Find din rejse til Afrika her:

Tlf: +45 6075 6075

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Ghana: Det gamle Afrika


Grupperejse til Ghana: Det gamle Afrika


 

12 dage med engelsktalende guide


 

Kom med på dette 12 dages eventyr, som har en ånd af ’ekspedition’. Rejsen tager os til hjertet af Vestafrika igennem Ghana, et land så utroligt rigt på traditioner og stigende modernitet.

 

Du kan se frem til et væld af oplevelser som f.eks. vandretur ind i en majestætisk skov, hvor det vrimler med ’hellige aber’, de mest fantastiske vandfald i området, kaldet Wli, hvor vandet falder 60-80 meter samt besøg på kaffe- og teplantager på den nordlige savanne. Et besøg som også er hele rejsen værd, er mødet med udstødte lokale, som nu anses som hekse. Vi skal møde dem i deres ’hekselandsby’ og høre om grundene til deres udstødelse af deres familier og oprindelige landsbyer. Glæd dig også til besøget hos Gurunsi befolkningen, som lever i farverige dekorerede huse.

 

Denne rejse er perfekt for de, som har en særlig kærlighed for det tidløse Afrika og smukke farverige markeder, som frigiver vidunderlige dufte af krydderier. Det er ligeledes en perfekt rejse for dig, som beundrer de hektiske men delikate rytmer og trin fra dansere eller dig, som forbløffes over overfloden af guld til de traditionelle Ashanti ceremonier. Eller igen for dem, som bliver rørt over slavehandlerslottene, og for alle os som gerne vil stille vores uendelige nysgerrighed ved et møde med heksene, efter at vi har krydset den charmerende Volta region. Selv hekse har venlige øjne.

 

Ghana: Det gamle Afrika


Dag 1: Ankomst i Accra


Ved ankomst i Accra lufthavn vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Afrikanske Metropoler


Spis morgenmad på hotellet. Her efter mødes du med de øvrige rejsedeltagere på turen og vores lokale guide, som briefer om rundrejsens forløb.

 

Accra, Ghanas pulserende hovedstad, er en interessant by der på trods af en hurtig udvikling har bevaret sin egen identitet, der reflekteres i både moderne og gamle områder, hvor traditionelle aktiviteter fortsat lever i bedste velgående.

 

I det luksuriøse administrative kvarter finder man elegante villaer bygget i første halvdel af det 19. århundrede. En tid hvor Ghana var en af de mest blomstrende kolonier i Vestafrika.

 

Vi besøger et værksted, hvor der laves fantasikister, der har form som både frugter, fisk, fly, dyr – ja faktisk er det kun den ’kommende beboers’ fantasi, der sætter grænsen for hvor fantasifuld sådan en kiste kan se ud.

 

Museet er i særdeleshed interessant, da det blev grundlagt med det formål, at bevare afrikansk kunst, og ligeledes for at promovere produktionen af moderne kunst.

 

Senere kører vi mod Volta regionen, hvor vi skal overvære en voodooceremoni.

 

Voodoo er en religion, der er givet videre fra forfædrene og stadigt den dag i dag entusiastisk bliver praktiseret. Denne religion er meget rigere og mere kompleks end alle de europæiske klichéer, der mener, at voodoo er en vulgær form for sort magi. Faktisk er den det helt modsatte, da voodoo er en religion, der giver livet mening til millioner af mennesker over hele verden. Dybt inde i den afrikanske bush skal vi opleve denne kult, og i hjertet af en fjerntliggende landsby overværer vi en voodooceremoni. Under ceremonien til adepternes sang og rytmen fra trommer menes det, at voodooånder tager plads i nogle af dansernes kroppe, så de går i dyb trance: øjnene ruller i deres hoveder, de laver grimasser, går i krampe og bliver ufølsomme over for ild og smerte. En virkelig magisk atmosfære omringer stedet og gør dette til en uforklarlig oplevelse.

 

Dag 3: Vandfald


Tafi Atomes abefristed blev grundlagt i 1993 for at beskytte samfundet af hellige aber, der lever i skovene. Ifølge landsbyens tradition bliver aber i denne skov anset for værende ’tals-dyr’ for skildpadder. Begge, både aber og skildpadder, har været anset som hellige arter i mere end 200 år.

 

Vi går en tur i skoven og i landsbyen for at opleve det fantastiske samliv mellem mennesker og de hellige aber.

 

Vi skal også opleve Wli vandfaldene, det smukkeste i området beliggende på grænsen mellem Togo og Ghana. Vandet falder fra 60-80 meter. For at nå til faldene skal vi vandre i omkring 45 minutter ad en god flad sti, hvor mere end 300 fuglearter og 400 sommerfugle er blevet identificeret.

 

Dag 4: Savanne


I Voltaregionen skal vi fra tropisk skov til den nordlige savanne. Vi skal besøge kaffe- og kakaoplantager i det frodige område samt små landsbyer beboede af venlige lokale, der glade hilser os sjældne gæster velkomne.

 

Dag 5: Hekse


I dag skal vi besøge Dagombastammen, en stamme, der repræsenterer en procentdel af hele Ghanas befolkning. Deres landsbyer består af runde hytter dækkede af høje stråtag. Indbyggerne, som hovedsageligt er farmere og har boet i dette område i århundreder, har altid delt deres territorie med andre stammer så som Kokomoba.

 

Vi gør holdt i Kokomba landsby, som er beboet af hekse. I hjertet af et traditionelt arkitektonisk miljø bliver vi mødt velkomne af kvinder, der bære byrden af at være hekse. De er blevet fundet skyldige i forfærdelige hændelser som f.eks. en teenagers død, en mystisk sygdom, dårlig høst og lignende. Disse kvinder er forviste til denne landsby, hvor tilstedeværelsen af en bestemt helligdom er i stand til at ’kontrollere’ dem. Deres varme velkomst står i stærk kontrast til de historier, der berettiger dem til at bo her. En simpel arkitektur tilpasset behovene i dette specielle samfund repræsenterer kulissen af denne pæne og relativt store landsby.

 

Dag 6: Orakel


Vi tager på en charmerende vandretur, hvor vi skal opleve det hellige bjerg. Dette særlige sted har adskillige tinder, der består af kæmpestore sten, der er stablet på uvirkelig vis. Lokale folk anser disse ruiner som værende hjem til forhenværende guder. Oraklets grotte ligger inde i en dyb sprække højt oppe på bjerget. Det er et pilgrimssted, men du kan kun komme her til hvis du er i følgeskab med en af adepterne, som kommer her for at praktisere deres ritualer og udføre ofringer.

 

Talensi befolkningen bor på dette bjerg, hvor de alle danner en klan. De bor i typiske befæstede huse lavet af ler og træ, hvor en gruppe på helt op til 60 personer kan bo sammen. Huset ligner en labyrint og er udelukkende tilgængeligt gennem et unikt indgangsparti. Gange, små trapper, tildækkede korridorer, æggeformede rum og flere terrasser udgør en harmonisk helhed.

 

Dag 7: Afrikanske Freskoer


Gurunsi folket lever i farverige dekorerede befæstede boliger. Dette samfund er organiseret omkring køn: mændene har ansvar for at bygge, mens kvinderne maler og dekorerer hjemmene. Kvinderne kreerer smukke freskoer ved at bruge naturlig farve som rød, hvid og sort på okker baggrund.

 

Gurunsi-stammen bygger deres huse ved at lægge lag af ler over støttende søjler og buer. For at gøre væggene og terrassen vandfast spreder de zebumøg. Oven på zebumøget maler kvinder de vidunderligee smukke og indviklede freskoer over hele huse. Disse smukke designs er et fremragende eksempel på en form for skulpturel arkitektur, der havde stor indflydelse på Le Corbusier. Den intense skønhed af disse kunstværker kan kun rigtigt blive værdsat ved at se dem med sine egne øjne.

 

Vi kører videre langs savannen.

 

Wa, en by der dateres tilbage til det 17. århundrede, er et knudepunkt for flere veje, der førhen repræsenterede og stadig i dag repræsenterer vigtige kommunikationsveje. Det Royale Palads er en åbenlys refleksion af Sudanesisk arkitektonisk stil bragt her til fra Sahel gennem handel og historiefortælling. Vi skal møde kongen af Wa (Wana), hvis det er muligt.

 

Dag 8: Befæstede Boliger


Lobi stammen bor i Wa´s omgivelser, isolerede af lerhuse, der er beskyttede af en høj væg uden adgang og bestående af et rektangulært kornkammer omringet af forskellige rum og en kostald. Når vi går ind i husene, vil vi blive overraskede over variationen af lys: mørket er dominerende og kun afbrudt af få lysstråler, der kreerer en nærmest overnaturlig atmosfære.

 

I Lobi samfundet fungerer familiens høvding som den eneste autoritet. Han har ansvar for alt og alle samt for ofringerne og feltarbejdet.

 

Lobi er ligeledes talentfulde artister. De små statuer, de laver til brug af åndelig beskyttelse bliver anset som meget prestigefulde i mange afrikanske kollektioner. Stammen udmærker sig også i musik, og vi kan finde gode balafonspillere blandt folket.

 

Dag 9:  Moskéer


Vi starter vores rejse mod syd ved at passere gennem et landskab, der langsom forandrer sig i farverne på både savanne og i skov. Den støvede vej følger et spor fra den tidligere karavanevej, som førhen forbandt de største handelscentre i det sudanesiske kongerige, som Djenné og Timbuktu, til store guldproducenter. Tilstedeværelsen af moskéer i Sudanese-stil beviser, at folk fra savannen og folk fra skoven tidligere lukkede blomstrende aftaler her.

 

Dag 10: Ashanti Kongeriget


Om formiddagen ankommer vi til Kumasi.

 

Kumasi er en by, der kan være stolt af både sin fortid og nutid. Fortiden blev hovedsageligt influeret af Ashanti konger, der fra det 17. århundrede altid har formået at bevare deres folks traditioner og styrke. Nu om dage nyder byen godt af de blomstrende økonomiske aktiviteter, der findes i udnyttelsen af guldminer samt alt hvad skoven har at tilbyde.

 

I byen skal vi besøge Ashanti museet, som ligger placeret i hjertet af kunstcenteret og det åbne marked, der er kendt for at være det største i Vestafrika.

 

Om eftermiddagen skal vi deltage i en Ashanti begravelse, som i virkeligheden er en meget farverig og festlig fejring karakteriseret af traditionel musik og dans. Gæsterne, som er klædte i smukke røde og sorte klæder, samles for at hædre mindet om den afdøde og høvdingene, der sidder i skyggen af store farverige paraplyer, deltager i fejringen omringet af hele deres hof. Når de traditionelle hilsner er ovre sætter alle de mange gæster sig og overværer de unge piger danse deres ritualdans, som er meget symbolsk.

 

Begravelsen slutter omkring solnedgang i en afslappet og festlig atmosfære. Ashanti folket lover til sidst hinanden, at de vil mødes den efterfølgende uge til en ny begravelsesceremoni, da disse repræsenterer så stort et øjeblik i Ashanti-verdenen.

 

Dag 11: Det Gyldne Kongerige


Søndag morgen vågner Kumasi langsom op. Byens gader er stadig tomme, og bliver en baggrundskulisse for den rejsende, som er nysgerrig efter at observere visse detaljer, der giver byen dens specielle charmerende aspekt. Kolonibygningerne rundt om markedet, de håndmalede originale reklamer, som nogle sammenligner med urban kunst, togstationen, der krydser ind over det centrale marked og de troende på vej til kirke i deres flotteste søndagstøj. Disse detaljer fanger interessen hos de besøgende i byen, og fortæller næsten en hel historie. Men dette er ikke det hele: Det Royale Palads-museum åbner sine døre for os, og viser deres unikke kollektion af Ashanti souvenirs frem.

 

Ashanti fejrer adskillige årlige ceremonier inde i Det Royale Palads, hvor hundredvis af traditionelt klædte mennesker deltager. Efter at den ’hellige vin’ er hældt over de forhenværende kongers troner i de rum i paladset, som er reserverede til indvielsesritualer, er det tid til en stor glad ceremoni. I skyggen af store farverige paraplyer sidder kongen klædt i farverigt tøj og antikke smykker i solid guld. Ashanti guldsmykker og masker bliver anset som værende ’masterpieces’ inden for afrikansk kunst.

 

En smal gang, som er fyldt op af forskellige hoffolk og honoratiores spreder sig ud foran kongen: sværdbærer, rituelle knivbærer, armerede vagter med ladte rifler og bærere af smukke vifter lavet af strudsefjer. De ældre og rådgiverne sidder ved siden af kongen under autoritet af den Royale Taler, som i sine hænder holde symbolerne på magt dækket i guld.

 

Under ceremonien bringer hoffet deres gaver og sangpoeterne fortæller historier fra de tidligere Ashanti konger, mens trommeslagere og elfenbenstrompeterer giver rytme og heraldik til ceremonien.

 

Store kvinder, som er attraktivt klædte i livlige røde klæder, udfører traditionelle danse som består af en serie delikate bevægelser efterfulgt af hurtige rytmer fra den ene ende af scenen til den anden. Her efter slutter dronningen sig til ceremonien i følgeskab af sit hof, som udelukket består af kvinder.

 

Senere om eftermiddagen kører vi mod havet.

 

Dag 12: Slaveslotte


Elmina er et navn, der uden tvivl hører til historien om Afrika. I 1482 ankom Christopher Columbus og Bartolommeo Diaz til denne by med ti karaveller for at bygge et slot under portugisisk autorisation. Dette sted var blevet udvalgt ved at følge guldminerne i området.

Sådan startede historien om Elmina: et slot, en havn, en landsby – alt sammen i kontakt med europæiske samfund i mere end 5 århundreder. Slottet som vi skal besøge er et resultat af et efterfølgende forlængelsesarbejde foretaget af portugiserne, hollænderne, briterne og de lokale autoriteter. Gennem årene har slottet fungeret som varehus til guld, elfenben, dyrebart træ og slaver. I dag er slottet på Unescos liste over Verdenskulturarv.

 

Elmina by er en typisk fiskerby med en havn, hvor fra hundredvis af store farverige både hverdag sejler ud for at stå ansigt til ansigt med det store hav. Mens vi går i det smalle gader i Elmina, vil vi mærke den livlige tidløse atmosfære i denne lille fiskerlandsby. De forhenværende portugisiske bygninger, som i dag er beboede af lokale, ligger side om side med Asafo virksomhedernes templer hvor krigere stadig efterlader ofringer på de store farverige statuer.

 

Vi kører til Accra, hvor der vil være ledige værelser ind til kl. 18.00. Her fra er det tid til at tage afsked med Vestafrika, og tage flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Ghana.

 

 

Ghana: Det gamle Afrika


Afrejsedatoer 2017

23. november

 

Afrejsedatoer 2018
21. februar
16. maj
8. august
12. december

 

Guide

Erfaren engelsk-, tysk-, fransktalende guide

 

Transport

Minibus og / eller 4x4

 

Visa

Nødvendigt for indrejse i Ghana

 

Vaccinationer

Gul feber: Obligatorisk

Malaria:    Forebyggelse mod malaria anbefales

Andet:       Konsultér egen læge

 

Grupper

Max 16 gæster

 

Afrejse fra

Aalborg / Billund / København

 

Ankomst / Retur

Accra, Ghana

 

Forbehold

Rickshaw Tours & Travel Scandinavia tilstræber i videst mulige omfang, at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplan, besøg og indkvartering mv.

 

Prisen kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser.

 

Ghana: Det gamle Afrika


fra22.295,-

 

 

 

 

Pris

2 personer i delt dobbeltværrelse fra 22.295 DKK

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur
 • Alle transfer
 • Alle besøg i henhold til rejseplan
 • Mineralvand under transfer og besøg
 • Alle måltider fra dag 2 t.o.m morgenmad dag 12
 • Guide, chauffør, kok
 • Bil / transport i henhold til rejseplan

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Gebyr til fremskaffelse af forsinket / bortkommen bagage
 • Middag dag 1
 • Frokost / middag dag 12
 • Vand og drinks til måltider
 • Drikkepenge til guide, chauffør, kok
 • Gebyr til kamera / fotos
 • Andet, som ikke er nævnt og specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS