Find din rejse til Afrika her:

Tlf: +45 6075 6075

    

Vil du i kontakt med os?

6075 6075

Rejser til Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro og se solen stå op over den afrikanske savanne

 

Bjerget Kilimanjaro er, udover at være Afrikas højeste bjerg, også verdens højeste fritstående bjerg. Med sine 5.895 meter rejser et af de største naturlige vidundere sig midt på Tanzanias savanne, og for mange mennesker er det en stor drøm at nå til den sneklædte top. Bestigningen, som bedst kan betegnes som et udfordrende trek, er krævende men enestående. Du starter i frodig, grøn regnskov for foden af Kilimanjaro og vandrer igennem foranderlige klimaer, som giver dramatiske ændringer til landskabet under hele vandringen. Vegetationen skifter fra dag til dag, og til sidst vil du befinde dig i arktisk klima i noget der svarer til 25 minusgrader. Nyd synet af den smukke solopgang ud over Afrikas flade savanner, når du står på Kilimanjaros højeste punkt, Uhuru Peak, inden trekket atter tager dig ned til de varme tropetemperaturer.

 

Det er vigtigt at understrege, at du ikke behøver tidligere erfaring med bjergbestigning eller have særlige tekniske færdigheder, hvis du overvejer at bestige Kilimanjaro. Det er dog en fordel, at være i rimelig fysisk form, så har du overskud til at nyde turen. Alle vores rejser til Kilimanjaro er med lokal guide, portere samt kok, der sørger for gode og nærende måltider hver dag. Vores erfarne guider og bærere vil gøre dig selskab på trekket og hjælpe dig på din vej mod toppen og dele deres erfaring fra deres utallige trek til toppen.

 

Der findes fem forskellige ruter til toppen af Kilimanjaro. De forskellige ruter varierer i distance og sværhedsgrad, og det er derfor en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring trekkets varighed, samt hvor mange dage man har til rådighed til rejsen, inden man beslutter sig for rute og rejseplan.

 

Null

Vi hjælper dig gerne med at finde en passende rute, så du kan nyde dit trek fra start til slut. Det er vigtigt, at kroppen når at justere sig til højderne. Uanset rute indeholder vores rejser til Kilimanjaro altid inkluderet en extra dag til akklimatisering. Den ekstra dag er en god investering da du hermed øger du muligheden betragteligt for at Uhuru Peak og det er jo målet for dit trek. Læs mere om de forskellige ruter på Kilimanjaro i rejseforslagene herover.

 

Ruter på Kilimanjaro

 

Marangu-ruten: (Distance: 75 km på 5-6 dage)

Denne rute kaldes også Coca Cola – ruten på grund af dens relativt bløde profil. Det er en forholdsvis nem rute som leder mod toppen af Kilimanjaro fra sydøst. Som den eneste, har denne rute overnatning i hytter til forskel fra telte på de øvrige ruter.

 

Machame-ruten: (Distance: 62 km på 6-7 dage)

Denne rute, også kaldet wiskey-ruten starter mod syd og er blandt de mest benyttede på Kilimanjaro. Ruten er mere udfordrende end Marangu ruten og har et fantastisk scenisk trek med fantastiske udsigter undervejs.

 

Rongai-ruten: (Distance: 73 km på 6-7 dage)

Rongai ruten starter relativt afsides og er derfor mindre befærdet end de øvrige ruter på første etape. Den har en imødekommende sværhedsgrad og tager dig blandt andet gennem smukke stræk af alpine ørkenlandskaber.

 

Lemosho-ruten: (Distance: 70 kilometer på 7-8 dage)

Denne rute er den mest tidskrævende af ruterne, men også den rute som byder på størst variation i forhold til landskabets forandring. Ruten er en smule dyrere end de øvrige ruter på grund af de ekstra dage, men giver til gengæld de bedste muligheder for akklimatisering til højderne.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias