggelige lejre. Det giver en autentisk følelse af, at være i ét med hele den fascinerende natur, som omringer dig.

 

Inden du påbegynder bestigningen op ad Kilimanjaro, tilbringer du en eftermiddag med din guide, hvor I tjekker udstyr samt gennemgår forløbet af trekket. Du overnatter på et lille hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

 

Gode råd om højdeakklimatisering

 

Skræddersyede Rejser med Rickshaw Tours & Travel


 

Hos Rickshaw Tours & Travel har vi stor erfaring med skræddersyede rejseoplevelser til Afrika. Har du lyst til, at kombinere din Kilimanjarotur med en safari på savannen eller badeferie ved Det Indiske Ocean, kan dette også arrangeres. Vi står altid til rådighed for spørgsmål og vores kontaktoplysninger finder i højre hjørne her på siden.

 

Kilimanjaro: Machame Ruten


Dag 1


Ved ankomst i Kilimanjaro Airport om aftenen bliver I modtaget af en repræsentant fra vores Rickshaw kontor i Arusha, som vil køre jer til jeres lodge i Moshi.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 2


Brug dagen på at udforske Moshi som er en hyggelig by for foden af Kilimanjaro. Om eftermiddagen mødes I med jeres guide, som sammen med jer vil gennemgå jeres udstyr samt briefe jer om jeres forestående trek den næste dag. Brug aftenen på afslapning.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 3: Machame Camp


I bliver hentet ved jeres hotel og kørt til Kilimanjaro National Park Gate ved Machame. Her hilser I på jeres erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med jeres guider vil sørge for højt kvalitetsniveau, mens I er på bjerget. Teamet består af portere til at bære jeres tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til jeres trek og selvfølgelig jeres to guider.

 

Indregistrering og betaling for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage omkring en time.

 

I påbegynder jeres første del af opstigningen gennem det montane skovområde til Machame base camp, som ligger i 3.000 meters højde. Et trek på 5-7 timer.

 

Overnating: Telte i Machame camp

 

Dag 4: Shira Camp


Jeres vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid, for at I har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden en selv for at nå til den næste camp.

 

Sammen med jeres guider går I videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men snart varer det ikke længe før I når til udkanten af skoven og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

 

Følg den stejle højderyg tværs over hedeområder til Picnic Rock og Shira-plateauet til Shira base camp i 3.850 meters højde. Et trek på ca. 5-7 timer.

 

Overnatning: Telte i Shira camp.

 

Dag 5: Barranco Camp


I dag skal I op at mærke den tynde luft i 4.000 meters højde, hvorefter I vandrer ned i næsten samme højdeniveau som Shira Camp for at overnatte. Dette er en vigtig del af jeres akklimatiserings-proces. Under hele turen har I fået kærlige remindere om at ”pole-pole” – gå langsomt på swahili. På trekket i dag vil I kunne mærke, at I må gå endnu langsommere pga. den tynde luft. Fordelen ved det langsomme tempo er, at I har god tid til at nyde naturen og udsigten omkring jer, mens I vandrer.

 

Vegetationen her er meget sparsom, jo højere I kommer op i de tynde luftlag og pludselig befinder I jer i en slags bart månelandskab, hvor man vil kunne se sorte lavablokke spredt rundt omkring i hele terrænet.

 

Frokosten bliver indtaget ved Arrow Gletcheren i ca. 4.500 meters højde. Her efter har I en kort vandretur de sidste hundrede meter op til ’Lava Tower’, som ligger i 4.600 meters højde. Herefter går det ned mod campen resten af dagen, indtil I når Barranco Camp i 3.950 meters højde. En camp som i øvrigt ligger med flot udsigt over den isede Western Breach.

 

Overnatning: Telte i Barranco camp.

 

Dag 6: Karanga Camp


Dagen i dag byder på et af de mest varierede terræner og landskab, som I har oplevet under hele turen. I krydser foden af Great Barranco dalen, vandrer op langs Barranco Wall til Karanga floden – som i øvrigt er det det sidste vandpunkt på denne rute.

Jeres portere vil her samle vand til resten af turen. I befinder jer nu i alpin- og nærmest ørken-agtigt landskab. Her er sparsomt eller slet ingen vegetation overhovedet.

 

Overnatning: Telte i Karanga camp

 

Dag 7: Barafu Camp


Efter morgenmad fortsætter I med at vandre gennem det alpine ørkenområde. Et goldt og bart terræn og I vil kunne mærke temperaturen falde markant. I vandrer mod Barafu camp, som ligger på en smal højderyg, hvor der ingen ly er for vinden. Til gengæld vil man kunne nyde en smuk udsigt til Kibo- og Mawenzis toppe.

Brug tiden på at lære campen at kende, inden det bliver mørkt, så I undgår eventuelle uheldige skader senere.

 

I spiser tidlig aftensmad og går herefter i seng for at hvile til nattens vandring det sidste stykke op til Kilimanjaros top.

 

Overnatning: Barafu Camp

 

Dag 8: Uhuru Peak – Barafu Camp – Mweka camp


Efter kun få timers søvn bliver I vækket for at påbegynde den sidste store opstigning – samt turens højdepunkt. Omkring midnat begynder den store vandring i nattens mulm og mørke op ad Kilimanjaros sidste strækning. Det er en hård strækning og derfor er det vigtigt at have en positiv tankegang for at kunne nå det sidste stykke.

 

Kl. ca. 5.00 når I til Gilman’s Point i 5.685 meters højde – forhåbentlig tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. I skåler i varme drikke med de andre deltagere, inden I fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Trætheden melder sig, men alle jeres anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under jer. I befinder jer nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig er I kun et stenkast fra Ækvator.

 

Tag billeder som bevis på at I har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt herefter vandringen ned til Barafu camp. En vandring på ca. 4 timer. I campen tager I jer en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Mweka Camp i 3.100 meters højde.

 

Overnatning: Telte i Mweka Camp

 

Dag 9: Mweka Park Gate


Efter en god nats søvn og morgenmad fortsætter I sidste nedstigning gennem skoven til parkindgangen ved Mweka Wildlife College - cirka 3 til 4 timers vandring. Her vil I få udleveret jeres certifikater og bevis på, at I har besteget verdens højeste fritstående bjerg samt tage festlig afsked med jeres guider, portere og kokke. I mødes herefter med jeres chauffør, som kører jer til jeres hotel i Moshi, hvor I kan tage jer et tiltrængt bad og spise frokost.

 

Brug resten af dagen som I har lyst inden det er tid til at gå til ro.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 10


I dag vågner i op, muligvis med en vis udmattelse i jeres kroppe endnu. Spis morgenmad på lodgen, hvorefter I bliver hentet af jeres chauffør og kører jer til lufthavnen, hvor I tager flyet hjem til Danmark. Pakket med gode minder om en særlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro.

 

Vi anbefaler

Efter en uforglemmelig tur til Kilimanjaros tinder anbefaler vi, at trekket kombineres med en safari, hvor I oplever Afrikas mangfoldige dyreliv eller en afslappende og tiltrængt badeferie på det vidunderlige Zanzibar.

 

Kilimanjaro: Machame Ruten


Vaccinationer
Gul feber:             Ikke nødvendig
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge


Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Aalborg Speciallægeklinik: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer
Rejseforsikring:                 Obligatorisk for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:    Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50)

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

Kilimanjaro: Machame Ruten


fra22.850,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 22.850,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur - økonomiklasse
 • Trekking 10 dage / 9 nætter
 • Ekstra akklimatiseringsdag
 • Alle parkgebyrer
 • 3 daglige måltider / varme drikke
 • Entré og løn for bjergbestigningsteam
 • Måltider til bjergbestigningsteam
 • 3 overnatninger på Bristol Cottages i Moshi med halvpension
 • Alle transfer fra lufthavn / hotel / retur

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkepenge til guide / kok / portere
 • Leje af udstyr
 • Lægehjælp
 • Personlige udgifter til f.eks. kommunikationsgebyr og bortkomne kufferter
 • Forsikringer
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Andet som ikke er specificeret i program

 

KONTAKT OS