Find din rejse til Afrika her:

Tlf: +45 6075 6075

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

 

Ghana, Togo og Benin: Voodoofestival


Grupperejse til Ghana, Togo og Benin: Voodoofestival


12 dage med engelsktalende guide


 

 

Denne grupperejse til Ghana, Togo og Benin byder på 12 dage hvor du til fulde kan opleve disse tre fantastiske lande, som er blandt de mest velstillede og interessante i Vestafrika. I Nord møder vi befolkningsgrupper, som stadig den dag i dag er ukendte for omverdenen. Længere mod syd er der er mulighed for at finde beviser fra kolonitiden, magiske voodoofejringer og det rige Ashanti kongerige, hvor vi, hvis det er muligt, skal deltage i den store traditionelle festival Akwasidae.

 

Unikke traditionelle kulturer, verdenskendt musik og kunst, særdeles farverige festivaler og maskedanse er nogle af perlerne i det tribale Vestafrika. Vores fantastiske kulturelle odyssé tager os til de mest fjerntliggende steder i Ghana, Togo & Benin, hvor vi skal opleve gamle stammeverdener, som har en tro på, at de bliver guidet af ældgamle ånder. Vi tager på opdagelse på den forhenværende Slavekyst med sine uforglemmelige europæiske forter, før vi kommer til det gyldne Ashanti Kongerige i Kumasi. Som vi kører over savannerne i det nordlige Ghana, Togo og Benin møder vi Dagomba befolkningen. Vi skal besøge en hekselandsby og opleve Tamberma folkegruppen og deres eventyrlige lerslotte, som er spektakulære eksempler på en unik afrikansk arkitekturstil. Langs kysten, i hjertet af voodooland, skal vi besøge praktikere, overvære trancedanse og lære omkring den store indflydelse som voodooånder stadig har på deres folk.

 

Ghana, Togo og Benin: Voodoofestival


Dag 1: Ankomst i Accra, Ghana


Ved ankomst i Accra lufthavn i Ghana bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: hotel inkl. morgenmad

 

Dag 2: Afrikanske metropoler


Spis morgenmad på hotellet. Herefter mødes du med de andre rejsedeltagere og guiden, som briefer om rundrejsens forløb.

 

Accra, som er hovedstaden i Ghana, har bevaret sin unikke identitet trods den hurtigt voksende udvikling, der foregår i øjeblikket i denne interessante afrikanske by.

Dagens program inkluderer et besøg til Nationalmuseet, vi skal udforske det gamle kvarter i James Town, som er beboet af en lokal befolkningsgruppe kaldet Ga. Vores byrundtur slutter af med et besøg til en shop, som har specialiseret sig i at bygge fantasikister. Kisterne har former som frugter, dyr, fly og meget andet. Den eneste grænse er faktisk den ’kommende beboers’ fantasi.

 

Dag 3: Fetichmarkedet


Vi krydser grænsen til Togo.

 

Vi skal på byrundtur i Togos levende hovedstad Lomé. Her skal vi besøge det lokale marked og kolonibygningerne i det administrative kvarter, hvor den forhenværende kolonitid stadig føles meget tilstedeværende. Vi skal også besøge fetichmarkedet, hvor man kan finde et eklektisk sortiment af næsten alle nødvendige ingredienser til kærlighedsdrikke eller magiske sammenblandinger.

 

Vi bevæger os ind i landet, og træder direkte ind i Voodooverdenen, hvor vi skal møde traditionelle healere.

 

Dag 4: Voodoofestival


Hvert år d. 10. januar findes der i Benin en national fejringsdag, hvor den traditionelle religion og kulten, der associeres med religionen hyldes. Ouidah er i særdeleshed en by, hvor snesevis af voodooceremonier afholdes, og hvor tusindvis af adepter, traditionelle høvdinge og fetichpræster tilkaldes.

 

I dag nyder Ouidah også godt af den afro-portugisiske arkitektur samt Pytontemplet, der ligger op mod den katolske katedral. Vi slutter byrundturen af med at følge ’slavevejen’ til stranden og ’The point of no return’, hvor slaver førhen gik ombord på skibene.

 

Dag 5: Afrikanske kongeriger


Vi krydser Lake Nokwe med en motoriseret båd for at nå til Ganvie, den største og smukkeste afrikanske landsby på stolper. De ca. 25.000 indbyggere, som har oprindelse fra Tofinous etniske gruppe, bygger deres huse på teakstolper og dækker tagene med et tykt lag blade.

 

Landsbyen har formået at bevare sine traditioner og miljøer på trods af en lang menneskelig tilstedeværelse i et lukket område. Livet folder sig hver dag ud i kanoer, som mænd, kvinder og børn med lethed styrer med farverige årer. Det er i disse kanoer, at mænd fisker, kvinder leverer varer til det flydende marked og børn tager i skole eller leger.

 

Senere kører vi til Abomey, hvor vi skal besøge det Kongelige Palads.

 

Paladsets vægge er dekorerede med basrelieffer, der repræsenterer symboler fra de forhenværende Dahomey konger. Nu fungerende som et museum og på UNESCOs liste over Verdenskulturarv, udstiller paladset genstande, som tilhørte de forhenværende konger: troner, altre, statuer, kostumer og våben.

 

Dag 6: Fetichbjerge


Vi gør holdt ved Dankoli Fetich, som er et vigtigt sted for voodookulturen: Tusindvis af små spyd er stukket i feticherne som vidnesbyrd om de utallige bønner om en god høst, et lykkeligt bryllup, en let fødsel, succes i skolen osv. Om eftermiddagen skal vi opleve de gamle Taneka landsbyer, som ligger på et bjerg af samme navn. Landsbyerne består af runde huse med kegleformede tage, der i toppen er beskyttede af terrakotta potter. Den øverste del af landsbyen er beboet af unge indviede og af fetichpræster klædte i gedeskind og altid bærende på en lang pibe.

 

Dag 7: Ilddans


Vi ankommer til landet beboet af Somba og Tamberma, som bor i befæstede boliger. Boligerne har form som middelalderlige slotte, og er nogle af de smukkeste eksempler på gammelt afrikansk arkitektur. Stammernes stærke traditioner og overbevisninger bliver bevist ved tilstedeværelsen af store helligdomme af fallisk form, som står ved indgangen til deres hjem. Med indbyggernes tilladelse skal vi opleve sådan en bolig indvendigt og få et indblik i deres levemåder.

 

Om aftenen skal vi overvære en ilddans. I midten af en lille landsby tændes et stort bål, og lyser deltagernes ansigter op. De danser til de hypnotiske trommerytmer, springer ind i de brandvarme gløder og samler de brændende kul op og passerer dem over deres kroppe. De putter dem endda i munden – alt sammen uden at gøre skade på dem selv eller vise nogen form for smerte. Det er svært at forklare en præstation som denne. Er det et spørgsmål om mod? Selvrealisering? Magi? Måske er det virkelig feticherne, der beskytter dem mod ilden.

 

Dag 8: Regnskov


Vi stopper i Atakpame, en typisk afrikansk by bygget i bjerge, hvor alle produkter fra de nærliggende skove kan findes. Gennem deres faglærte arbejde på små vævemaskiner, producerer regionens mænd store farverige klæder kaldet ’Kente’.

 

Fra Atakpame kører vi videre til de tropiske skove, der omringer Kpalimé, en by med en rig kolonifortid, og som nu fungerer som et vigtigt handelscenter. Vi besøger markedet og kunstcenteret.

 

Om aftenen går vi en tur i skoven, hvor vi skal opleve den mystiske verden i en tropisk skov i mørket samt opleve de majestætiske tropiske træer og lydene til tam-tam’er og ekkoerne fra de vilde dyr. Under ledsagelse fra en lokal entomologist lærer vi om sommerfugle og insekter.

 

Dag 9: Glasperler


Tafi Atmobes abefristed blev grundlagt for at beskytte samfundet af hellige aber, som lever i skoven. Vi skal på en skøn gåtur i skoven, ledet af en lokal guide for at opleve de fantastiske flokke af Mona- og Colobusaber.

 

Kroboområdet er verdensberømt for sine perler. Her bliver de producerede og brugt til kulte og æstetiske formål. Vi besøger en fabrik, som har specialiseret sig i produktionen af perler og vi skal følge processen i at lave en sådan perle.

 

Dag 10: Ashanti


Kumasi er den historiske og spirituelle hovedstad i det gamle Ashanti kongerige. Den hyldest der i dag gives til Ashantene, som er kongen, er det bedste bevis på kongerigets forhenværende pragt og styrke. Med næsten en million indbyggere er Kumasi en sprudlende by med et fantastisk centralt marked, som er et af de største i Afrika. Alt slags Ashanti-håndværk, som lædervarer, keramik, Kentetøj osv., kan findes her sammen med næsten alle former for tropisk frugt og grøntsager.

 

Om eftermiddagen overværer vi, hvis muligt, en traditionel Ashanti begravelse med sørgende deltagere klædte i smukke røde og sorte togaer. Nok kalder vi det ’begravelser’, men i virkeligheden er det en festlig fejring, hvor den afdøde stadig menes at være sammen med sin familie. Gennem denne ceremoni bliver den afdøde en forfader. Relativer og venner samles, socialiseres og fejrer mindet om den afdøde. Høvdingen ankommer omringet af sit hof under skyggen af store paraplyer, mens trommer giver rytme til dansere, hvis indviklede bevægelser er meget symbolske.

 

Dag 11: Gyldne Kongeriger


Vi starter vores dag med et besøg til Elmina-slottet, den ældste europæiske bygning i Afrika opbygget af portugiserne i det 15. århundrede.

 

På forskellige tidspunkter har slottet været brugt som varehus til handel af guld, elfenben og slaver. Slottet vi besøger i dag er på UNESCOs liste over Verdenskulturarv.

 

Udenfor slottet finder vi en vidunderlig fiskerlandsby med store farverige fiskerbåde. Hver dag styres disse både af fiskere ude i det stærke hav med bølger og strømme, hvor de prøver at tjene til føden.

 

Om formiddagen kører vi til Accra, og om aftenen er der transfer til lufthavnen, hvor du tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Vestafrika.

 

Ghana, Togo og Benin: Voodoofestival


Afrejsedatoer 2018

7. Januar - garanteret afrejse 

 

 

 

 

Særlig Information

 

Guide:
Erfaren engelsktalende lokalguide

 

Transport:
Minibus og/eller firhjulstrækker

 

Gruppe:
Rejsen bliver afviklet ved min. 2 tilmeldte
Max 16 rejsende i en gruppe

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Rickshaw Tours & Travel bestræber sig på i videst muligt omfang, at afvikle rejsen iht. rejseprogrammets beskrivelse. Der tages forbehold for omstændigheder, der kan medfør nødvendige ændringer i rejseplan, besøg, indkvarteringer mv.

 

Prisen kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser.

fra24.295,-

 

 

 

 

Pris

Pris pr. person ved 2 personer delt i dobbeltværelse fra 24.295 DKK

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur på økonomiklasse
 • Transfer i henhold til rejseplan
 • Alle besøg i henhold til rejseplan
 • Mineralvand under transfer og besøg
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 12
 • Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok
 • Bil / transport i henhold til rejseplan

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Gebyr til fremskaffelse af forsinket / bortkommen bagage
 • Middag dag 1 og 12
 • Drikkevarer til måltider
 • Gebyr til kamera / fotos
 • Andet, som ikke er nævnt og specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS